COMUNICAT   martie 25th, 2011

25 martie 2011

Ii actionez in judecata pe: Traian Basescu, Laura Codruta Kovesi, George Cristian Maior, Lucian Silvian Pahontu si Iulian Fota

Informez, pe aceasta cale, opinia publica asupra deciziei pe care am luat-o de a-l actiona in judecata pe domnul Traian Basescu, Presedintele Romaniei si Presedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, pe doamna Laura Codruta Kovesi, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe domnul George Cristian Maior, directorul Serviciului Roman de Informatii, pe domnul Lucian Silvian Pahontu, directorul Serviciului de Protectie si Paza si pe domnul Iulian Fota, consilierul in probleme de siguranta nationala al Presedintelui Romaniei. Motivul acestui demers este faptul ca respectivele persoane au incalcat dispozitiile legii, privind accesul la informatiile de interes public, neraspunzand in termen de 30 de zile, si nici macar in termen de 90 de zile, unei solicitari indreptatite pe care am facut-o. Concret, le-am solicitat sa confirme sau sa infirme actiunea de supraveghere pe siguranta nationala a 27 de jurnalisti, printre care ma numar.

In plus, tin sa informez publicul larg ca, intr-o incercare disperata de a legaliza supravegheri dispuse si desfasurate in afara legii, astazi se incearca declansarea, de forma, a unor investigatii de natura penala, rezultatul fiind transformarea interceptarilor si supravegherilor ilegale in interceptari si supravegheri dispuse de un judecator.

Sorin Rosca Stanescu

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

8 comentarii

martie 25th, 2011 at 14:15
ROBERT HORVATH spune:

Emisiunea Gadea Sinteza zilei -10 intrebari pt Traian Basescu reprezita un salt Quantic. De la masaje si gadilituri sa trecut la atac la persoana. Intrebarile al pun pe Basescu la zid….chiar daca nu este deocamdata zidul de la Targoviste.
Profit de sansa si doresc sa adresez o intrebare presedintelui care reprezinta o fractiune extrem de minora a populatiei. O fac in aceiasi calitate de ziarist specializat in terorism si comert ilegal de arme…… specialitate a personajului in cauza.
Domnule Basescu Presedinte al Romaniei
Am fost anuntat oficial de catre Southern District of New York in Manhattan de Southern District of New York in Manhattan.ca procesul celui mai important traficant de arme din istorie Victor Bout va incepe in Septembrie 12 ,2011. Pe lista martorilor apare numele Traian Basescu cetatean roman,.
Scrisoarea mentioneaza “Though Bout has been indicted by the Justice Department on several charges — conspiracy to kill U.S. nationals, conspiracy to kill U.S. officers, conspiracy to acquire and use an Romanian anti-aircraft missile, and conspiracy to provide aid and arms to terrorists.”
Va intreb daca ati fost informat ca aveti calitate de martor si vitor inculpat in acest proces si daca veti veni la New Yok de buna voie sau statul american va cere extradarea dumneavoastra ?

martie 25th, 2011 at 14:16
ROBERT HORVATH spune:

BASESCU ARE ASIGURAT SCAUNUL ELECTRIC
Domnule Voiculescu
Vreau sa transmit prin intermediul dumneavoastra felicitari domnului Gadea
pentru extraordinara emisiune de la Sinteza zilei 10 Intrebari pentru Presedintele Basescu.
In calitate de jurnalist de investigatie specializat in terorism si transport de arme vreau sa adresez si eu o intrebare Presedintelui Traian Basescu.

“Conform legislatiei romanesti orice export de armament poarta aprobarea si semnatura prezidentiala.
Rachete antitanc romanesti se numara printre armele din depozite secrete ale miscarii marxiste columbiene de gherila FARC (Fortele Revolutionare din Columbia) descoperite de armata columbiana, se arata intr-un raport al Grupului de analiza antiterorista Giat de la Bogota.
Serviciile de informatii columbiene au avertizat cu privire la interesul liderilor FARC pentru achizitionarea de armament de ultima generatie, in special rachete sol-aer IGLA-S24 .Intr-o intalnire din 26 ianuarie 2008, care a avut loc in Romania, un “locotenent” al celebrului traficant de arme Viktor Bout, furnizor de baza al FARC, a declarat ca Bout are 100 de astfel de rachete romanesti”disponibile imediat”. Declaratia le-a fost facuta unor agenti americani sub acoperire care s-au dat drept membri FARC, in cadrul operatiunii internationale conduse de agentia americana antidrog, , operatiune care a dus la arestarea lui Bout anul trecut, in Thailanda. Detaliile negocierii din Romania sunt amintite in mandatul de extradare transmis pe numele lui Bout de autoritatile americane in Thailanda.Potrivit unui articol publicat recent tot in cotidianul El Tiempo (in care au aparut si actualele dezvaluiri privind provenienta arsenalului FARC), gherila columbiana ar fi reusit sa achizitioneze 20 de astfel de rachete romanesti, capabile sa loveasca avioane sau elicoptere in zbor pana la altitudinea de 6.000 m.
DOMNULE PRESEDINTE BASESCU SUNTETI CONSTIENT CA INCERCAREA DE A OBTINE SAU EXPORTA RACHETE SOL AER CONFORM LEGILOR SUA CERE O PEDEAPSA OBLIGATOARE DE 30 DE ANI INCHISOARE. IAR EXPORTUL DE ASEMENEA RACHETE INTREBUITATE IN DOBORAREA HELICOPTERELOR ARMATEI SUA CER MANDATORIU SCAUNUL ELECTRIC ?

martie 25th, 2011 at 14:17
ROBERT HORVATH spune:

DESCONSPIRAREA SI SFARSITUL LUI BASESCU
BASESCU -GADDAFI LEGATURI PERICULOASE
CIA :
– UN PILOT ROMAN LUAT PRIZONIER DE TRUPELE SPECIALE EGIPTENE
INFILTRATE IN LYBA,
– SERVICIUL SECRET GADAFII FORMAT DIN OFITERI ROMANI DE ORIGINE ARABA …..DIN SERVICIUL SECRET ROMAN EXTERN
– MERCENARI ROMANI ACTIONEAZA IN LYBYA
Un articol publicat ieri în cotidianul italian “La Repubblica” vorbește despre “România-Libia: relații periculoase”.
Materialul face o trecere în revistă a etapelor poziționării nefirești a României în privința conflictului din Libia.
Băsescu, în viziunea ziaristilor italieni, “au amintit multora de excelentele raporturi pe care le avea Nicolae Ceaușescu cu fratele său Gaddafi, precum și de o foarte bună colaborare între serviciile secrete ale celor două țări”.
În articol se face și o remomorare a strânsei colaborări pe care România ceaușistă o avea cu Libia colonelului Gaddafi. La finalul materialului, italienii aruncă o bombă în capul României, sub forma unei insinuări mai mult decât evidente referitoare la posibilele motive ascunse ale deciziei lui Traian Băsescu de a se opune intervenției militare în Libia: “Colaborarea dintre Libia si România nu se limitează doar la trecutul îndepărtat. Conform unei telegrame diplomatice din 2008, publicată de Wikileaks, o companie românească trebuia să exporte arme automate în Libia. . Iar în ultimele zile, ziare arabe vorbesc despre prezența unou mercenari români printre militarii din milițiile fidele lui Gaddafi”.
VOI REVENI CU DOCUMENTELE SERVICIULUI FRANCEZ CARE SPUNE ” PILOTI CU GRAD SUPERIORI ACTIONEAZA IN LIBIA CA URMARE A UNEI INTELEGERI SECRETE GADDAFI – BASESCU.
CONCLUZIE …..LIBYA REPREZINTA LATUL DE GATUL PRESEDINTELUI ROMAN.

martie 25th, 2011 at 14:47
ROBERT HORVATH spune:

VA FELICIT MAESTRE. SE PARE CA REVENITI MARELE ZIARIST DE INVESTIGATIE SI CAP DE GENERATIE SORIN ROSCA STANESCU !

martie 25th, 2011 at 14:56
Huhu spune:

Sincere felicitari, va doresc succes, daca toti romanii ar ca dstra. Romania ar fi adevarata democratie si tara bogata!

martie 25th, 2011 at 16:15
paul snaider spune:

Doamne ajuta !

martie 26th, 2011 at 06:44
ROBERT HORVATH spune:

PROCESUL BOUT-BASESCU DE LA NEW YORK

DOMNULE ROSCA STANESCU
POSTAREA ACEASTA ESTE DE DEPARTE CEA MAI IMPORTANTA. EA CONSEMNEAZA APROPIATUL SFARSIT AL REGIMULUI BASESCU.
In procesul celui mai important traficant de arme din istorie Victor Bout care va avea loc in Septembrie la New York este citat printre martori fostul director ajunct al aeroportul Otopeni.
Valentin Vasilescu .Alaturi de Traian Basescu reprezinta piesele principale ale actului de acuzare. El a fost scos in secret din Romania, sub nasul serviciului secret si a facut declaratii sub juramant catre autoritatile judiciare americane.
Iata una din declaratiile absolut uluitoare a comandantului roman.
‘Vasilescu testifaes that in 1998, the Romanian authorities made up a fake cigarettes-smuggling case against him. In fact, there were no cigarettes on board Viktor Bout`s airplane IL-76 operating for Air Sofia which were unloaded at the Bucharest-Otopeni Airport. Overnight standing at its military apron was necessary for the Romanian secret services to load Romanian-made anti- aircraft missiles for destination to under UN embargo.
Connections of Bout and other gun-runners to the Romanian military intelligence ……. Vasilescu testifies ,,,,,Romanian intelligence agencies covered the import-export firms and were involved in cigarette smuggling on the Bucharest airport and in the free trade zone of Agigea, in the Constanta Sea Port (new and old), to make money for support of the military training of Islamic organizations.
Vasilescu mentions a business link for Bout with the Romanian ( government in the period from 1996-1999 )
In the DEA’s charges against Bout, which accuse him of supplying romanian weapons to the Colombian FARC .
Vasilescu a predat autoritatilor americane o caseta inregistrata in secret in care Basescu recunoaste ca sunt arme pe bordul avioanelor. El precizeaza ca toate operatiunile au fost cordonate de actualul presedinte al Romaniei in calitate de ministru al transporturilor. Inchei aici. In cazul in care nu apar presiuni sau interese politice de moment zilele in libertate a lui Traian Basescu sunt numarate.

Robert Horvath Deva Nipon Press
DESCHIDETI
http://devanewyork.blogspot.com/

martie 26th, 2011 at 10:33
ROBERT HORVATH spune:

MAESTRE
POATE VA INTERESEAZA

AM PRIMIT IN CURSUL ACESTEI ZILE URMATORUL RAPORT CIA :
During the Cold war, Romania was the Ninth Largest Arms Exporter in the World.

Currently, there are nine (9) companies in Romain that produce Small arms and Light Weapons. These include Assault Rifles, grenades, grenade launchers, explosives and pistols.

A Number of Romanian Government officials have been implicate in illicit arms transfers, most coming out Otopemi Airport in Bucharest. Romanian arms have been found in Kosovo, Liberia, Rwanda, as as well as the Afghan Taliban.

Romanian arms supplied UNITA Rebels in Angola via Togo and Burkina Faso to, according to a 2009 Report.

The Romanian National Agency for Export Controls ( ANCEX ) licenses and regulates these exports. The Inter Ministerial Council ( IMC ) is the investigating agency, with representative from security and intelligence groups inside Romania. They meet monthly to approve or disapprove arms export permits. and there is evidence of regular infighting.

Message and media traffic suggests that Romanian Arms are being sent to Somalia through Eritria. The weapons sales certificate, if checked by Romania, probably suggests that the arms are being bought by Eritria for its own use, however, the volume and frequency of the shipments show this is not true.

In 2008 Romania okayed the sale of 100,000 of them to Gaddafi, and while the UK did block the sale of 130,000 Kalashnikovs to Libya because they feared they would end up in Sudan.From U.S. state department cable dated 2008-08-18 out of the Tripoli embassy 08TRIPOLI650: