Scandal la Bruxelles: PSD risca excluderea din Partidul Socialist European   martie 24th, 2011

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

Tergiversarea excluderii lui Adrian Severin din PSD ar putea avea drept consecinta imediata excluderea partidului din randul PES, Partidul Socialistilor Europeni, afirma, pentru Inpolitics, surse de la Bruxelles.

In sedinta de ieri a legislativului european, se stie deja, numele lui Adrian Severin, rostit in discursul presedintelui PE, Jerzy Buzek, a fost huiduit copios de colegi, dar nu acesta e singurul necaz. Cabinetul eurodeputatului roman, caz fara precedent, a fost sigilat, tot ieri, de OLAF, care a demarat o ancheta in cazul eurospagii. Buzek i-a mai informat pe eurodeputati ca “Aceste demisii sunt rezultatul unor acuzatii grave care au aparut in presa in legatura cu comportamentul inadecvat al unor membri ai acestui Parlament. Vorbind in numele Biroului, cred ca majoritatea colegilor mei din aceasta sala suntem hotarati sa aplicam toleranta zero fata de actiunile care au condus la demisiile colegilor. Ca presedinte, sunt hotarat sa sustin integritatea acestei institutii si a tuturor membrilor.”

Ce inseamna “toleranta zero” din discursul lui Buzek poate fi tradus lesne prin intermediul unor informatii neoficiale care se vehiculeaza in acest moment la Bruxelles si care ne-au parvenit azi, potrivit carora PSD va fi eliminat fara drept de apel din Partidul Socialistilor Europeni daca nu il exclude imediat pe Adrian Severin din randurile sale. “De dragul a 10-12 voturi, cat ne aduce PSD in plen, nu riscam sa ne facem praf capitalul de imagine” ar fi spus in ultimele zile membri ai grupului socialistilor europeni. Jerzy Buzek a mai anuntat, ieri, in discursul sau, ca ziarul britanic a remis PE toate probele pe care le detine si ca acestea vor fi puse la dispozitie organelor de ancheta din statele de unde provin cei trei politicieni acuzati.

“Parlamentul doreste ca faptele sa iasa la lumina, iar Parlamentul va coopera pe deplin cu toate institutiile competente. In plus, Parlamentul va trebui sa introduca un cod de conduita obligatoriu pentru activitatile de lobby in institutiile europene” a conchis Buzek. In final, el a promis deputatilor ca ii va tine la curent cu noile evolutii in scandalul amintit.

Problema este ca, in situatia lui Severin, in loc de “evolutii” avem taraganari tot mai pronuntate. Deocamdata, chestiunea a fost pasata de liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, Comisiei de Etica a organizatiei, care va face o analiza si isi va prezenta concluziile saptamina viitoare, cind ar putea avea loc si votul de excludere. Potrivit unor surse din partid, in favoarea lui Severin se deruleaza, in acest moment, un lobby subteran indracit pentru ca votul sa fie impotriva excluderii acestuia.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

martie 24th, 2011 at 23:41
gyna spune:

hai să mori t…?????????acum ai inteles ce se petrece ce mari…..să nu jicnesc dar mă dezgustă cănd văd căt de demagog esti să iti fie rusine SRS de vărsta care o ai .ce exemplu dai tinerilor..??????????cănd te comporti ca o curvă notorie UPS scuze ….cam asa face dumneata lingi si lingi …nu te simnti jicnit că de inghetată scriu că lingi inghetata rece dar fffff rece sper din tot sufletul că esti bun de nimic binenteles….hai că mai plictisit ….

martie 25th, 2011 at 11:39
Huhu spune:

Toti evita sa spuna adevarul, Severin este evreu casatorit cu fica evreului S. Brucan!