Vesti proaste pentru televiziunile portocalii: Lia Vasilescu, la sefia Comisiei de Cultura   aprilie 19th, 2011

de Razvan Gheorghe, Inpolitics

Social-democrata Lia Olguta Vasilescu va fi noul presedinte al Comisiei pentru Cultura a Senatului dupa ce regizorul Sergiu Nicolaescu si-a inaintat, astazi, demisia din PSD, sustin surse pesediste, in exclusivitate pentru Inpolitics.

Schimbarea stafetei se face in conditiile in care regizorul Sergiu Nicolaescu reusise, pe parcursul ultimului an, sa-si puna in cap conducerea de partid care ajunsese sa-l considere “un om al puterii”. De altfel, potrivit acelorasi surse, liderii PSD i-au imputat lui Sergiu Nicolaescu ca se poarta “cu manusi” cu televiziuni apropiate puterii , in special cu sefia SRTV tocmai pentru ca postul public de televiziune ii televizeaza filmele, iar el isi incaseaza, tacticos, banii pe drepturile de autor. Totodata, cunoscutul regizor i-a uluit pe social-democrati când a dat semne ca ar fi gata sa sprijine initiativa de asa-zisa depolitizare a SRTV sustinuta de deputata pedelista Raluca Turcan.

Nu in ultimul rand, se apreciaza ca Nicolaescu era usor de manevrat prin fondurile alocate de Consiliul National al Cinematografiei, toate aceste motive ducand, finalmente, la indezirabilitatea sa. Pozitiile puterii, in comisie, favorabile TVR, spre exemplu, erau sustinute, trebuie spus, nu doar de Nicolaescu, ci si de senatorii PNL Cristian Topescu, a carui sotie incaseaza aproape 100 de milioane de lei vechi lunar, ca sefa in televiziune, sau Mircea Diaconu, a carui fiica a lucrat ani de zile la departamentul Rodicai Culcer.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii