Concluzia nemiloasa a unui sondaj IRES: romanii sunt un popor de mitomani   martie 29th, 2011

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

In anii 60, se spune ca francezii au facut un amplu sondaj de opinie care a relevat ca 20% dintre ei practica sexul oral. Doua decenii mai tarziu, un sondaj similar a identificat un procent de 60%. Concluzia sociologilor: francezii au devenit mult mai sinceri.

De aceasta anecdota iti reamintesti fara sa vrei urmarand cel mai recent sondaj al IRES, institutul lui Vasile Dancu, realizat intre 16-18 martie, a carui amara concluzie este ca romanii sunt un popor de mitomani. Rezultatele sondajului ne scutesc de alte comentarii.

Astfel, potrivit cercetarii sociologice, 65% dintre romani nu doresc sa vada scandaluri la televizor, 73% sustin ca nu sunt interesati de viata personala a politicienilor, 85% nu sunt interesati de viata privata a vedetelor, 57% considera stirile politice mai interesante decit cele mondene.

Cu toate acestea, 94% dintre romani sunt la curent cu razboiul dintre Iri si Moni, fata de numai 4% care nu cunosc subiectul, si numai 12% se incumeta sa nu aiba opinii legate de cine are dreptate. 93% sunt de parere ca Moni ar trebui lasata sa o viziteze pe fetita sa, iar 73% cred ca sinuciderea Monicai e improbabila. 93% dintre romani isi dau cu parerea ca Iri si Moni au gresit in casnicie, iar 82% nu le dau sanse de impacare. Demn de mentionat ca 38% si-ar dori ca cei doi sa fie iar impreuna. Doar 74% dintre intervievati sunt la curent cu razboiul pentreu sefia PDL.

95% dintre romani sunt la curent cu aventurile cuplului Pepe-Oana, iar 73% cred ca ea e o mahalagioaica. Desigur, 57% dintre romani spun, la unison, ca ”s-a dat prea multa importanta evenimentului”. In plus, 85% dintre ei afirma taios ca asemenea povesti ar trebui sa ramina neprezentate in media. Doar 2% dintre romani nu au auzit de scandalul Elodia, iar 87% stiu cu precizie ca cel mai bine a acoperit povestea OTV.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii