Jandarmeria si jandarmii   ianuarie 21st, 2012

Ar trebui sa fie acelasi lucru. Din pacate si nu de putine ori, jandarmii se despart de Jandarmerie. Sau trebuie despartiti, pentru a lasa institutia intacta. Ce este Jandarmeria ? Care e rostul ei? Jandarmeria are o misiune esentiala. Ea ii apara pe cetateni. Intervine, la solicitarea prefectilor ori primarilor, ori de cate ori existenta normala a cetateanului este amenintata. Cand reprezentanti ai acestei institutii actioneaza in sens contrar, adica impotriva cetatenilor ei trebuie despartiti de Jandarmerie, pentru ca, altfel, are loc disolutia unei institutii importante a statului. Tema de mai sus este astazi poate mai actuala decat oricand. Sa incercam o radiografie a comportamentului jandarmilor din aceste zile.

Cititi mai mult pe CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

3 comentarii

ianuarie 21st, 2012 at 18:43
Petre S spune:

Frectii, draga SRS, frectii. De o canalie fara scrupule ca Basescu numai un glont bine tintit intre ochii chiorului va mai scapa.

ianuarie 21st, 2012 at 18:52
Petre S spune:

Pe la serv. secrete ati incercat? Nu cred ca sunt chiar toti iresponsabili si sinucigasi, si macar din spirit de conservare daca nu din alte motive, ar colabora.

ianuarie 22nd, 2012 at 01:15
rizoaicad.arges spune:

Manifest
pentru protestatarii din Piata Universitatii, 2012!

Dragi confrati!

Dupa 8 zile de exprimari haotice, convenabile celor de la Putere, caci pot manipula spunand:

Protestul celor din Piata este indreptat impotriva intregii clase politice si nu doar a celor de la Putere, iar revendicarile lor sunt de o diversitate infinita, fara a coagula o directie principala;

Noi TREBUIE sa aratam ca stim ce vrem si ca avem inteligenta si vointa de a ne concentra pe ceea ce este esential!
Iar esentialul si prioritatea absoluta, a noastra a tuturor, (exceptandu-i pe cei infiltrati de actuala Putere), TREBUIE sa fie DEMISIILE lui Boc si Basescu, precum si ALEGERILE anticipate!

Nu este important cine le va castiga, ci este important ca ele sa ofere legitimitate castigatorilor!

Dragi confrati! Stabilindu-ne tinta de care tara are nevoie, si nu mafia unui partid sau altul, va chem sa RENUNTAM la cererile personale, pana cand atingem tinta de care Romania are nevoie, caci unui guvern ilegitim si pe picior de plecare, nu-i poti solicita revendicari!

Manifestatia din Piata Universitatii trebuie sa fie una a unor oameni inteligenti si patrioti!
Asemenea oameni pot intelege un imperativ ca acela de a nu urla in pustiu, si de a solicita ceea ce este important pentru Romania in acest moment, deci pentru noi toti, si anume DEMISIILE lui Boc si Basescu si ALEGERILE anticipate, care vor da institutii legitime, carora, ulterior, fiecare le va putea solicita ceea ce astazi striga, pentru el, in Piata!

Cei ce nu sunt capabili de un asemenea “sacrificiu” pe Altarul Patriei, sunt ori mercenari ai Puterii, care vor sa discrediteze “fenomenul” Piata Universitatii, manipulandu-i pe cei saraci cu duhul, ori, evident, chiar cei saraci cu duhul!

Iar acestia din urma (saracii cu duhul) pierd mai mult daca vin in Piata si nu se pot abtine sa-si strige pasurile personale, decat daca ar sta acasa, iar cei ce inteleg, ar obtine, si pentru ei, institutiile legitime carora, ulterior, le-ar putea prezenta cererile lor actuale!

Deci, chiar de azi, 21-01-2012, hai sa nu mai avem alte cereri sau aprecieri care sa poata fi considerate haotice sau ambiguie!

Sa aratam manipulatorilor, ca stim ca toti politicienii sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, dar schimbarea la Ciolan este benefica, deoarece “noii veniti” vor fi, cel putin o vreme, mai “curati” decat “manjitii”, care s-au aflat pana acum la Ciolan!

DOVADA de necontestat ca toti politicienii actuali sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, este Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, adresata presedintelui Basescu, si transmisa, ulterior, tuturor partidelor politice, si care le cerea sa ALEAGA, pentru Romania si poporul roman, cea mai benefica situatie dintre doua posibile!
Niciun raspuns dupa 8 (opt) luni de zile!!!

Aceasta trista situatie nu trebuie sa ne creeze dubii, celor ce sustinem NECESITATEA inlocuirii actualei Puteri, ci sa ne determine sa cerem, fara intrerupere, liderilor Opozitiei sa se “spele” de IRESPONSABILITATEA si NESIMTIREA dovedite pana acum!
Aceasta solicitare nu trebuie sa supere pe nimeni!
Reiau aici o intrebare adresata dlor PONTA si DRAGNEA:

“Ce este PSD-ul, dlor lideri??? Este un PARTID RESPONSABIL, sau este o ADUNATURA de MAFIOTI???”

Sper ca cel putin acum, sa dovediti ca va puteti smulge din mlastina IRESPONSABILITATII si NESIMTIRII in care baltiti de 22 de ani! Nu se poate SA NE CERETI VOTUL, si sa continuati sa NE SFIDATI cu IRESPONSABILITATEA si NESIMTIREA voastra!

Adesarea concreta am facut-o PSD-ului, dar situatia este absolut identica pentru toate partidele politice romanesti!

Inca din luna Octombrie 2011, adresandu-ma tuturor partidelor le-am prezentat urmatorul PPS:

///PPS. Politicienii romani s-au dovedit mai nesimtiti decat … porcii!!! De ce???
Pentru ca chiar si porcii ar fi ales dintre doua posibilitati, pe cea mai benefica pentru porcimea lor!
Presedintele Basescu, sefii partidelor politice, cei mai cunoscuti 130 de parlamentari, fostul presedinte Emil Constantinescu, pres. exec. al IICCMER Ioan Stanomir, precum si jurnalistii Cristoiu, Tuca, Turturica, Cartianu, Ciutacu, etc., care au primit Scrisoarea mea, s-au dovedit mai NESIMTITI decat porcii, deoarece nu au ales, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre doar doua posibile!///.
Nici chiar dupa un asemenea PPS, nu a existat NICIO REACTIE!
De aceea nu trebuie sa incetam sa cerem politicienilor sa se “spele” de mazga IRESPONSABILTATII si NESIMTIRII, care le-a acoperit inima si mintea!

Bucuresti, 21-01-2012. D. Rizoaica, Fost detinut politic 1958-1963 si febr-aprilie 1986!

PS. Inca odata, sa fim o singura voce, si sa avem o singura revendicare: DEMISII si ALEGERI anticipate! Asa sa ne ajute Dumnezeu!

OBS. Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, adresata presedintelui Basescu, se poate citi in comentariul meu la articolul “Cutremurul din 2012”, din 30-12-2011 de pe blogul lui Sorin Rosca Stanescu