Iliescu recunoaste public ca americanii l-au sustinut in 1990   aprilie 8th, 2011

de Razvan Gheorghe, Inpolitics

Frontul Salvarii Nationale (FSN) a beneficiat de sprijinul diplomatic si de simpatia SUA la inceputul anilor 90, imediat dupa Revolutie, deoarece FSN era unica forta politica ce putea pune Romania pe calea unei democratii autentice, dezvaluie fostul presedinte Ion Iliescu, in exclusivitate pentru Inpolitics. Pesedistul confirma, astfel, dezvaluirile Wikileaks, cat si declaratiile crestin-democratului Ion Diaconescu care a sustinut, recent, ca SUA l-au ajutat pe Iliescu si FSN, in 1990, sa ia puterea.

”Fruntasul taranist Ion Diaconescu are dreptate cand afirma ca Frontul Salvarii Nationale a avut parte de sprijinul diplomatic si simpatia SUA, la inceputul anilor 90, imediat dupa Revolutie. Era cat se poate de normal sa se intample asta. In acei ani, orice ambasador al SUA ar fi constatat ca Frontul Salvarii Nationale era unica forta politica cu adevarat puternica si bine organizata care putea pune Romania pe drumul real al unei democratii adevarate. Americanii au realizat asta. Ion Diaconescu are dreptate si era firesc ca Frontul Salvarii Nationale sa se bucure de sprijinul americanilor. FSN era rezultatul unui proces important. Fusese rasturnat un sistem totalitar si doar FSN a putut organiza o Adunare Constituanta care a pus bazele Constitutiei. Rolul Frontului Salvarii Nationale a fost crucial in acei ani. Era firesc ca FSN sa se bucure de simpatia si ajutorul americanilor. Orice om cu mintea limpede poate intelege asta”, explica Ion Iliescu.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

aprilie 10th, 2011 at 10:15
Huhu spune:

Americanii au sprijinit de multe ori dictatori si regimuri totalitare desi ei se bat cu pumnu’ in piept ca-s pro democratie!
Halal!

aprilie 11th, 2011 at 07:22
noname spune:

americani