De ce nu iese afara?   ianuarie 22nd, 2012

Presedintele Traian Basescu se afla in continuare inchis in conserva de la Cotroceni. In mod simbolic. Pentru ca, asa cum imi sopteste un prieten, nu este deloc exclus sa-si petreaca timpul intr-una dintre nenumaratele locatii Golden Blitz. Sau sa se joace cu ATV-ul. Bulgarindu-se, in pauze, cu doamna Elena Udrea. Dar asa, simbolic, cum spuneam, seful statului sta inchis. Ca o conserva. Si refuza sa comunice cu acel popor pe care, atunci cand era pe cai mari, il invoca tot timpul. Biciuindu-si adversarii cu poporul. Care sunt argumentele logice care il determina pe domnul Traian Basescu sa taca? Si cum va rezolva el chestiunea baii de multime din 24 ianuarie, Ziua Unirii?

Cititi mai mult pe CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

11 comentarii

ianuarie 22nd, 2012 at 21:37
Petre S spune:

De ce nu iese afaea? Buna intrebare, raspunsuri diverse. In primul rand, eu cred ca a si „iesit” deja, da’ pe el, in pantaloni. Stie el canalia ce-l asteapta in Romania asa ca sa lasam trecutul si sa ne indreptam privirea chioara catre viitor… Sa fiti voi sanatosi, dar s-ar putea sa ca nemernicul fi parasit Romania de cateva zile, ca asta ii semna lui Ceausescu doar la ticalosie, nu si la prostie. Ce-ati xice voi daca in acest moment il gasiti pe chior urmarind cu interes de pe o plaja din Caraibe sau din Pacificul de sud cum mai merg bursele pe piata mondiala? Sunt ferm convins ca se va alatura din toata inima Fondului Monetar International in urarea lor sincera de a dori urmatoarelor generatii de romani numa successuri si putere de munca pentru a plati la timp datoria aia de juma’ de trilion pe care banca, desigur, conteaza. Dar daca totusi sobolanul e totusi ascuns pe undeva prin tara (nu cred ca e asa de prost sa stea in Bucuresti)? Eu zic sa ii faceti o vizita, sa va convingeti. Liati si catusele cu voi ca poate, poate inca n-a plecat.

ianuarie 23rd, 2012 at 02:31
rizoaicad.arges spune:

Acest material contine Scrisoarea pe care am adresat-o lui Victor Ponta in luna Octombrie 2011, iar pe pagina opusa m-am adresat dlui Ion Iliescu! Prezentand acest material pe blogul dnei Corina Cretu, m-am adresat domniei sale astfel:

Dna Corina Cretu!
Ca politician roman, ca vicepresedinte al PSD, este de neinteles faptul ca va complaceti in situatia de a nu avea nicio reactie fata de lupta impotriva Sistemului Ticalosit al clasei politice romanesti, pe care am declansat-o in urma cu 8 luni!
Daca 2012 nu va fi anul Apocalipsei pentru omenire, cu siguranta va fi anul Apocalipsei pentru Sistemul Ticalosit, atat de drag TUTUROR politicienilor romani!
Este de neinchipuit, chiar si pentru niste oameni obisnuiti, si cu atat mai mult pentru niste lideri de partid (Ponta, Dragnea, Iliescu, etc.), sa nu aiba nicio reactie la Scrisoarea care le cerea sa aleaga, pentru Romania, situatia cea mai benefica dintre doar doua posibile!
Liderii PSD, intre care va aflati si dvs., trebuie sa stie ca cu cat reactia lor sanatoasa, va veni mai repede, va fi cu atat mai bine pentru PSD si pentru ei!
Schimbarile la Putere din ultimii 22 de ani, i-a dezamagit si scarbit pe romani incat nu mai sunt interesati de asemenea schimbari!
Singura schimbare in folosul tarii si al oamenilor, care poate reaprinde interesul alegatorilor romani, este inlocuirea actualului cadru democratic, ce s-a dovedit SEPTIC si RUINATOR pentru societatea romanesca, cu acela pe care l-am prezentat, cu 8 luni in urma, intregii clase politice, in frunte cu Basescu!

Nu veti putea tine la infinit “capul in nisip”!
Inca odata, cu cat mai repede veti reactiona pozitiv, cu atat va fi mai bine pentru PSD si pentru liderii lui!

Prin non-raspunsul lui, dl Iliescu a RATAT intalnirea placuta cu ISTORIA!

Prezint mai jos Scrisoarea adresata liderilor PSD, care va continua sa “circule” in Bucuresti, pe bloguri si in comentarii la diferite publcatii, de la noi si din Rep. Moldova, pana cand liderii PSD vor intelege ca nu au doar drepturi, ci si obligatii!

Iar acum cea mai importanta obligatie a lor este sa aleaga, pentru Romania si poporul roman, cel mai benefic cadru democratic, dintre cele doua oferite spre alegere!

SCRISOAREA adresata LIDERILOR PSD:

Pe fila fizica (copie Xerox) a Scrisorii de mai jos, am completat cu pixul urmatoarele:

–pe Pag.1. /Cat cred liderii PSD, ca isi mai pot “ascunde” iresponsabilitatea, nesimtirea, lasitatea si incapacitatea de intelegere, incercand sa evite ceea ce nu se poate evita, si anume, sa aleaga, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre cele doua oferite?
Ce s-a intamplat cu Ratiunea lor, daca nu-i mai ajuta sa inteleaga ca Stanga (deci ei!) este beneficiara Noului Cadru Democratic???/

–pe Pag.2. /OBS. Aceasta Scrisoare, ce i-a fost transmisa dlui Iliescu atat la biroul sau din Atena 11, cat si prin dnii Mircea Rizoiu si Claudiu Iordache, reprezinta, pentru domnia sa, “testul” vietii sale!
Daca il va trece cu brio, posteritatea il va inscrie in Panteonul national, anulandu-i toate neimplinirile!
Daca nu se va putea ridica deasupra iresponsabilitatii, nesimtirii si lasitatii ce-i caracterizeaza pe politicienii actuali, va ramane un nume blestemat in Istoria Romaniei! Depinde doar de el!/

Pag.1.
–Domnilor Presedinti ai PSD, Victor PONTA si Ion ILIESCU,
–Domnule Secretar general al PSD, Liviu DRAGNEA,

Ce este PSD-ul???
Este el un partid RESPONSABIL, sau este o adunatura de MAFIOTI???

Daca PSD nu are capacitatea si determinarea sa aleaga, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre cele doua prezentate, atunci el este, sigur, o adunatura de MAFIOTI, pe care nu-i intereseaza Romania si poporul roman!

Domnule Presedinte al PSD, VICTOR PONTA

Va invit sa reflectati asupra situatiei in care se afla clasa politica romaneasca, deci si PSD si implicit Dvs., acum cand dupa 5 (cinci) luni de zile, NIMENI din aceasta clasa politica, ce-l include si pe Basescu, n-a binevoit ca in acest rastimp, sa aleaga, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre cel actual si cel ce a fost prezentat clasei politice cu 5 (cinci) luni in urma!
Aceasta INCREDIBILA situatie m-a determinat ca in finalul ultimei mele interventii pe aceasta tema, intitulata: “ADRESARE, CATRE fiii patrioti ai poporului roman”, sa am un PPS adecvat! Fila cu acest PPS este distribuita in locuri publice din Bucuresti, in mijloacele de transport de suprafata si in Metrou, iar PPS-ul este postat in comentarii la diferite publicatii si pe bloguri! V-am spus toate acestea pentru ca Dvs. sa stiti si sa actionati in cunostinta de cauza.
Faptul ca problematica inlocuirii actualului cadru democratic are o raspandire atat de mare (vezi PPS-ul), face oricand posibila aparitia acesteia in dezbaterea publica.
Data fiind aceasta situatie, este de datoria oricarui personaj politic, sa previna luarea sa prin surprindere, precizandu-si pozitia in aceasta chestiune, fara a fi “presat” de mass-media! Iar acest lucru este cu atat mai necesar pentru liderii politici aflati atat in prim-planul scenei politice, cat si al asteptarilor celor ce vor fi chemeti la vot in 2012!
Pentru a nu fi prea tarziu, actionati energic, pentru a limita “pierderile”, atat pentru PSD cat si pentru Dvs.!
Cu toata consideratia cuvenita,
Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel. 0723966732 (Fost detinut politic in perioadele 1958-1963 si februarie – aprilie 1986).
Bucuresti, 27-10-2011

PS. Noul cadru democratic avantajeaza Stanga politica, deci si PSD-ul!

Pag.2.
Domnule Ion ILIESCU

Scrisoarea adresata lui Victor Ponta (Nr.533/27-10-2011) a fost transmisa si sefilor partidelor PNL (Nr.849/27-10-2011), PC (Nr.1051/27-10-2011), UNPR (Nr.242/27-10-2011), PDL (Nr.86/31-10-2011) si PP-DD (Nr.93/28-10-2011).
Mai mult, o transmit si filialelor de Sector ale acestor partide, pentru “a-i trage de maneca” pe cei de la Centru!

Dle Iliescu! Aveti sanse egale, atat pentru “a trece” de partea poporului, cat si pentru a ramane alaturi de cei care prefera sa stie toti romanii ca ei sunt mai nesimtiti decat … porcii, decat sa ramana fara Sistemul politic Ticalosit!
Dar trecerea dvs. de partea poporului, v-ar incununa activitatea politica de o viata, si ar arata care a fost sensul ei, amutind pe multi dintre detractorii dvs.!
Ramanand alaturi de politicienii ticalosi, i-ati confirma pe detractorii dvs., care va reproseaza, absolut nejustificat (deocamdata), ca nu v-a interest niciodata Romania si poporul roman!

Dle Iliescu! Puteti face un imens serviciu poporului roman si Romaniei, sustinand inlocuirea actualului cadru democratic, iar in cazul in care PSD, impotriva propriului interes, nu va urma aceeasi cale, va puteti desparti zgomotos, sustinand ca intre clasa politica si poporul roman, si intre PSD si Romania, alegeti sa fiti alaturi de poporul roman si de Romania!

Aveti sansa unei duble lovituri la final de cariera: si de imagine, dar si de continut!
Astept cu mult interes ALEGEREA pe care o veti face!
Cu toata consideratia cuvenita,
Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732.

Prezint mai jos PPS-ul amintit in pagina anterioara:

///PPS. Politicienii romani s-au dovedit mai nesimtiti decat … porcii!!! De ce???
Pentru ca si porcii ar fi ales dintre doua posibilitati, pe cea mai benefica pentru porcimea lor!
Presedintele Basescu, sefii partidelor politice, cei mai cunoscuti 130 de parlamentari, fostul presedinte Emil Constantinescu, pres. exec. al IICCMER Ioan Stanomir, precum si jurnalistii Cristoiu, Tuca, Turturica, Cartianu, Ciutacu, etc., care au primit Scrisoarea mea, s-au dovedit mai NESIMTITI decat porcii, deoarece nu au ales, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre doar doua posibile!///

ianuarie 23rd, 2012 at 02:39
rizoaicad.arges spune:

Textul pana la „2012 ANUL lichi..”, este scris cu pixul pe spatiul liber al filei!

Dlor politicieni! Pentru dvs., IRESPONSABILITATEA si NESIMTIREA, fata de poporul roman, chiar nu au nicio limita??

OBS. 1. Aceasta fila va “circula” in spatial public, real si online, pana cand problematica inlocuirii actualului cadru democratic va intra in dezbatere publca, iar politicienii vor alege, pentru poporul roman, cel mai benefic cadru democratic dintre cele doua!
2. Aceasta fila va fi transmisa tuturor organizatiilor de Sector, ale tuturor partidelor politice!

2012
ANUL lichidarii Sistemului politic Ticalosit din ROMANIA

DRAGI COMPATRIOTI!

Politicieni, jurnalisti, sindicalisti, studenti, oameni simpli dar frumos “mobilati” de Dumnezeu!

A sosit anul in care trebuie, si putem, sa scapam de Sistemul Ticalosit al clasei politice romanesti!
Acest Sistem este cautionat de politicieni lasi, ca Ion Iliescu si pupila sa Corina Cretu, de prostanaci precum Geoana, de demagosi si sarlatani politici, precum Basecu, de mascarici precum Vanghelie, Ioan Oltean, si toti ceilalti indivizi de stransura interesati de parvenire si capatuire pentru ei, rubedeniile si famiglliile lor! Pentru toti ticalosii din politica, Romania nu este decat o …PRADA!

Toti acestia sunt sustinuti, intr-un fel sau altul, de jurnalistii decazuti din conditia de responsabilitate civica, precum Ion Cristoiu, Robert Turcescu, D.C.Turturica, Grigore Cartianu, Mircea Marian, Tudor Barbu, Victor Ciutacu, etc., etc. Aceste “piscuri” ale nesimtirii jurnalistice fac jocurile Sistemului politic Ticalosit, si “baga sub pres” solutiile care pot trimite Sistemul Ticalosit la groapa de gunoi!

Dar si politicienii ticalosi si jurnalistii decazuti au dreptul la trezire la realitate si la iluminare, precum iluminarea lui Pavel pe drumul Damascului! Ii asteptam cu intelegere, cu iertare si ii vom iubi!

De ce Iliescu si Corina Cretu au primit calificativul de lasi? Toti vor intelege de ce, daca vor citi comentariul meu la articolul “Recrudescenta hortysmului” , din 05-01-2012 de pe blogul dnei Cretu!

De ce Geoana prostanac? Nu doar pentru ca a confirmat aceasta “eticheta” atat in ultimii 5 ani, cat si prin comportamentul din ultimul timp, dar si pentru ca a sfidat prosteste toate Scrisorile cu tema de fata, pe care i le-am transmis la domiciliu, in ultimele luni!

De ce Basescu demagog si sarlatan politic? Pentru ca acesta este “naturelul” lui (placut multora!) pe care il confirma zi de zi, pentru “divortul” dintre vorbele si faptele lui! Luptatorul “anticoruptie” din 2004 (Basescu) nu si-a exprimat nici dupa 7 (sapte) ani un punct de vedere, alb sau negru, asupra unei solutii anticoruptie, de Interes National, ce i-a fost transmisa cu Scrisoarea Nr.86/04-01-2005!!!
Acum, de 8 (opt) luni de zile, Basescu nu si-a exprimat punctul de vedere, alb sau negru, fata de solutia ce poate lichida Sistemul Ticalosit, solutie pe care i-am transmis-o cu Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011! (Scrisoarea poate fi citita in comentariul meu la articolul “Cutremurul din 2012”, din 30-12-2011, de pe blogul lui Sorin Rosca Stanescu. Acolo in loc de 11270, s-a scris gresit 11279, scuze!)
Intre cele doua date ale Scisorilor amintite mai sus, au fost multe altele, toate de Interes National, si tuturor, Basescu le-a harazit aceeasi soarta!

Iar pe mascaricii Vanghelie, Ioan Oltean, etc., ii puteti aprecia dupa aparitiile lor publice! Ioan Oltean m-a primit in audienta, in Modrogan, in 29-09-2011, in legatura cu tema de fata, si bineinteles ca mascarici nu putea sa aiba un punct de vedere, sau sa actioneze in vreun fel!

Acesta este tabloul deprimant al realitatii actuale! Trebuie sa ne intebam, precum Lenin: “CE-I de FACUT?” Si sa gasim calea spre o schimbare reala in societate, si nu doar a unor “rotiri” la Putere!

Mama Omida-Lazaroiu, Dan Diaconescu, Popescu Silviu-CADA (Elvetia), etc., considera ca pentru o schimbare reala si benefica in societate este nevoie de partide noi! Lazaroiu stie ca nu este adevarat, dar diversiunea este inclusa in slujba lui la “imparatul”! Dan Diaconescu, si toti carnatarii care i s-au alaturat, nu au treaba cu Tara, ci cu CIOLANUL! DOVADA de netagaduit a acestei afirmatii este faptul ca nu au pus “botul” la solutia ce vizeaza bineleTarii, deoarece aceasta ii indeparteaza de CIOLAN! Popescu Silviu-CADA traind departe de tara, este rupt de realitatile noastre.

Chiar cand scriam aceste randuri, OTV-ul, in dispretul inteligentei romanilor si in marea lui dorinta de manipulare, titra pe “burtiera”: “Au mai ramas 316 zile pana la marea schimbare”! Ooo, sfanta nerusinare!

De ce crearea unuia, sau a mai multor partide noi, chiar cu cea mai pura intentie, nu poate duce la schimbarea necesara? Pentru ca partidul, sau partidele nou create vor intra in “malaxorul” actualului cadru democratic, care, nedispunand de antidoturi impotriva minciunii, lacomiei, hotiei, tradarii Interesului National, iresponsabilitatii, nesimtirii, etc., va continua sa infesteze societatea cu toate aceste tare!
Pentru insanatosirea societatii noastre, trebuie schimbat cadrul democratic, cu unul care ofera, celor alesi sau numiti in functii publice, “oprelisti” impotriva acestor tare, situatie in care nu mai conteaza cat de “reformat”, de curat, sau de “uscat” este un partid! (Noul cadru democratic este prezentat in comentariul meu la articolul “Sub dublu dictat”, din 10-12-2011 de pe blogul lui S.R. Stanescu.)

Dar cum poate fi schimbat actualul cadru democratic? Aceasta schimbare este absolut posibila, si nu este nevoie decat ca aceasta problematica sa fie propulsata in dezbaterea publica, de catre o persoana cu notorietate, sau de catre un partid oricat de mic si neinsemnat! Un asemenea gest ar aduce respectivului partid o imensa simpatie si i-ar dubla sau chiar tripla procentul de alegatori!

Intr-o asemenea situatie, toate partidele s-ar simti “obligate” sa sustina schimbarea care elimina minciuna, lacomia, hotia, tradarea Interesului National, iresponsabilitatea, nesimtirea, etc., din comportamentul celor alesi sau numiti in functii publice! Cele ce n-ar face-o, n-ar mai primi decat voturile rudelor apropiate! Si astfel partidele, in contra propriilor interese, vor promova Noul Cadru Democratic, care corespunde intereselor Romaniei si ale poporului roman!

Bucuresti, 07-01-2012 Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732. Fost detinut politic 1958-1963 si febr.-apr.1986.

PS. Basescu, si toti politicienii, prefera sa se stie ca sunt mai nesimtiti ca .. porcii, decat sa aleaga, pentru romani si Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre cel actual si cel propus!

ianuarie 23rd, 2012 at 02:42
rizoaicad.arges spune:

///NOUL CADRU DEMOCRATIC

Romania are nevoie de un noua democratie, una purtatoare de RESPONSABILITATE, care poate sa inlature toate neajunsurile, din societate si din Justitie, si care presupune indeplinirea a DOAR doua conditii, ABSOLUT POSIBILE:

1. “Imunizarea” tuturor celor aflati in functii publice, prin alegeri sau numiri, astfel incat acestia sa nu se mai poata “imbolnavi” de minciuna, de lacomie, de hotie, de nesimtire, de tradare, de iresponsabilitate, etc.

2. Informatia MINIMA, necesara si suficienta, de care au nevoie alegatorii, trebuie sa fie aceea a constientizarii APARTENENTEI lor la o comunitate sociala (a saracilor ori a bogatilor) sau etnica! Acesta este votul COMUNITAR, care ofera ofera alegatorului un criteriu OBIECTIV de formare a optiunii de vot, si pe care concetatenii nostri de etnie maghiara il practica de 21 de ani!

In acest fel s-ar pune capat votului BEZMETIC, de tipul “Eu cu cine votez”?, iar campaniile electorale costisitoare de MANIPULARE a alegatorilor, vor deveni inutile, caci alegatorii vor trebui sa cunoasca DOAR partidele care reprezinta interesele comunitatii lor, dintre care vor alege pe unul dintre ele!
Partidele ce reprezinta interesele celorlalte comunitati, NU VOR EXISTA PENTRU EI, oricat de “reformate, curate si uscate” ar fi ele, deoarece ele “SUNT DIN ALT FILM”!

“Imunizarea” politicienilor se realizeaza cu ajutorul Juramantului implicativ, ce se gaseste in materialul “Pentru insanatosirea societatii romanesti”, aflat pe blogul
“Dreptate pentru toti”!

Asa-zisa democratie de astazi — care rezulta din combinatia dintre politicienii VEROSI, nesimtiti, lipsiti de patriotism si iresponsabili, alesi pe baza votului BEZMETIC, in care optiunea pentru vot se datoreaza hazardului — este o farsa si o insulta la adresa inteligentei romanilor, si serveste DOAR intereselor MAFIOTILOR si TICALOSILOR de toate categoriile!///

Cei ce nu accepta inlocuirea actualului cadru democratic distructiv, cu cadrul democratic propus mai sus, inseamna ca prefera perpetuarea mizerabilelor rocade politice de dupa 1989, in care actuala Alianta (USL), ca si similarele ei anterioare (coventia din 1996 si DA din 2004), nu are darul de a oferi o schimbare in Bine si societatii romanesti! Vom obtine ca si in cazurile anterioare, satisfactia de a-i inlatura de la Putere pe cei ce si-au “facut plinul”, asezanu-i la “ospat” pe cei ce-au “flamanzit” in Opozitie, dupa care se va repeta ciclul (cu tot circul aferent), asa cum se intampla de 21 de ani! Pentru societatea romaneasca, schimbarea in Bine nu se produce odata cu schimbarea “domnilor”, ci doar atunci cand asupra “domnilor” se va produce o SCHIMBARE! O asemenea SCHIMBARE este posibila si astazi, insa TICALOSIA politicienilor se afla la o asemenea cota, incat nu pot accepta SOLUTIA care ar putea aduce o schimbare in Bine pentru Romania! Deocamdata politicienii romani sunt interesati doar de “rocade”, si nu de o “SCHIMBARE” interioara a lor, in interesul societatii romanesti! Ne aflam inca la momentul cand alegatorii isi spun: “Pleac-ai nostri, vin ai nostri/ Noi ramanem tot ca prostii!” Sau, cu versurile unui cantec: “Aia, hoti, astia hoti/ Mama lor la toooti!” D.Rizoaica. Tel.0723966732.

Textul Juramantului implicativ (J.i.), a carui forma se poate modifica, fara a-i diminua “taria”, pana devine acceptabil tuturor celor de buna credinta, si o mini-pledoarie pentru el:

///“ JUR pe conştiinţa mea, în faţa celor dragi, a semenilor mei şi a lui Dumnezeu că…(se continuă cu textul cuprinsului, care este specific activităţii deponentului, după care se încheie cu implicaţia din final,astfel:) Dacă nu îmi voi respecta prezentul jurământ în toate prevederile lui, explicite sau implicite, sau dacă nu voi demisiona la prima încălcare conştientizată, Dumnezeu să abată asupra familiei mele cele mai cumplite nenorociri şi să mă lipsească, pe mine, şi pe cele mai dragi fiinţe, de sănătate şi fericire! Precizez că Dumnezeul invocat mai sus este Divinitatea Ocrotitoare şi Răsplătitoare a familiei mele, către care MI-AM INDREPTAT, sau IMI VOI INDREPTA, Gândul şi Ruga, atunci când VIATA mea, sau a celor mai dragi fiinţe, a FOST, sau VA FI în Cumpănă ! AMIN!”///

MINI-pledoarie pentru Juramantul implicativ (J.i.).

A. J.i. stimuleaza si orienteaza toate energiile natiunii (societatii) in sensul Binelui general;
B. Pune stavila actiunilor contrare cinstei, adevarului si dreptatii, si stavileste lacomia umana!

Existenta J. i. ii protejeaza pe oameni in doua moduri:
1. Ii inhiba pe cei ce ar dori sa solicite, in afara legii, servicii care l-ar obiga, pe cel caruia i se solicita, sa-si incalce Juramantul!

2. Cel caruia i se solicita un asemenea “serviciu”, poate refuza ABSOLUT pe ORICINE, motivand, justificat, ca nu-si poate INCALCA Juramantul !

Existenta J.i. in viata societatii umane ii responsabilizeaza social pe toti cei ce detin sau aspira la functii publice!
Dupa 3 sau 4 ani de existenta a J.i. in viata sociala, nu s-ar mai auzi de evaziuni fiscale, de returnari frauduloase de TVA, etc.
Parafrazand un poet am putea spune:
“Dar toate le-am trai usor/ Cu …Juramant!”

Pentru cei ultrasceptici, care nu cred in “virtutile” J.i. prezentate mai sus, acesta tot ar oferi doua motive de satisfactie celor cinstiti, si anume:

1. Ar induce ticalosilor si familiilor lor, care le-ar fi complici, o mizerabila stare sufleteasca (psihica), ce i-ar tortura atat in stare de veghe cat si in somn, prin cosmaruri!

2. Cei cinstiti ar avea satisfactia ca ticalosii sunt stresati de o mizerabila stare sufleteasca (psihica), pe care le-ar putea-o accentua prin fredonarea urmatoarelor versuri:

“Juramant ,Juramant/ Da-le jale si mormant/ Dupa cum le-a fost cuvantul/ Celor ce n-au nimic sfant/ Ce-si incalca Juramantul!”
Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732. Fost detinut politic 1958-1963 si februarie-aprilie 1986

ianuarie 23rd, 2012 at 02:48
rizoaicad.arges spune:

Scrisoarea adresata presedintelui Basescu, si transmisa tuturor partidelor politice!

Domnule Presedinte
Traian Basescu

Inregistrata la Cotroceni cu Nr.11270/03-05-2011.

Pentru actuala situatie de neinvidiat a Romaniei, este responsabil cadrul democratic al ultimilor 21 de ani, care nu a continut nicio urma de responsabilitate pentru cei alesi sau numiti in functii publice. Cu un asemenea cadru democratic, care a dus la ruinarea economica si morala a Romaniei, nu mai exista nicio speranta de schimbare in Bine in societatea romaneasca! Si asta deoarece, clasa politica este perceputa de electorat ca o mocirla puturoasa! Dar tot din aceasta mocirla politica, si nu din partide “Alba ca zapada”, trebuie, si se va reintrupa speranta pierduta. Caci prin aplicarea unui “tratament” corespunzator, din aceasta mocirla politica puturoasa vor rasari “nuferii” noii politici si Administratii romanesti! Iar “tratamentul” avut in vedere , va “selecta” oamenii pe diferite activitati sociale, dupa chemarea launtrica a fiecaruia, si nu, ca astazi, dupa aspiratiile de imbogatire si de parvenire, cand, pentru atingerea scopului, se folosesc de cele mai abjecte mijloace, chiar daca acestea aduc atingere intereselor tarii si armoniei sociale! De aceea am schitat un nou cadru democratic, care este “imbibat” de responsabilitate pentru cei alesi sau numiti in functii publice.
Numai cei preocupati mai mult de interesele proprii, sau de interesele grupului lor, decat de Romania, ar putea sa aleaga actualul cadru democratic, in dauna celui propus de mine, care poate insanatosi societatea romaneasca. Cadrul democratic propus de mine ii poate determina pe politicieni si pe toti cei ce detin functii publice, sa nu minta, sa nu fie lacomi, sa nu fure, sa fie patrioti, sa aiba bun simt si sa fie responsabili, obligandu-i sa puna drept gaj pentru un asemenea comportament ireprosabil, sanatatea si fericirea lor, precum si pe cele ale fiintelor dragi! Punand un asemenea gaj, nu pot exista tentatii care sa le invinga sentimentul de responsabilitate fata de fiintele dragi, si care sa-i determine sa accepte vinovatia, sau sa poata fi considerati vinovati de catre semenii lor, pentru eventualele nenorociri ce s-ar putea abate asupra celor dragi, nenorociri “chemate” chiar de ei la depunerea Juramantului implicativ! Caci Juramantul implicativ reprezinta un “sacrificiu” pentru deponent, si nu un ritual banal precum actualele juraminte, care nu au nicio relevanta pentru cei ce si le asuma!
Presedintele Romaniei ar trebui sa fie ultimul om care sa cedeze tentatiei de a-si promova propriile interese, sau pe ale grupului sau, in dauna intereselor Romaniei! De aceea, dle Presedinte, va rog sa alegeti, fara echivoc, intre actualul cadru democratic, care, de 21 de ani, faciliteaza ruinarea Romaniei, si cadrul democratic propus de mine, al carui “continut de responsabilitate” poate fi verificat de catre oricine, inclusiv de dvs., pe propria persoana si familie! Promovarea noului cadrului democratic in viata societatii romanesti, ar “prabusi” costurile campaniilor electorale, ar detensiona incrancenarile din viata politica si sociala, si ar oferi Romaniei politicieni si profesionisti onesti si cu coloana vertebrala!
Si-ar putea, oare, dori altceva un Presedinte responsabil si doritor de reforme?
Domnule Presedinte! A sosit timpul ca Responsabilitatea sa fie la ea acasa si la Palatul Cotroceni! De ce spun acest lucru? Pentru ca de 6 (sase) ani v-am transmis nenumarate petitii, pe teme de Interes National, si nu am primit punctul dvs. de vedere pentru nici una dintre ele! Reprosul pentru non-raspunsuri este normal sa se indrepte catre dvs. , fie si pentru faptul ca v-ati decorat subalternii, ceea ce poate insemna ca ei si-au facut datoria! Daca in termenul legal, nu voi avea punctul dvs. de vedere, la aceasta umila, DAR ESENTIALA PETITIE, care vizeaza viitorul Romaniei, ma voi folosi de orice mijloc de informare, inclusiv de protestul in cele mai vizibile locatii, pentru a informa opinia publica de deficitul de Responsabilitate existent la Presedintia Romaniei! Va rog dle Presedinte, sa solicitati Consilierului Gabriel Cristian Piscociu sa va prezinte din arhiva Departamentului pe care il conduce, toate scrisorile pe care vi le-am transmis in ultimii 6 ani, incepand cu Scrisoarea Nr.86/4-01-2005, si care nu au avut niciun raspuns din partea dvs., desi, veti vedea, toate vizau teme de Interes National! Presupunand ca nu sunt singurul cetatean in aceasta situatie, cred ca ar trebui sa luati in considerare faptul de a-i acuza de sabotaj si de tradarea Interesului National, pe toti aceia care au blocat fluxul informational, in chestiuni de Interes National, dintre Presedinte si cetatenii responsabili! Cu toata consideratia cuvenita,
Ing, pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732
Bucuresti, 28-04-2011.

ianuarie 23rd, 2012 at 02:50
rizoaicad.arges spune:

MANIFEST (Varianta 23-01-2012)
pentru protestatarii din Piata Universitatii, 2012!
Dragi confrati!
Dupa 10 zile de exprimari haotice, convenabile celor de la Putere, care pot manipula spunand: Protestul celor din Piata este indreptat impotriva intregii clase politice si nu doar a celor de la Putere, iar revendicarile lor sunt de o diversitate infinita, fara a coagula o directie principala, noi TREBUIE sa aratam ca stim ce vrem si ca avem inteligenta si vointa de a ne concentra pe esential! Iar esentialul si prioritatea absoluta, a noastra a tuturor, (exceptandu-i pe infiltratii Puterii), TREBUIE sa fie DEMISIILE lui Boc si Basescu si ALEGERILE anticipate! Nu este important cine le castiga, ci este important ca ele sa ofere legitimitate castigatorilor, in interesul stabilitatii interne!
Dragi confrati! Stabilindu-ne TINTA de care nu noi, si nici mafia unui partid sau altul, ci Tara are NEVOIE, va chem sa-i dam prioritate acestei TINTE, la concurenta cu problemele fiecaruia dintre noi! Manifestatia din Piata Universitatii trebuie sa fie una a unor oameni inteligenti si patrioti, care accepta primatul intereselor Tarii, asupra intereselor proprii!
Deci, oricine ne-ar intreba de ce ne aflam in strada, sa raspundem, fara ezitare, ca am venit in strada pentru a cere DEMISIILE lui Boc si Basescu si ALEGERI anticipate! Dupa acest prim raspuns, fiecare isi poate prezenta propriile revendicari! De ce trebuie sa procedam astfel? Pentru ca Puterea sa nu mai poata manipula, spunand ca in Piata nu exista o cerinta comuna, ci o multitudine de cerinte! CERINTA COMUNA a Pietii este, si trebuie sa fie, ALEGERI in maxim doua, sau trei luni, si DEMISIILE lui Boc si Basescu!
Deci, chiar de azi, 23-01-2012, hai sa nu mai facem jocul Puterii, si sa exprimam mai intai CERINTA COMUNA a tuturor, si abia apoi revendicarile personale! Sa aratam manipulatorilor Puterii (politicieni, jurnalisti, analisti, etc.), ca noi stim ca toti politicienii sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, dar schimbarea la Ciolan este benefica pentru noi si Tara, deoarece “noii veniti” vor fi, cel putin o vreme, mai “curati” decat “manjitii”, care s-au aflat pana acum la Ciolan!
DOVADA de necontestat ca toti politicienii actuali sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, este Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, adresata presedintelui Basescu, si transmisa, ulterior, tuturor partidelor politice, si care le cerea sa ALEAGA, pentru Romania si poporul roman, cea mai benefica situatie dintre doua posibile! NICIUN RASPUNS, dupa 8 (opt) luni de zile!!! (Textul Scrisorii 11270/…, poate fi citit in comentariul meu la articolul “Cutremurul din 2012”, din 30-12-2011 de pe blogul lui Sorin Rosca Stanescu).
Aceasta trista situatie nu trebuie sa ne creeze dubii, celor ce sustinem NECESITATEA inlocuirii actualei Puteri, ci sa ne determine sa cerem, fara incetare, liderilor Opozitiei sa se debaraseze de IRESPONSABILITATEA si NESIMTIREA dovedite pana acum! Aceasta cerere nu trebuie sa supere pe nimeni! Reiau aici o intrebare adresata dlor PONTA si DRAGNEA:
“Ce este PSD-ul, dlor lideri??? Este un PARTID RESPONSABIL, sau este o ADUNATURA de MAFIOTI???”
Intrebarea concreta a fost adresata PSD-ului, dar situatia este identica pentru orice Partid!
Sper ca cel putin acum, politicienii Opozitiei sa arate ca se pot smulge din mlastina IRESPONSABILITATII si NESIMTIRII in care baltesc de 22 de ani! Ne puteti face aceasta dovada dlor, contactandu-l pe subsemnatul, care vi s-a adresat! Este nefiresc SA NE CERETI VOTUL si sa continuati SA NE SFIDATI cu IRESPONSABILTATEA si NESIMTIREA voastra!
Inca din luna Octombrie 2011, am adresat tuturor partidelor urmatorul PPS:
///PPS. Politicienii romani s-au dovedit mai nesimtiti decat … porcii!!! De ce??? Pentru ca chiar si porcii ar fi ales dintre doua posibilitati, pe cea mai benefica pentru porcimea lor!
Presedintele Basescu, sefii partidelor politice, cei mai cunoscuti 130 de parlamentari, fostul presedinte Emil Constantinescu, pres. exec. al IICCMER Ioan Stanomir, precum si jurnalistii Cristoiu, Tuca, Turturica, Cartianu, Ciutacu, etc., care au primit Scrisoarea mea, s-au dovedit mai NESIMTITI decat porcii, deoarece nu au ales, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre doar doua posibile!///.
Nici chiar dupa un asemenea PPS, nu a existat NICIO REACTIE!
De aceea nu trebuie sa incetam sa cerem politicienilor sa se “spele” de mazga IRESPONSABILTATII si NESIMTIRII, care le-a acoperit inima si mintea!
Bucuresti, 21-01-2012. D. Rizoaica, Fost detinut politic 1958-1963 si febr-aprilie 1986!
PS. Inca odata, sa fim o singura voce, si sa avem o CERINTA COMUNA: DEMISII si ALEGERI anticipate! Asa sa ne ajute Dumnezeu!
OBS. Cei ce doresc sa cunoasca actiunea mea pentru o schimbare reala si benefica in interesul tarii, pot gasi o parte a ei, in comentariile postate de mine la aricolul “De ce nu iese afara?”, din 22-01-2012 de pe blogul lui Sorin Rosca Stanescu!

ianuarie 23rd, 2012 at 09:18
Petre S spune:

Bai Rizoaica, ce dracu’ faci, ai inebunit? Tu ai dreptate sa fii indignat de canalia securista, dar nu te-ai saturat bai omule de aceleasi „apeluri” si scrisori anoste in care ni le tot fluturi pe la nas ca si pe Ilici fostul sef al lui Basescu- o alta poama doar mai mica decat chiorul? Mai termina omule cu apelurile tale interminabile. Nimeni nu ti le mai citeste. Daca te-ai saturat, iesi in strada, zboara-i creierii criminalului, fa ceva util. Zau ca esti penibil. Sincer, imi pare rau de tine.

ianuarie 23rd, 2012 at 11:47
paul spune:

Domnule rizoaica, nu este prima data cand va vad ca postati spam la comanda politica. Cu cat va platesc PDLacii pentru fiecare post facut? Daca nu va ajunge pensia, iesiti in strada si va manifestati doleantele acolo. (poate-i f..te unu o palma’n mufa)

ianuarie 23rd, 2012 at 12:52
paul spune:

Si-a setat propaganda de partid sa convinga populatia ca nu exista alternativa la basescu si PDL. Cand prinde momentul oportun, va iesi zambitor si ne va spune: „Iti place, nu-ti place,
Altu’ mama nu mai face! Ciocul mic si joc de glezna anarhistilor!”

ianuarie 23rd, 2012 at 20:24
rizoaicad.arges spune:

Scuze, dlor comentatori! Mi-am permis sa postez pe blogul dlui SRS, si-i multumesc pentru bunavointa, pentru a putea sa indic celor doritori un loc unde pot gasi solutia care poate realiza o schimbare benefica pentru Romania!

MANIFESTUL de mai jos este distribuit protestatarilor!

MOTTO: “Nu esti infrant atunci cand sangeri / Si nici cand ochii-n lacrimi ti-s, Adevaratele infrangeri / Sunt renuntarile la vis!” (de poet roman interbelic)

MANIFEST (Versiunea din 23-01-2012)
pentru protestatarii din Piata Universitatii, 2012!

Dragi confrati!
Dupa 10 zile de exprimari haotice, convenabile celor de la Putere, care pot manipula spunand: Protestul celor din Piata este indreptat impotriva intregii clase politice si nu doar a celor de la Putere, iar revendicarile lor sunt de o diversitate infinita, fara a coagula o directie principala! Noi TREBUIE sa aratam ca stim ce vrem si ca avem inteligenta si vointa de a ne concentra pe esential!
Iar esentialul si prioritatea absoluta, a noastra a tuturor, (exceptandu-i pe cei infiltrate de Putere), TREBUIE sa fie DEMISIILE lui Boc si Basescu si ALEGERILE anticipate! Nu este important cine le castiga, ci este important ca ele sa ofere legitimitate castigatorilor, in interesul stabilitatii interne!

Dragi confrati! Stabilindu-ne TINTA de care NU noi, si nici mafia unui partid sau altul, ci Tara are NEVOIE, va chem sa-i dam prioritate acestei TINTE, la concurenta cu problemele fiecaruia dintre noi!
Manifestatia din Piata Universitatii trebuie sa fie una a unor oameni inteligenti si patrioti, care accepta primatul intereselor Tarii, asupra intereselor proprii!

Deci, oricine ne-ar intreba de ce ne aflam in strada, sa raspundem, fara ezitare, ca am venit in strada pentru a cere DEMISIILE lui Boc si Basescu si ALEGERI anticipate! Dupa acest prim raspuns, fiecare isi poate prezenta propriile revendicari! De ce trebuie sa procedam astfel? Pentru ca Puterea sa nu mai poata manipula, spunand ca in Piata nu exista o cerinta comuna, ci o multitudine de cerinte!
CERINTA COMUNA a Pietii este, si trebuie sa fie, ALEGERI in maxim doua, sau trei luni, si DEMISIILE lui Boc si Basescu!

Deci, chiar de azi, 23-01-2012, hai sa nu mai facem jocul Puterii, si sa exprimam mai intai CERINTA COMUNA a tuturor, si abia apoi revendicarile personale!
Sa aratam manipulatorilor Puterii (politicieni, jurnalisti, analisti, etc.), ca noi stim ca toti politicienii sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, dar schimbarea la Ciolan este absolut necesara, pentru a elimina o perioada de HAOS social de 9 (noua) luni, si benefica pentru noi si Tara, deoarece “noii veniti” vor fi, cel putin o vreme, mai “curati” decat “manjitii”, care s-au aflat pana acum la Ciolan!

DOVADA de necontestat ca toti politicienii actuali sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, este Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, adresata presedintelui Basescu, si transmisa, ulterior, tuturor partidelor politice, si care le cerea sa ALEAGA, pentru Romania si poporul roman, cea mai benefica situatie dintre doua posibile!

NICIUN RASPUNS, dupa 8 (opt) luni de zile!!!
[Textul Scrisorii 11270/…, poate fi citit in COMENTARIUL MEU (la articolul “Cutremurul din 2012”, din 30-12-2011 de pe blogul lui Sorin Rosca Stanescu)]

Aceasta trista situatie nu trebuie sa ne creeze dubii, celor ce sustinem NECESITATEA inlocuirii actualei Puteri, ci sa ne determine sa cerem, fara incetare, liderilor Opozitiei sa se debaraseze de IRESPONSABILITATEA si NESIMTIREA dovedite pana acum! Aceasta cerere nu trebuie sa supere pe nimeni! Reiau aici o intrebare adresata dlor PONTA si DRAGNEA:

“Ce este PSD-ul, dlor lideri??? Este un PARTID RESPONSABIL, sau este o ADUNATURA de MAFIOTI???”

Intrebarea concreta a fost adresata PSD-ului, dar situatia este identica pentru orice Partid!
Sper ca cel putin acum, politicienii Opozitiei sa arate ca se pot smulge din mlastina IRESPONSABILITATII si NESIMTIRII in care baltesc de 22 de ani! Ne puteti face aceasta dovada dlor, contactandu-l pe subsemnatul, care vi s-a adresat! Este nefiresc SA NE CERETI VOTUL si sa continuati SA NE SFIDATI cu IRESPONSABILTATEA si NESIMTIREA voastra!
Inca din luna Octombrie 2011, am adresat tuturor partidelor urmatorul PPS:

///PPS. Politicienii romani s-au dovedit mai nesimtiti decat … porcii!!! De ce??? Pentru ca chiar si porcii ar fi ales dintre doua posibilitati, pe cea mai benefica pentru porcimea lor!
Dar presedintele Basescu, sefii partidelor politice, cei mai cunoscuti 130 de parlamentari, fostul presedinte Emil Constantinescu, pres. exec. al IICCMER Ioan Stanomir, precum si jurnalistii Cristoiu, Tuca, Turturica, Cartianu, Ciutacu, etc., care au primit Scrisoarea mea, s-au dovedit mai NESIMTITI decat porcii, deoarece nu au ales, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre doar doua posibile!///.

Nici chiar dupa un asemenea PPS, nu a existat NICIO REACTIE!
De aceea nu trebuie sa incetam sa cerem politicienilor sa se “spele” de mazga IRESPONSABILTATII si NESIMTIRII, care le-a acoperit inima si mintea!

Bucuresti, 23-01-2012. D. Rizoaica, Fost detinut politic 1958-1963 si febr-aprilie 1986!

PS. Inca odata, sa fim o singura voce, si sa avem o CERINTA COMUNA: DEMISII si ALEGERI anticipate! Asa sa ne ajute Dumnezeu!

OBS. Cei ce doresc sa cunoasca actiunea mea, pentru o schimbare reala si benefica in interesul tarii, pot gasi o parte a ei, in COMENTARIILE MELE (la aricolul “De ce nu iese afara?”, din 22-01-2012 de pe blogul lui Sorin Rosca Stanescu)!

Dragi confrati! Politicienii mafioti si mercenarii lor pupinbasisti (jurnalisti, analisti, etc.) incearca sa-i descurajeze pe cei nestiutori, spunand ca procedura pentru declansarea Alegerilor anticipate est greoaie si cere mult timp! O asemenea afirmatie reprezinta un FALS si exprima o NERUSINARE! De ce? Pentru ca, daca exista consensul clasei politice, si MAINE se poate stabili data Alegerilor anticipate, deoarece nu exista prevederi interne, internationale sau “extraterestre”, care sa se opuna vointei clasei olitice! Singurul obstacol in calea consensului clasei politice, este dementa politicienilor mafioti, care nu vor sa renunte la “conectarile” lor multiple la Bugetul Tarii, dementa, pe care mercenarii pupinbasisti (jurnalisti, analisti, etc.) o prezinta populatiei deghizata in “imposibilitate constitutionala”!!! Inca odata, FALS si NERUSINARE! Sa raspunda cei ce se opun Alegerilor in doua sau trei luni, daca pentru societatea noastra si pentru Romania, sunt preferabile Alegerile ACUM, sau peste 7 sau 9 luni???

ianuarie 23rd, 2012 at 22:36
paul spune:

Domnule rizoaica,
posturile dumnitale sunt foarte lungi de aia sunt imposibil de citit. Daca ai asa multe de spus, fa-ti un blog si posteaza
acolo „pe larg” ce doresti sa comunici. Aici sau in alte locuri decat blogul matale, posteaza scurt si la obiect. Altfel enervezi si devi un spammer, adica un fel de musca a internetului care enerveaza foarte rau. Te uita si matale ca oriunde postezi, nimeni, dar nimeni nu are asa postari lungi ca ale tale. Sanatate si multa minte!