Ce surpriza pregateste aripa Blaga pentru 12 iunie?   mai 14th, 2011

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

Radu Berceanu arunca o bomba in plin congres al PDL, reluata apoi in direct la Realitatea TV, anuntand un eveniment cel putin ciudat pentru data de 12 iunie, adica la cca. o luna dupa forul de astazi al partidului.

Berceanu a relatat, astfel, ca sondajul national comandat de gruparea Blaga institutului CSOP si dat ieri publicitatii, cu referire la preferintele alegatorilor – atat cei de rand cat si strict cei ai PDL – vizavi de liderii formatiunii, va fi urmat de un altul, identic, ale carui rezultate vor fi date publicitatii peste o luna.

Berceanu, a explicat ca acest demers are menirea sa arate daca decizia – oricare ar fi ea – luata azi la congres va avea un impact pozitiv asupra electoratului ori ba. “Vrem sa vedem care este reactia electoratului la cei pe care noi ii vom alege in aceste doua zile” a spus Berceanu. El a mai punctat ca un alt scop al sondajului a fost ca echipa castigatoare la congres sa stie de unde a luat partidul, “sa aiba o poza exacta”. “Intrebarea mea a fost catre toti cei trei candidatii: ce veti face daca se va constata ca, din zestrea partidului de astazi, intr-o luna de zile partidul pierde mai mult de 20%? Nu imi imaginez ca isi vor da demisia, nu cred in asa ceva, o sa vedem ce o sa raspunda fiecare, dar cred ca e bine ca noua echipa de conducere sa fie dotata cu astfel de repere” a mai spus democratul.

Reamintim ca, potrivit sondajului CSOP de ieri, 44% dintre simpatizanţii PDL considera ca Blaga este cel mai potrivit pentru postul de preşedinte al partidului, faţa de 36% câţi l-au indicat pe Emil Boc. Numai 6% dintre repondenţi il vor pe Theodor Paleologu. La nivelul intregii populatii, 30% il vad pe Blaga potrivit sa conduca PDL, in timp ce numai 12% pe Emil Boc. La  incredere, Vasile Blaga şi Emil Boc au 52%, respectiv 51%.

Dezvaluirea e foarte interesanta – mai ales ca Berceanu a dat clar de inteles ca el este cel care a comandat sondajele CSOP – pentru ca sugereaza o posibila actiune peste numai o luna, in cazul unei ipotetice caderi in sondaje a PDL, in noua formula. Niciodata, in istoria post-decembrista, nu s-a pus problema unei analize a rezultatelor noii conduceri a unui partid la doar o luna dupa instalare, ceea ce inmulteste semnele de intrebare.

Sa ia, oare, vechea garda a PDL in calcul o ruptura peste citeva saptamini pornind de la sondajul din 12 iunie? Nu este deloc exclus, acest lucru putind explica si misterul refuzului unor nume grele precum Berceanu, Videanu ori Negoita de a mai candida la orice functie la congresul de azi. O alta ipoteza de luat in calcul e ca, prin acest anunt public, fluturand posibilitatea rupturii, Berceanu a dorit sa mobilizeze si mai bine sustinatorii lui Blaga la vot.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

3 comentarii

mai 15th, 2011 at 11:07
d-usa-atlanta spune:

Este o cacealma ca toate miscarile de pana acum.Cainii nu pleaca din macelarie,asa si astia care pierd de la impartitul bucatelor asa putine cum vor ei sa le prezinte prostimii.

mai 15th, 2011 at 11:22
Petre S spune:

Cine stie ce-i mai trece prin cap canaliei securiste! Doamne ajuta.

mai 17th, 2011 at 10:32
noname spune:

Asa cum am mentionat in repetate randuri, gunoiul national traianbasescu trebuie executat impreuna cu tarfa sa din Plescoi. Apoi trebuie atarnati de picioare precum Mussolini si Clara Petacci (tarfa acestuia din urma).