Romanii au fost sfidati. Dar si maghiarii. Culmea!   martie 14th, 2012

UDMR nu este de condamnat pentru ca cere. Si nici macar pentru ca bate cu pumnul in masa atunci cand o face. De condamnat este cel care da. Evident, in ipoteza, cum este cea a Institutului de Medicina si Farmacie din Targu Mures, in care solicitarea este ilegitima iar satisfacerea ei are consecinte deosebit de grave. PD-L, pe mana premierului Mihai Razvan Ungureanu si intr-un acord deplin cu partenerii de coalitie, “onorand” pretentia UDMR, i-a sfidat pe romani. Dar, culmea, si pe maghiari.

Orice comunitate etnica, si cu atat mai mult cea maghiara, care are o pondere insemnata, este indreptatita sa studieze in limba ei. Sa aiba scoli si facultati proprii. Oriunde si oricate. Pe bani privati. Cat priveste banul public, si de aceasta data drepturile comunitatii maghiare sunt, teoretic, pastrand proportiile chiar si acceptand o discriminare pozitiva, aceleasi cu ale populatiei romanesti. Referindu-ne la invatamant, in mod logic dar si necesar, nu trebuie sa existe decat o singura bariera. Valabila si pentru romani, si pentru maghiari, si pentru alte nationalitati ori etnii. Care este aceasta?

Chiar intr-un sistem de invatamant nereformat, cum este cel romanesc, chiar si intr-un sistem de invatamant subfinantat si total neadaptat normelor europene, exista standarde minime de calitate. Pentru ca o gradinita, o scoala ori o institutie de invatamant superior sa poata functiona, este obligatoriu ca o serie intreaga de cerinte minime sa fie, in prealabil, indeplinite. De ce? Pentru ca, altfel, la intrare avem copii sau tineri normali iar la iesire scoatem rebuturi. Ori cu rebuturi Romania ramane in secolul trecut iar oamenii esueaza si vor fi nefericiti. In cariera si in viata.

In ceea ce priveste invatamantul universitar, exista patru instrumente principale care, pana la urma, fixeaza parametrii minimi calitativi. Unul este bugetul. Disproportionat de mic. Al doilea este politica in invatamant, care este concretizata, pana la urma, prin lege. Avem o lege, dar proasta, impusa cu forta, fara dezbatere, prin asumare de raspundere. Si, in fine, mai exista doua instrumente care ar trebui sa functioneze si care ar putea salva cat de cat lucrurile. O autoritate care da avizul pentru functionarea unor institutii de invatamant, in functie de respectarea unor standarde, si autonomia universitara, care permite senatelor sa ia decizii capitale. Si care nu ar trebui sa lase pe mana guvernantilor nici politizarea invatamantului si nici adoptarea unor decizii arbitrare.

Aceste doua instrumente, singurele care nu sunt inca deteriorate in invatamantul superior romanesc, au fost date literalmente peste cap de decizia aberanta a Guvernului Ungureanu. Sub presiunea PD-L, care, la randul sau, a reactionat la presiunea UDMR, a fost sfidata atat autonomia, cat si indeplinirea unor cerinte minime de calitate. De aceea, nu intamplator s-a facut afirmatia ca, prin ultima hotarare de guvern, luata ad-hoc intr-un regim de maxima urgenta, consecinta va fi ca “in locul unui armasar vom avea doi magari”.

Daca hotararea de guvern va fi pusa in opera, vor avea de pierdut si studentii romani, si studentii maghiari, si profesorii de la Targu Mures. Vor avea de pierdut si viitorii pacienti. Iata inca un motiv pentru care regimul Basescu ar trebui rasturnat.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

martie 14th, 2012 at 19:37
Petre S spune:

MRU-Ben-Mossad ar vinde-o si pe ma-sa daca asa i se cere de la loja 33 sau dela comuniune. Bineinteles ca toate converg catre canalia securista de la 3 Coceni, cel care a distrus natiunea romana, si pentru care, in lipsa desavarsita a oricarei urme de constiinta, nicio crima nu e prea odioasa. Numai glontul intre ochii chiorului si ai securistuilor sai va mai scapa de aceste bestii, cetateni romani.

martie 15th, 2012 at 12:39
noname spune:

Moarte jidanilor !

martie 16th, 2012 at 02:11
ROBERT HORVATH spune:

UN REGIM MILITAR SECURIST PENTRU ROMANIA !

Romania este singura tara unde un regim cu 7% sustinere se
poate mentine la putere. Pericolul de a pierde puterea este evident. Se recurge
la servicii care preiau puterea pe fata. In curand ele vor pune unul de al lor la conducerea
statului. Democratia e nesuferit de costisitoare si, uneori, imprevizibila, in stare de surprize neplacute pentru serviciile de informatii.
Cetateanul este debusolat si dezamagit incat sa-l urasca pe politician, sa-l alunge din preferintele-i electorale. Simpatia i se va muta dincolo, in tabara tehnocratului neatins de boala politicianismului, si ce mai conteaza ca el vine dinspre serviciile secrete. Dimpotriva, este o garantie ca interesul national primeaza, si, de vreme ce Romania e pe buza prapastiei, cine s-o salveze daca nu stapanul Informatiilor ? Miza, deci, pe Ungureanu , Maior, Melescanu ! Deocamdata, e nevoie de o etapa intermediara dar in curand vor stiringe latul inmormantand
democratia romaneasca.
Pentru orice regim autoritarist aflat pe buza prapastiei, apelarea la serviciile secrete este ultima solutie, solutia disperarii !
Basescu este disperat si ai este frica sa nu fie impuscat.
El pune pe picioare o junta de tip balcanic pentru salvarea. In curand se va trece la etapa doua.
Cea a terorii…care sa tina sub teroare o populatie saracita si spaimantata .Un regim cu sustinerea fatisa a serviciilor secrete si a partidului de generali este la ordinea zilei.

martie 16th, 2012 at 02:13
ROBERT HORVATH spune:

DECE ISRAELUL VREA CAPUL UNUI PRIM MINISTRU DE ORIGINE EVREIASACA ? ZILELE LUI RAZVAN UNGUREANU CA SEF AL GUVERNULUI NUMARATE.

RAPORT BRITANIC :
SIE ROMAN ESTE CONTROLAT DE MAFIA ARABA .EI REPREZINTA ARMATA SECRETA A LUI BASESCU. SUTE DE OFITERI ARABI RAMASI DEPE VREMEA LUI CEAUSESCU CONTROLEAZA SI ORGANIZEAZA ACTIUNILE SECRETE .
Conform unor surse demne de intredere…..
ADEVARATUL SEF AL SIE ESTE Mahmud Farzat, seful serviciilor secrete Siriene din Europa,……..AGENT KGB
IN SCHIMBUL SPRIJINULUI FINANCIAR SI LOGISTIC —TERORISTII NU ACTIONEAZA SAU ORGANIZEAZA ACTIUNI TERORISTE PE TERITORIUL ROMANIEI. EI FACILITEAZA CONTRABANDA DE ARME ROMANESTI CATRE LIBAN.AFGANISTAN SI IRAK.
BASESCU PRIZONIERUL SERVICILOR SECRETE
NOTA
SUMELE DE BANI SINT TRANSFERATE DELA GRIFCO ( VOICULESCU OM DE AFACERI ROMAN )CATRE TERORISTII ARABI.
IN DECURSUL 2011AU FOST TRANSFERATE SUME IMPORTANTE URMATOARELOR ORGANIZATII TERORISTE CARE ACTIVEAZA DESCHIS IN ROMANIA.• Hamas • Hezbollah • Fratii Musulmani • Partidul Eliberarii Islamice • Frontul Democrat pentru Eliberarea Palestinei • Frontul pentru Eliberarea Palestinei • Al Fatah • Al Saika.
Eliberarea de catre sie Omar Hayssam are legatura cu un dosar complex privind legaturile pe care omul de afaceri sirian le-a avut cu retele de crima organizata, cu sume uriase, care au parasit ilegal Romania……
avand destinatie finantarea organizatiilor teroriste.
TOATE ACESTE ACTIUNI AU SPRIJINUL LOGISTIC AL SERVICIULUI EXTERN RAZVAN UNGUREANU …. ACTUALUL
PRIM MINISTRU.