Cozmanca: ”USL traieste doar prin presa. Ce face daca ramane fara presa?”   aprilie 7th, 2011

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

Fostul lider pesedist Octav Cozmanca dezminte categoric informatiile din presa ca si-ar lansa un partid in viitorul apropiat, declarand ca inca e stadiul analizarii oportunitatii unei asemenea actiuni, necum in pregatirea propriu-zisa a formatiunii. El atrage atentia, totodata, ca actuala opozitie se misca foarte slab si se bazeaza aproape total pe sprijinul presei. ”Ce face daca ramane fara presa?” se intreaba el, retoric, intr-o declaratie data Inpolitics.
Cozmanca a declarat azi ca informatiile privind partidul de stanga pe care l-ar lansa curand cu sprijinul lui Tudor Mohora si Ion Sasu sunt ”niste prostii”. El spune ca, desi nu a renuntat complet la gandul unui nou partid, inca mai analizeaza oportunitatea acestuia, fiind departe de actiuni concrete in acest sens. ”Cred ca ori a supralicitat presa, ori anumite persoane au livrat informatii umflate”, spune Cozmanca, adaugand ca ”nici vorba de vreun nou partid in primavara”. ”Inca stau sa cuget daca merita sa ma bag intr-o noua constructie, desi am primit multe solicitari in acest sens. E greu sa pleci de la zero cu un nou partid acum…Cred mai degraba ca dezamagirea unora fata de actuala opozitie mareste orizontul de asteptare pentru un alt partid” afirma el.

Cozmanca e de parere ca PSD, PNL si PC au devenit formatiuni de micul ecran, a caror actiune politica se bazeaza integral pe aparitia la TV si nu pe activitatea politica autentica, la centru, dar, mai ales, in filiale. ”USL traieste doar prin presa. Ce va face daca ramane fara presa, ca uite ce miscari sunt si pe piata media, nimic nu e batut in cuie? Azi te sprijina unii, maine se dau cu dusmanul si ramai in aer…In loc de politica adevarata, eu vad mai mult pustisme, teribilisme. Asta va costa scump, iar daca PNL si PSD se leagana in iluzia ca vor lua in alegeri cat le dau sondajele acum, gresesc amarnic. Pana la alegeri mai e drum lung si multe se pot intampla. Sa vedem in primul rand daca USL rezista pana la alegeri, pentru ca deja vad ca sunt tensiuni in crestere, si inca nici nu au ajuns la marea imparteala. Daca ei nu s-au inteles la semnarea protocoalelor locale, sa vedeti ce va fi la desemnarea efectiva a candidatilor…” profeteste fostul presedinte executiv al PSD.

El e de parere ca un defect major al liderilor actuali ai opozitiei e ca refuza sa impartaseasca din experienta celor mai batrani: ”Ei cred ca le stiu pe toate, dar nu le-ar strica sa mai plece urechea si la cei mai experimentati, ca lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce par” conchide ex-pesedistul.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

aprilie 7th, 2011 at 18:53
d-usa-atlanta spune:

Tov.Cozmanca,ilegalist batran,in loc sa-si plimbe nepotii sau stranepotii prin parc,da interviuri,are planuri de viitor cu o noua stanga,da sfaturi „de bine”celor tineri,intr-un cuvant se ocupa de ceea ce stie el mai bine si a invatat cu sarg,sapa adanc,baga intrigi.
Oare nu se mai termina odata dosarul ala penal,poate scapam de mumia lui Lenin si-si ocupa locul bine meritat.