Romeo si Julieta la Mizil   ianuarie 29th, 2012

In demonstratii maraton, romanii degera in orasele tarii si in capitalele europene. Ei solicita demisia Presedintelui, a premierului si alegeri anticipate decalate. Un sublocotenent cere instalarea temporara a unui regim temporar cu Majestatea Sa in frunte. USL isi propune o greva sau un boicot parlamentar. Emil Boc le garanteaza ca, astazi, inca cetatenii acestei tari vor mai avea gaze naturale. Nu stie ce se va intampla luni. Va cerceta cand va ajunge la Guvern. Urmeaza temperaturi de pana la -25°C. Grecia ar putea fi pusa sub o severa supraveghere europeana. In aceasta lume nebuna, care pare ca scapa de sub control, s-a desfasurat duminica dimineata, in liniste si pace, Festivalul International de Poezie si Epigrame “Romeo si Julieta la Mizil”. O picatura de normal intr-un ocean care fierbe.

Cititi mai mult pe CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

3 comentarii

ianuarie 30th, 2012 at 21:20
rizoaicad.arges spune:

CERINTELE IMPERATIVE

ale protestatarilor “iernii romanesti”,
transmise clasei politice, in numele societatii romanesti, care, prin Votul ei Suveran, ii conditioneaza existenta!
1. Demisia presedintelui Traian Basescu.
2. Demisia premierului Emil Boc.
3. Alegeri anticipate, prezidentiale si parlamentare, in cel mult doua luni de zile, stabilite in consens de catre partidele parlamentare, noul Guvern “de serviciu” si presedintele interimar.
4. Eliminarea votului de tip Miss sau Eurovizion, numit Uninominal, si adoptarea votului politic, proportional pe lista de partid, cu prag electoral de 1 sau maximum 3%, pentru ca cvasitotalitatea alegatorilor sa se simta reprezentati.
5. Consensul clasei politice pentru eliminarea traseismului politic (consens ce se va regasi si in Constitutia modificata), prin pierderea mandatului de catre parlamentarul care paraseste partidul pe lista caruia a primit acel mandat!
6. Reformarea clasei poltice prin functionarea ei intr-un alt “cadru democratic”, care nu va mai favoriza EXISTENTA minciunii, lacomiei, hotiei, tradarii Interesului National, iresponsabilitatii, nesimtirii, etc., si care se va obtine din cel actual, caruia i se aplica doua amendamente!

MOTIVARI! (Rezumat)
Motivarea generala are in vedere “decuplarea” clasei politice de la problemele societatii romanesti si ale Romaniei! 1. Presedimtele Romaniei trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru aceasta situatie, deoarece in cei 7 ani de mandat a dezbinat, n-a coagulat, n-a fost preocupat sa realizeze o agregare a responsabilitatilor la toate nivelurile, ci, dimpotriva, a promovat discordia in societate, invrajbind categoriile sociale intre ele, iar prin discreditarea Institutiilor Statului, a contribuit la disolutia acestora! A ignorat imensul capital de inteligenta si buna credinta al poporului roman, lipsind astfel societatea romaneasca de solutii eficiente in toate domeniile, inclusiv de cele ce puteau promova concordia si solidaritatea in societate! (A se vedea Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, adresata presedintelui Basescu)! Prin demisia lui URGENTA, dl Basescu, va dovedi curaj si demnitate, iar amanarea acesteia, pe modelul Mubarak, va fi dovada lasitatii lui si a sfidarii poporului roman!
2.Demisia guvernului Boc, nu mai trebuie motivata!
3.De ce alegerile anticipate sa se organizeze in doua luni si nu la toamna? Pentru ca noul Guvern, de “cursa lunga”, sa-si ia cat mai repede in primire dificila misiune de reorganizare a “dezorganizatei” si slabitei societati romanesti, de cei 22 de ani de conducere politica iresponsabila si haotica!
Prin organizarea in doua luni a alegerile anticipate, se protejeza la maximum stabilitatea poltica si economica!
Sustinerea presedintelui Basescu din 24-01-2012, cum ca demisiile amintite mai sus ar face Romania neguvernabila, sunt neavenite si manipulatoare! Caci odata cu demisia sa, dl Blaga devine Presedinte interimar, pana cand noul Presedinte ales va fi validat de Curtea Constitutionala! Guvernul Boc, demisionar, va functiona pana cand noul Guvern „de serviciu”, convenit de Presedintele interimar si partidele parlamentare, va primi votul de investitura al actualului Parlament! Guvernul „de serviciu”, impreuna cu partidele parlamentare, vor stabili data alegerilor anticipate, parlamentare si prezidentiale! Actualul Parlament isi va continua activitatea legislativa, atat pentru dezbaterea si valdarea unor „urgente” ale noului Guvern, acceptate de toate fortele politice, cat si pentru a definitiva legile necesare proceselor electorale, ce urmeaza a se desfasura!
4. Aberatia numita vot uninominal, nu are ca cauta in politica! Locul acestui tip de vot sunt concursurile de Miss, de muzica usoara si alte concursuri, dar in niciun caz in politica!
5.Este OBLIGATORIU ca cel ce a primit un mandat de parlamentar, pentru ca apartine partidului X, sa-si PIARDA mandatul atunci cand paraseste partidul X! Partidul va promova in postul vacant pe urmatorul de pe lista cu care s-a prezentat in alegeri! 6.Reformarea clasei politice, clamata de toata lumea, nu se realizeaza prin “reforma interna” a partidelor politice, si nici prin interventia (in general bine venita) “Romaniei Curate”, patronata de SAR, ci prin functionarea clasei politice intr-un alt “cadru democratic”, care nu mai permite EXISTENTA minciunii, lacomiei, hotiei, tradarii Interesului National, iresponsabilitatii, nesimtirii, etc. Un asemenea “cadru democratic” a fost prezentat presedintelui Basescu, cu Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, Scrisoare care ulterior a fost transmisa tuturor partidelor politice romanesti!
Dovada ca functionam inca in actualul cadru democratic, care in ultimii 22 de ani s-a dovedit SEPTIC si RUINATOR pentru societatea romanesca, este NONRASPUNSUL, tuturor adresantilor de mai sus, care ar fi trebuit sa ALEAGA, pentru Romania si poporul roman, cel mai benefic cadru democratic dintre cele doua!

Bucuresti, 29-01-2012 Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732. Fost detinut politic in 1958-1963 si februarie-aprilie 1986.

ianuarie 31st, 2012 at 20:01
rizoaicad.arges spune:

Scrisoarea prezntata mai jos a fost transmisa partidelor politice cu urmatoarele Nr. de inregistrare:
PDL, cu Nr.4/31-01-2012.
PSD, cu Nr.35/31-01-2012.
PNL, cu Nr.33/31-01-2012.
PC, cu Nr.86/31-01-2012.
UDMR, cu Nr.12/31-01-2012. (La UNPR, nu a fost cine sa inregistreze Scrisoarea!).
Peste DOUA ZILE, voi sti, si voi face publice numele acelor partide care accepta ca reprezinta „mizeria Romaniei”, si deci nu-si vor preciza optiunea fata de cele 6(sase) „CERINTE IMPERATIVE…” ce le-a fost transmise cu prezenta Scrisoare!

DOMNULE PRESEDINTE
si Domnilor Lideri
ai —————————————————————–

Va transmit alaturat, spre analiza si deliberare, in regim de URGENTA FULGER, sau “ATOMICA”, “CERINTELE IMPERATIVE…” pe care le-am “cules” de la protestatarii “iernii romanesti”!
As dori sa sper ca toate partidele politice, parlamentare sau nu, care vor primi aceasta Scrisoare, vor dovedi reponsabilitate si maturitate si, vor sustine aceste 6 (sase) “CERINTE…”, care, finalmente, vizeaza realizarea celui mai elementar lucru al DEMOCRATIEI, si anume, acceptarea VOTULUI SUVERAN al societatii romanesti!
Daca prin acceptarea si sustinerea celor 6(sase) “CERINTE…”, se arata respectul clasei poltice fata poporul roman si fata de principiile democratice, sustinerea “CERINTEI….” Nr.6, respectiv, “Reformarea clasei politice”, este ESENTIALA pentru a depasi “mizeria” in care societatea romaneasca balteste de 22 de ani!
Exprimandu-mi regretul pentru lipsa de responsabilitate pe care o vor dovedi partidele care nu accepta “CERINTELE…” alaturate, si in special COROLARUL acestora, care este “Reformarea clasei politice”, le informez ca optiunea lor va fi cunoscuta de poporul roman din relatia:
(partidele) X+Y+…+Z=ACEEASI MIZERIE!!!
Deci, partidele care nu ma vor contacta, sau nu-si vor EXPRIMA PUBLIC optiunea in maximum DOUA ZILE, vor face parte din relatia detestabila de mai sus, care va indica masura IRESPONSABILITATII si NESIMTIRII lor! Iar electoratului roman ii va reveni sarcina separarii graului de neghina! Este vremea optiunilor responsabile si in regim de MAXIMA URGENTA!!! Caci citandu-l pe Ioan Buduca, va intreb: “Stiti voi, onestamente, ce o doare pe Romania, ori stiti voi, onestamente, doar ce va doare pe voi?”
Bucuresti, 31-01-2012
Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732. Fost detinut politic 1958-1963 si febr-apr.1986!

februarie 2nd, 2012 at 16:04
paul spune:

„(La UNPR, nu a fost cine sa inregistreze Scrisoarea!).”

LOL! 🙂 Esti bun, Rizoaica! Doar, inca prea lunga postarea…Fa rezumatul rezumatului si esti perfect!