Ce urmeaza? Miscarea zebrelor?   ianuarie 25th, 2012

Curtea Constitutionala, dupa doua rusinoase amanari, a luat decizia corecta. Comasarea alegerilor este neconstitutionala. Ceea ce deschide posibilitatea evitarii unui derapaj si mai grav, antidemocratic, preconizat de regimul Basescu. Si anume amanarea alegerilor locale. Nu ma grabesc sa aplaud Curtea Constitutionala, in ciuda deciziei in acord cu Legea fundamentala. Si asta din simplul motiv ca inaltii judecatori au transpirat si s-au foit pana cand au simtit pulsul opiniei publice interne si externe. Si – cine stie? – poate ca, in urma avertismentelor externe, insasi puterea a solicitat infirmarea acestui proiect abject. Si acum ce urmeaza?

Cititi mai mult pe CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

ianuarie 26th, 2012 at 02:46
rizoaicad.arges spune:

Dle Sorin Rosca Stanescu! Copiati, va rog, acest APEL, si prezentati-l la televiziunile de stiri si dezbateri! Celor doua televiziuni indicate mai jos, le-a fost transmis atat fizic pe fila copiata cat si pe site-urile si Email-urile lor!

Acest APEL este distribuit in Piata Universitatii, iar azi 25-01-2012 l-am transmis si televiziunilor Antena 3 si Romania TV!

APEL
catre protestatarii din Piata Universitatii, 2012!

Dragi confrati!
Dupa 11 zile de exprimari haotice, ce pot fi manipulate usor de regimul Basescu-Boc, TREBUIE ca VOCEA Pietei Universitatii, sa fie clara si fara echivoc! Trebuie sa fie limpede pentru TOATA LUMEA, ca chiar daca oamenii au o parere proasta fata de TOTI politicienii, ei fac o delimitare clara intre partidele coalitiei de guvernare (PDL, UDMR, UNPR si Minoritati) — ale caror conduceri “sufera” de “dementa Puterii”, si refuza, poporului, dreptul de a-si exercita vointa politica — si partidele de opozitie, oricare ar fi ele (USL, PRM, PNG, PPDD, etc.), care cer ca poporul roman, sa HOTARASCA, prin ALEGERI anticipate, cine sa conduca Romania!
VOCEA Pietei Universitatii CERE “ultimativ” coalitiei de guvernare, ca pana in 26-01-2012, sa se “lecuiasca” de “dementa Puterii”, si sa accepte ALEGERI anticipate in DOUA, sau maximum TREI luni de zile! Daca partidele coalitiei de guvernare nu accepta CEREREA noastra, din 27-01-2012 Piata Universitatii nu va mai fi apolitica, ci Pro-Opozitie si Anti-Putere! Nu vom face campanie electorala, favorizand un partid sau o alianta, ci vom avea sloganuri Pro-Opozitie! Sloganurile Anti-Putere vor viza entitatile politice componente (PDL, UDMR, UNPR, etc.)
Domnilor MANIPULATORI basisti, politicieni, jurnalisti, analisti, etc.!
Daca nu aveti rusine, aratati-ne ca aveti, totusi, minte! Iar mintea TREBUIE sa va ajute sa intelegeti ca in 1990, numarul celor din Piata, care era mult mai mare decat al celor de azi, reprezenta o foarte mica minoritate sociala (“Dovada”, rezultatul alegerilor din 20-05-1990). Acum numarul celor din Piata, mult mai mic decat atunci, reprezinta a majoritate sociala! Daca va intrebati de ce apare aceasta “inversiune”, raspunsul este urmatorul: 1. Atunci, “cosul” cu sperante era plin ochi! Acum, toate sperantele au fost spulberate! 2. Atunci, oamenii aveau incredere in politicienii pe care urmau sa-i voteze! Acum, dupa 22 de ani, nu mai exista nici “urme” din increderea de atunci! 3. Nici iarna nu e ca primavara! Acum este Ianuarie, atunci era Aprilie! (Primele doua motive sunt hotaratoare pentru “inversiunea” existenta). ALEGERILE anticipate, vor confirma adevarul acestei “inversiunii”! Si inca ceva. Cita minte si cita buna credinta, se gasesc in capetele basistilor care PREFERA ca ALEGERILE sa aiba loc la capatul unei perioade de 7 sau 9 luni de HAOS social, de contestatii, de dezordini si de activitate sociala marcata de spectrul alegerilor, DECAT ca acestea sa se incheie in maximum trei luni de zile, dupa care sa avem Parlament legitim si Guvern reponsabil??? Sa nu spuna nimeni ca nu se poate, caci nu exista prevederi interne, internationale sau”extraterestre”, care sa se opuna vointei clasei politice, cu exceptia “dementei Puterii”!
ACUM optiunea poporului roman se face intre o Putere abuziva si sfidatoare, dupa chipul si asemanarea “dirijorului” ei, si o Opozitie, care este mai apropiata de sufletul poporului!
Chiar daca stim ca toti politicienii sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, schimbarea la Ciolan este absolut necesara, atat pentru a evita o perioada de 7 sau 9 luni de HAOS social, cat si pentru ca este benefica pentru noi si Tara, deoarece “noii veniti”, vor fi, cel putin pentru o vreme, mai “curati” decat “manjitii”, care au fost pana acum la Ciolan!
DOVADA de necontestat ca toti politicienii actuali sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, este Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, adresata presedintelui Basescu, si transmisa, ulterior, tuturor partidelor politice, si care le cerea sa ALEAGA, pentru Romania si poporul roman, cea mai benefica situatie dintre doua posibile! NICIUN RASPUNS, dupa 8 (opt) luni de zile!!! [(Textul Scrisorii 11270/…, poate fi citit in COMENTARIUL MEU (la articolul “Cutremurul din 2012”, din 30-12-2011 de pe blogul lui Sorin Rosca Stanescu)]
Aceasta trista situatie nu trebuie sa ne influenteze OPTIUNEA ferma de inlocuire a actualei Puteri, cu partidele din Opozitie, ci doar sa ne motiveze sa cerem, fara incetare, liderilor Opozitiei sa se debaraseze de IRESPONSABILITATEA si NESIMTIREA dovedite pana acum! Aceasta cerere nu trebuie sa supere pe nimeni! Reiau aici o intrebare adresata dlor PONTA si DRAGNEA:

“Ce este PSD-ul, dlor lideri??? Este un PARTID RESPONSABIL, sau este o ADUNATURA de MAFIOTI???”

Intrebarea concreta a fost adresata PSD-ului, dar situatia este identica pentru orice Partid!

Sper ca cel putin acum, politicienii Opozitiei sa arate ca se pot smulge din mlastina IRESPONSABILITATII si NESIMTIRII in care baltesc de 22 de ani! Ne pot face aceasta dovada, contactandu-l pe subsemnatul, care li s-a adresat!

Este nefiresc SA NE CERETI VOTUL si sa continuati SA NE SFIDATI cu IRESPONSABILTATEA si NESIMTIREA voastra! Va asiguram ca avem “solutia” care sa va “spele” inima si mintea, de “mazga” IRESPONSABILITATII si NESIMTIRII, care le-au acoperit!

Unele “ingrediente” ale “solutiei” amintite, se gasesc in COMENTARIILE MELE ( la articolul “De ce nu iese afara?”, din 22-01-2012, de pe blogul lui Sorin Rosca Stanescu).
Bucuresti, 21-01-2012 D.Rizoaica, Fost detinut politic in 1958-1963 si febr.-aprilie 1986.

PS. Sa nu uitam!!! Din 27-01-2012, daca Puterea nu accepta ALEGERI anticipate in max. trei luni, Piata Universitatii va “face” politica” Opozitiei, si nu a unei forte politice anume!

ianuarie 27th, 2012 at 21:07
rizoaicad.arges spune:

Dle SRS! Daca vedeti acest COMUNICAT, va rog sa ma contactati pentru a stabili ce se poate face pentru a se forma un comitet care sa-i reprezinte pe toti protestatarii! Va multumesc!

COMUNICAT
al reprezentantilor protestatarilor
din Piata Universitatii, 2012!

In conformitate cu materialul MANIFEST (III) (versiunea din 24-01-2012), distribuit in 24 si 25-01-2012 protestatarilor din Piata Universitatii, si al carui Titlu a fost schimbat in 25-01-2012, in “APEL catre protestatarii din Piata Universitatii, 2012”, si care a fost transmis televiziunilor Antena3 si Romania TV, atat in copie Xerox, cat si pe Email si site, precum si televiziunilor B1TV si Realitatea TV, doar pe Email si site;

De azi 27-01-2012 protestatarii din Piata Universitatii renunta la apolitism si devin anti-Putere si pro-Opozitie, in ansamblul ei, fara a favoriza vreo entitate politica a acesteia!
De ce adoptam o asemenea pozitie?
Pentru ca Puterea nu a raspuns solicitarii noastre, din materialul mentionat mai sus, de a accepta alegeri anticipate in doua luni de zile!
De ce e nevoie de o perioada atat de scurta? Pentru a proteja stabilitatea politica si economica a Romaniei!

De azi protestatarii din Piata Universitatii vor fi solidari cu Opozitia, si vor dezavua toate entitatile politice componente ale Puterii, care au sfidat cererea noastra “ultimativa”, ca pana in 26-01-2012 sa-si precizeze optiunea fata de solicitarea noastra de alegeri anticipate!
Entitatile politice din componenta coalitiei de guvernare, pot oricand sa ni se alature, si sa nu mai fie in opozitie cu noi!

Cererea noastra ramane neschimbata: Clasa politica TREBUIE sa ofere societatii romanesti drepul de a-si exercita SUVERANITATEA, prin reinnoirea VOTULUI de incredere acordat entitatilor ce o compun!

Aceasta conditie presupune demisiile Presedintelui Basescu si Premierului Boc, si organizarea in doua luni de zile a alegerilor anticipate, prezidentiale si parlamentare!
Sustinerea Presedintelui Basescu din 24-01-2012, cum ca demisiile amintite mai sus ar face Romania neguvernabila, sunt neavenite si manipulatoare!
Caci odata cu demisia sa, dl Blaga devine Presedinte interimar, pana cand noul Presedinte ales va fi validat de Curtea Constitutionala!
Guvernul Boc, demisionar, va functiona pana cand noul Guvern de serviciu, convenit de Presedintele interimar si partidele parlamentare, va primi votul de investitura al actualului Parlament!
Guvernul de serviciu, impreuna cu partidele parlamentare, vor stabili data alegerilor anticipate, parlamentare si prezidentiale! Actualul Parlament isi va continua activitatea legislativa, atat pentru dezbaterea si validarea unor “urgente” ale noului Guvern, acceptate de toate fortele politice, cat si pentru a definitiva legile necesare proceselor electorale, ce urmeaza a se desfasura!

Solicitam in mod IMPERATIV, intregii clase politice, renuntarea la votul de tip Miss sau Eurovizion, numit Uninominal, si revenirea la votul POLITIC, democratic si reprezentativ, pe lista de partid, cu prag de 1 sau maximum de 3%, pentru ca cvasitotalitatea alegatorilor sa se simta reprezentati!

Atragem atentia celor dispusi la sabotari, care incearca prosteste sa aduca in discutie faptul ca nu se poate ajunge la la anticipate decat urmand niste proceduri greoaie!

Greoaie este doar intelegerea lor, caci acele proceduri trebuie urmate doar in situatiile normale, cand nu exista consens intre entitatile politice parlamentare asupra organizarii alegerilor anticipate!
Acum intr-o situatie speciala, cand societatea romaneasca doreste sa-si reinnoiasca votul de incredere fata de clasa politica, presupunem ca nu avem entitati politice iresponsabile, care sa puna mai presus, orgolii sau interese proprii, decat interesele Romaniei de a avea in doua luni de zile, un nou Presedinte, un nou Parlament si un nou Guvern, validat de un Parlament legitim!

Aceasta este pozitia reprezentantilor protestatarilor din Piata Universitatii 2012, Bucuresti, si speram, a tuturor reprezentantilor protestatarilor din tara, care suntem convinsi ca reprezentam optiunile majoritatii covarsitoare a societatii romanesti!

OBS. Numarul celor din Piata, care in 1990 era mult mai mare decat al celor de azi, reprezenta o foarte mica minoritate sociala (/Dovada/, a fost rezultatul alegerilor din 20-05-1990!). Acum numarul celor din Piata, e mult mai mic decat atunci, insa acestia reprezinta o majoritate sociala! Daca va intrebati de ce apare aceasta /inversiune/, raspunsul este urmatorul: 1. Atunci, /cosul/ cu sperante era plin ochi! Acum, toate sperantele au fost spulberate! 2. Atunci, oamenii aveau incredere in politicienii pe care urmau sa-i voteze! Acum, dupa 22 de ani, nu mai exista nici /urme/ din increderea de atunci! 3. Nici iarna nu e ca primavara! Acum este Ianuarie, atunci era Aprilie! Etc.

Acest COMUNICAT a fost emis de noi, semnatarii de mai jos, care ne-am asumat reprezentarea majoritatii covarsitoare a proptestatarilor din Piata Universitatii, 2012!
Bucuresti, 27-01-2012.