Boc va fi schimbat inainte de congresul PDL   martie 27th, 2011

de Dan Ioan Popescu

Premierul Boc isi traieste ultimele clipe la Palatul Victoria. El va fi inlocuit din functie, din informatiile mele, in jurul datei de 15 aprilie, in orice caz inainte si nu dupa congresul PDL, asa cum cred acum majoritatea analistilor.

Ca intre Boc si Basescu exista o negociere potrivit careia primul va obtine sefia partidului in schimbul promisiunii de a lasa liber fotoliul de premier, asta e deasupra oricaror indoieli. Basescu e mult prea versat ca sa nu constentizeze ca raminerea lui Boc in fruntea executivului va duce partidul sub pragul de intrare in parlament, anul viitor. In acest conditii, teoretic cel putin, derularea evenimentelor ar trebui sa fie urmatoarea: la congres, Boc e ales presedinte, cu sprijinul direct al lui Basescu, pentru ca imediat dupa aceea sa isi dea demisia de la guvern, perorand pe tema datoriei indeplinite bla-bla-bla si lasand locul tehnocratului visat de Basescu.

Numai ca cei care gandesc astfel dovedesc ca nu il cunosc pe Traian. In ruptul capului nu va accepta ca electoratul sa ramana cu ideea ca el a fost santajat de micul Boc, pe principiul “functie contra functie”. Pentru asta, Boc va fi schimbat inainte de congres, spulberand scenariile presei, dar nu mai inainte ca oamenii presedintelui sa fi finalizat operatiunea de aranjare perfecta a ploilor din partid, in favoarea lui Boc, astfel incat sa nu existe nici cel mai mic risc la Conventia Nationala din mai. Din acest punct de vedere, nu ar fi deloc exclus sa asistam chiar la o surpriza, in sensul unei candidaturi unice la sefia partidului, daca eventualii contracandidati ai lui Boc vor constata ca jocurile de culise nu le mai lasa nicio sansa, nici macar teoretica.

www.danioanpopescu.ro

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

martie 28th, 2011 at 17:00
paul snaider spune:

Divide et impera”

S-A INSTALAT O NOUA DICTATURA

Iluziile faurite si apoi pierdute, hrănite de mass-media, cum sînt alegerile libere, democraţia, separaţia puterilor în stat, presa liberă, libertatea de asociere, libertatea de exprimare, dreptul la grevă etc au paralizat un intreg popor.
Ce a urmat ?
-Ascultarea telefoanelor
-Cenzurarea presei
-Amendarea posturilor de televiziune
-Desfiintarea locurilor de munca
– Majorarea virstei de pensionare
-Veniturile salariale diminuate
-Pensii taiate
-Spitale inchise
-Scoli desfiintate
-Migratia fortei de munca
-Ieftenirea fortei de munca ( noul cod al muncii)
-Scumpirea alimentelor
-Aservirea justitiei
-Furtul voturilor in Parlament
-Instrainarea resurselor naturale ( aur, argint, gaze, petrol ) etc
Iată ce spunea Martin Niemoeller, aproape cu 6 decenii în urmă: „În Germania, au venit mai întîi să-i ridice pe comunişti şi nu am luat atitudine, pentru că nu eram comunist. Apoi au venit după evrei şi nu am luat atitudine, pentru că nu eram evreu. Apoi au venit după membrii de sindicat şi nu am luat atitudine, pentru că nu eram membru în nici un sindicat. Apoi au venit după catolici şi nu am luat atitudine, pentru că eram protestant. Apoi au venit după mine, dar, în acel moment, nu mai rămăsese nimeni care să ia atitudine pentru mine”.
Trezeste-te romane sau vei pieri !

martie 29th, 2011 at 09:32
nedumerit spune:

O radiografie corecta facuta de Paul Snaider.Sa amintim si de dezmembrarea tarii care se pune acum la cale.