Tinta USL si efectul Orban   ianuarie 18th, 2012

In acest moment, stimulata de demonstratiile din intreaga tara, USL a apasat pe pedala de acceleratie. Partidele din opozitie solicita demisia imediata a primului ministru si formarea unui guvern de tranzitie de 90 de zile, pana la organizarea unor alegeri anticipate. Decalate. Mai intai parlamentarele si apoi localele. Ceea ce inseamna implicit si demisia ori demiterea Presedintelui Romaniei. Daca acest obiectiv va fi dus pana la capat si va primi suficienta sustinere populara, atunci exista o sansa ca, in prima parte a acestui an, Romania sa se schimbe. Dar, pentru a putea anticipa si masura potentialul de schimbare, este necesar, in prealabil, sa intelegem “efectul Ludovic Orban”. De ce a fost el si de catre cine alungat din Piata Universitatii? Ce semnificatie are acest afront?

Cititi mai mult pe CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

ianuarie 18th, 2012 at 20:56
rizoaicad.arges spune:

Dle SRS! Discreditarea USL este „opera” PDL si OTV, care se bazeaza pe amintirea oamenilor despre guvernarile anterioare!
Solutia de combatere a acestei situatii, este acceptarea de catre USL a solutiei care elimina din randul clasei politice minciuna, lacomia, hotia, tradarea Interesului National, iresponsabilitatea, nesimtirea, etc.!
Daca USL accepta solutia de mai jos, va elimina orice suspiciune asupra viitorului ei comportament!

PS. Dlor politicieni! Pentru dvs., IRESPONSABILITATEA si NESIMTIREA, fata de poporul roman, chiar nu au nicio limita??
OBS. 1. Aceasta fila va “circula” in spatial public, real si online, pana cand problematica inlocuirii actualului cadru democratic va intra in dezbatere publca, iar politicienii vor alege, pentru poporul roman, cel mai benefic cadru democratic dintre cele doua!
2. Aceasta fila va fi transmisa tuturor organizatiilor de Sector, ale tuturor partidelor politice!
3. Acest material poate fi citit in comentariul meu la articolul “Executarea doctorului Raed Arafat”, din 11-01-2012, de pe blogul lui Sorin Rosca Stanescu!

2012
ANUL lichidarii Sistemului politic Ticalosit din ROMANIA

DRAGI COMPATRIOTI!

Politicieni, jurnalisti, sindicalisti, studenti, oameni simpli dar frumos “mobilati” de Dumnezeu!

A sosit anul in care trebuie, si putem, sa scapam de Sistemul Ticalosit al clasei politice romanesti! Acest Sistem este cautionat de politicieni lasi, ca Ion Iliescu si pupila sa Corina Cretu, de prostanaci precum Geoana, de demagosi si sarlatani politici, precum Basecu, de mascarici precum Vanghelie, Ioan Oltean, si toti ceilalti indivizi de stransura interesati de parvenire si capatuire pentru ei, rubedeniile si famiglliile lor! Pentru toti ticalosii din politica, Romania nu este decat o …PRADA!
Toti acestia sunt sustinuti, intr-un fel sau altul, de jurnalistii decazuti din conditia de responsabilitate civica, precum Ion Cristoiu, Robert Turcescu, D.C.Turturica, Grigore Cartianu, Mircea Marian, Tudor Barbu, Victor Ciutacu, etc., etc.
Aceste “piscuri” ale nesimtirii jurnalistice fac jocurile Sistemului politic Ticalosit, si “baga sub pres” solutiile care pot trimite Sistemul Ticalosit la groapa de gunoi!
Dar si politicienii ticalosi si jurnalistii decazuti au dreptul la trezire la realitate si la iluminare, precum iluminarea lui Pavel pe drumul Damascului! Ii asteptam cu intelegere, cu iertare si ii vom iubi!

De ce Iliescu si Corina Cretu au primit calificativul de lasi? Toti vor intelege de ce, daca vor citi comentariul meu la articolul “Recrudescenta hortysmului” , din 05-01-2012 de pe blogul dnei Cretu!

De ce Geoana prostanac? Nu doar pentru ca a confirmat aceasta “eticheta” atat in ultimii 5 ani, cat si prin comportamentul din ultimul timp, dar si pentru ca a sfidat prosteste toate Scrisorile cu tema de fata, pe care i le-am transmis la domiciliu, in ultimele luni!

De ce Basescu demagog si sarlatan politic? Pentru ca acesta este “naturelul” lui (placut multora!) pe care il confirma zi de zi, pentru “divortul” dintre vorbele si faptele lui! Luptatorul “anticoruptie” din 2004 (Basescu) nu si-a exprimat nici dupa 7 (sapte) ani un punct de vedere, alb sau negru, asupra unei solutii anticoruptie, de Interes National, ce i-a fost transmisa cu Scrisoarea Nr.86/04-01-2005!!!
Acum, de 8 (opt) luni de zile, Basescu nu si-a exprimat punctul de vedere fata de solutia ce poate lichida Sistemul Ticalosit, solutie pe care i-am transmis-o cu Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011! (Scrisoarea poate fi citita in comentariul meu la articolul “Cutremurul din 2012”, din 30-12-2011, de pe blogul lui Sorin Rosca Stanescu. Acolo in loc de 11270, s-a scris gresit 11279, scuze!)
Intre cele doua date ale Scisorilor amintite mai sus, au fost multe altele, toate de Interes National, si tuturor, Basescu le-a harazit aceeasi soarta!

Iar pe mascaricii Vanghelie, Ioan Oltean, etc., ii puteti aprecia dupa aparitiile lor publice! Ioan Oltean m-a primit in audienta, in Modrogan, in 29-09-2011, in legatura cu tema de fata, si bineinteles ca mascarici nu putea sa aiba un punct de vedere, sau sa actioneze in vreun fel!

Acesta este tabloul deprimant al realitatii actuale! Trebuie sa ne intrebam, precum Lenin: “CE-I de FACUT?”
Si sa gasim calea spre o schimbare reala in societate, si nu doar a unor “rotiri” la Putere!

Mama Omida-Lazaroiu, Dan Diaconescu, Popescu Silviu-CADA (Elvetia), etc., considera ca pentru o schimbare reala si benefica in societate este nevoie de partide noi! Lazaroiu stie ca nu este adevarat, dar diversiunea este inclusa in slujba lui la “imparatul”! Dan Diaconescu, si toti carnatarii care i s-au alaturat, nu au treaba cu Tara, ci cu CIOLANUL! DOVADA de netagaduit a acestei afirmatii este faptul ca nu au pus “botul” la solutia ce vizeaza bineleTarii, deoarece aceasta ii indeparteaza de CIOLAN! Popescu Silviu-CADA traind departe de tara, este rupt de realitatile noastre.

Chiar cand scriam aceste randuri, OTV-ul, in dispretul inteligentei romanilor si in marea lui dorinta de manipulare, titra pe “burtiera”: “Au mai ramas 316 zile pana la marea schimbare”! Ooo, sfanta nerusinare!

De ce crearea unuia, sau a mai multor partide noi, chiar cu cea mai pura intentie, nu poate duce la schimbarea necesara? Pentru ca partidul, sau partidele nou create vor intra in “malaxorul” actualului cadru democratic, care, nedispunand de antidoturi impotriva minciunii, lacomiei, hotiei, tradarii Interesului National, iresponsabilitatii, nesimtirii, etc., va continua sa infesteze societatea cu toate aceste tare!

Pentru insanatosirea societatii noastre, trebuie schimbat cadrul democratic, cu unul care ofera, celor alesi sau numiti in functii publice, “oprelisti” impotriva acestor tare, situatie in care nu mai conteaza cat de “reformat”, de curat, sau de “uscat” este un partid! (Noul cadru democratic este prezentat in comentariul meu la articolul “Sub dublu dictat”, din 10-12-2011 de pe blogul lui S.R. Stanescu.)

Dar cum poate fi schimbat actualul cadru democratic? Aceasta schimbare este absolut posibila, si nu este nevoie decat ca aceasta problematica sa fie propulsata in dezbaterea publica, de catre o persoana cu notorietate, sau de catre un partid oricat de mic si neinsemnat! Un asemenea gest ar aduce respectivului partid o imensa simpatie si i-ar dubla sau chiar tripla procentul de alegatori!
Intr-o asemenea situatie, toate partidele s-ar simti “obligate” sa sustina schimbarea care elimina minciuna, lacomia, hotia, tradarea Interesului National, iresponsabilitatea, nesimtirea, etc., din comportamentul celor alesi sau numiti in functii publice! Cele ce n-ar face-o, n-ar mai primi decat voturile rudelor apropiate! Si astfel partidele, in contra propriilor interese, vor promova Noul Cadru Democratic, care corespunde intereselor Romaniei si ale poporului roman!
Bucuresti, 07-01-2012 Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732. Fost detinut politic in 1958-1963 si febr.-aprilie 1986.

PS. Basescu, si toti politicienii, prefera sa se stie ca sunt mai nesimtiti ca .. porcii, decat sa aleaga, pentru romani si Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre cel actual si cel propus!