Voievodate sau super – regiuni?   iunie 7th, 2011

Dupa ce 8 ani a stat in gestatie, brusc – ca la noi la nimenea -, proiectul reorganizarii teritorial administrative a Romaniei a dat in clocot. Presedintele Traian Basescu i-a cerut lui Emil Boc ca intr-o luna sa rezolve problema. Mai mult ca sigur, printr-o noua asumare de raspundere. Care este pretextul acestei precipitari? Care este miza reala? Si care sunt pericolele?

Pretextul este extrem de straveziu. Comisia Europeana ne pune la dispozitie 10 miliarde de euro, in 2013 si 2014, pentru lucrari de infrastructura. Iar Presedintele Traian Basescu pretinde ca o conditie sine qua non a accesarii acestor fonduri este reorganizarea administrativ teritoriala. Este o minciuna evidenta. Sau, in orice caz, o mare exagerare.

Cititi mai mult pe CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

3 comentarii

iunie 8th, 2011 at 08:35
gogu spune:

Sorine, este regretabil ca pici asa de usor in capcana intinsa de fostul tau prieten ! Astia nu pot face nimic FARA MODIFICAREA CONSTITUTIEI ! Pot, doar, sa modifice legea in care se prevad actualele judete, municipii, orase si comune ! Dar sa vedem, risca ei sa desfiinteze judete ! Poate au uitat unii ca in 1968 era sa se produca tulburari grave cind se incerca evitarea reinfiintarii unor judete ! Sa ne imaginam ce ar fi acum !
Si inca ceva : de ce pe corect news cititorii nu mai pot sa-si spuna parerea, deranjaza pe cinea ??

iunie 8th, 2011 at 10:17
Huhu spune:

Asta-i o alta escrocherie portocalie-pedelista-basista a PDL-ului condus de Basescu, nu de sluga lui Boc!

iunie 8th, 2011 at 17:20
3X spune:

Recunosc inventivitatea si subjugarea serviciilor de către acești handralăi, căpiați, cărora le cade greu o plecare de la colan, mint si inventează orice sa căpieze poporul. Apară pielea.
Sunt chiar turbați de teama ca pierd.!!!!