PDL ii arata pisica lui Dragnea. Vin dosare penale?   mai 31st, 2011

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

O declaratie strecurata intr-un interviu al Elenei Udrea, aparut astazi, anunta vremuri grele spre foarte grele pentru insusi numarul doi din PSD, secretarul general Liviu Dragnea. Mai precis, e foarte probabil sa asistam curind la deschiderea unor dosare penale spectaculoase pe numele presedintelui Consiliului Judetean Teleorman.

Intr-un interviu dat “Romaniei libere”, Elena Udrea anunta ca Programul Operational Regional (POR) ar putea fi suspendat de catre Bruxelles din cauza unor nereguli care au fost descoperite in unele judete, la loc de cinste figurind Teloermanul lui Dragnea.

“E posibil ca platile pe acest program de 800 milioane de euro sa fie suspendate pe tot programul sau doar pe anumite axe. In acest moment, stim ca un control al Comisiei Europene a descoperit nereguli facute de Consiliile Judetene in procesul de achizitii pe axa 2, axa de drumuri. N-am primit inca raportul oficial, in cazul nostru ministerul aduce doar banii, nu se ocupa de licitatii, achizitii etc., de toate acestea sunt responsabile autoritatile locale. Exista in aceste cazuri tentatia de a directiona licitatiile catre firme apropiate de autoritatea contractanta. Au fost controale in mai multe locuri, dar raportul de control nu e inca gata”.

Intrebata direct daca pe lista judetelor se regaseste si Teleorman, Udrea confirma fara ezitari: “Pot sa va confirm doar ca au fost controale de la UE si pe contractele incheiate de CJ Teleorman pentru reabilitari de drumuri judetene prin POR”.

Concluzia ar fi urmatoarea: conform spuselor ministrului Dezvoltării, Consiliul Judetean condus de Dragnea ar fi suspectat ca a dirijat banii din program catre firme de casa, acțiunea regasindu-se într-un raport al Comisiei Europene care va fi curand inaintat autoritatilor de la Bucuresti. Intrucat neregulile sunt atat de grave incat se ia in calcul suspendarea intregului program, e clar ca DNA se va autosesiza rapid, inclusiv contra secretarului general al PSD.

Un dosar penal de zeci de milioane deschis in anul preelectoral – si inca pe filiera Bruxelles – i-ar putea afecta grav cariera politica numarul doi in PSD; asta, desigur, daca  nu va interveni surpriza unor „negocieri” salvatoare cu puterea, dupa un model deja brevetat de multi altii. In ambele cazuri, PSD ar avea enorm de pierdut, in planul imaginii.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii