Culise politice: Ministrul Botis, executat de axa Cretu – Jean Padureanu – Sabau   aprilie 21st, 2011

de Bogdan Tiberiu Iacob

O performanta jurnalistica de invidiat la nivel mondial s-a petrecut in ultimele zeci de ore, in Romania: un site obscur, lansat pe 4 aprilie, a reusit sa debarce dintr-o lovitura, precum David pe Goliat, ditamai ministrul Muncii. Sa fie o intimplare, sau, cumva, in ancheta si-au bagat coada forte ceva mai mari decit un simpu condei jurnalistic?

Dezvaluirile privind neregulile din activitatea ministrului Ioan Botis au aparut, acum citeva zile, pe un site de presa cvasi-necunoscut opiniei publice,timponline.ro, din Bistrita. Spunem cvasi-necunoscut nu neaparat peiorativ, ci pentru simplul fapt ca el a fost lansat pe 4 aprilie, prea curind pentru a fi celebru, ceea ce inseamna, insa, ca a doborit mistretul cel mare cu unul dintre primele cartuse. O realizare absolut fara precedent, probabil, in intreaga istorie a presei romane.

Siteul timponline.ro a publicat ancheta care l-a darimat pe Botis sub semnatura Cristianei Sabau, o ziarista locala oarecum rebela, implicata in unele scandaluri cu firtati de breasla, si care este si coordonatoarea siteului. Sabau este casatorita, de citeva luni de zile, cu Eugen Gheorghe, ofiterul de presa al clubului de fotbal Gloria Bistrita, nas de cununie fiind Razvan Grec, directorul general al aceluiasi club, casatoria fiind oficiata de catre Ovidiu Cretu. Patronul Gloriei Bistrita este celebrul Jean Padureanu, poreclit ”Lordul”, membru marcant al PSD de douazeci de ani si prieten intim al lui Ovidiu Cretu, presedintele PSD Bistrita, la a carui reinscaunare, anul trecut, in iunie, a si participat, cu toate onorurile. Ovidiu Cretu, pe linga calitatea de pesedist, o mai are si pe cea de primar al municipiului amintit, si inca unul ferm decis ca anul viitor sa capete un nou mandat de la alegatori.

Singura problema este ca, in alegeri, urmeaza sa il aiba contracandidat exact pe Ioan Botis, care e presedintele PDL Bistrita Nasaud si mina dreapta a liderului judetean, Ioan Oltean. Nu e sigur, deci, daca cei care au aruncat pe piata media ancheta sus-pomenita au vizat neaparat debarcarea lui Botis din guvern, cit si-au dorit, mai degraba, sa inceapa de pe acum demolarea acestuia, in planul imaginii, pe plan local.

Lovitura le-a reusit mai spectaculos decit se asteptau, poate si pentru ca, spun gurile rele, Basescu nu a vazut de la bun inceput nominalizarea traseistului Botis, fost lider al PSD Bistrita, drept ministru al Muncii, dar nu l-a putut refuza, in acel moment, pe greul pedelist Ioan Oltean, caruia ii ramasese dator de cind locul acestuia la sefia Camerei Deputatilor fusese daruit Robertei Anastase. Astfel ca Zeus a preluat din zbor ocazia ivita si l-a executat fara remuscari pe Botis, al carui promotor politic, Oltean, mai are si defectul ca e un apropiat al lui Blaga.

Contactat de Inpolitics, Ioan Oltean a confirmat azi, ca, din informatiile sale, atacul la Botis provine din interiorul PSD Bistrita, dar spune ca acesta isi va pastra, totusi, fotoliul de lider al organizatiei municipale si, foarte probabil, va fi candidatul partidului la alegerile din Bistrita, de anul viitor.

Deocamdata, sa spunem ca axa Cretu-Padureanu-Sabau ar avea 1-0 pe tabela de marcaj.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii