Ungureanu este premierul-telecomanda   martie 16th, 2012

Dupa ce am incercat sa explic de ce lui Mihai Gadea i-a fost imposibil sa scoata prea multe informatii de la premierul Mihai Razvan Ungureanu, indiferent cat de pregatit sau cat de incisiv s-ar fi dovedit, voi continua aceasta analiza dintr-o noua perspectiva. Din directia lui Mihai Razvan Ungureanu. Si o spun din capul locului: nici el, indiferent cat de cooperant ar fi dorit sa fie, nu putea face mai mult in dialogul cu Gadea. De ce? Pentru ca, neavand ce sa spuna, nu putea raspunde la niciuna dintre intrebarile importante. Si nu avea ce sa spuna pentru ca pur si simplu nu stia. Dar de ce nu stia?

In cariera sa politica, Mihai Razvan Ungureanu nu a fost niciodata silit sa se lupte. Sa se lupte cu adevarat. Este consecinta unei ascensiuni aproape fulgeratoare, intemeiata pe cateva calitati reale pe care tanarul istoric le-a dovedit din capul locului. O cultura temeinica, buna cunoastere a unui numar impresionant de limbi straine, orientarea sa categoric pro-occidentala, duplicitatea, forta de persuasiune, discretia si un indiscutabil talent diplomatic. Nu ii ridic osanale. Incerc doar sa explic drama unui om. Care a avut o ascensiune usoara, impins mereu de la spate de catre unii si altii si care foarte repede va fi silit sa se transforme intr-un fel de acar Paun. Castanele pe care le scoate din foc, care apartin altora, si le va insusi pana cand ii vor frige mainile.

Mihai Razvan Ungureanu a fost scos din palarie printr-o complexa miscare de prestidigitatie operata de Presedintele Traian Basescu. El a incercat astfel, in primul rand, sa degreveze PD-L de consecintele unei guvernari dezastruoase, sa-l evacueze pe Boc de pe nava pe cale de a se scufunda, in al doilea rand, sa cosmetizeze guvernarea si, implicit, propriul regim, imbrobodindu-i pe cetateni si, ceea ce este de retinut, in al treilea rand, sa identifice din timp un viitor tap ispasitor.

Romania intra in recesiune. O stiam toti cu mult timp inainte sa o declare Adrian Vasilescu, directorul BNR. Dar, in acelasi timp, Romania intra si in alegeri. Regimul Basescu, in cadere libera sub aspectul credibilitatii sale, se afla intre ciocan si nicovala. Trebuie sa peticeasca, in mare viteza, buzunarele gaurite ale cetatenilor sau macar sa simuleze ca o face si, in acelasi timp, trebuie sa strecoare uriasa factura a noii recesiuni in buzunarul altcuiva. Intrucat opozitia refuza sa se mai lase pacalita cooperand la vreo mascarada prezidentiala iar coalitia nu mai poate fi resapata sub aspectul imaginii ei, singura solutie a fost aceasta combinatie toxica.

Astfel, Basescu a identificat solutia parasutarii unui asa-zis independent, care isi permite, tot la comanda, sa insinueze ca ar fi liberal, in epicentrul campului de lupta. Odata cu un nou guvern, livrat in plic inchis. Si cu un asa-zis program de guvernare. Oferta, pentru Ungureanu, era de nerefuzat. Daca nu cumva a facut-o la ordin.

Si, in continuare, cel care conduce e Basescu. Cel care executa e Ungureanu. Iar pe post de paravan e invocata coalitia. Mihai Razvan Ungureanu este astazi un om transformat intr-o simpla telecomanda pe care apasa locatarul-jucator de la Cotroceni. Iar maine tot el va fi acarul Paun.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

8 comentarii

martie 16th, 2012 at 13:23
noname spune:

Jidanul MRU isi merita soarta. Stia la ce se inhama inhaitandu-se cu gunoiul basescu.

martie 16th, 2012 at 13:46
ROBERT HORVATH spune:

Cu tot respectul indraznesc sa va contrazic
LOVITURA DE STAT DIN ROMANIA
Conform unor surse credibile dupa telefonul lui Obama ……

SOARTA LUI BASESCU HOTARATA IN 7 MINUTE
CONVOBIRE TELEFONICA OBAMA -BASESCU
Romania la inceput de an se aseamana cu ultimele zile a lui Ceausescu.
Situatia este cu atentie monitorizate de cancelariile occidentale. Servicile occidentale trag semnalul de alarma a unei situatii iesite de sub control.
La orizont se intrevede chiar disolutia unui stat NATO .
O explozie in Balcani este vazuta ca o catastrofa pentru interesele strategice americane. Consensul din ultimele ore este de a linisti populatia revoltata.
Acest lucru cere demisia Presedintelui Basescu tinta principale a furiei populare.
Primul semn in aceasta directie a fost mesajul adresat de Victoria Nuland, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.Mesajul Departamentului de Stat semnalaeză președintelui Băsescu că SUA nu-l vor susține dacă situația scapă de sub control. Trebuie amintit că în acest fel a procedat administrația americană și în cazul protestelor din Egipt, atunci când au început violențele din Piața Tahrir, iar regimul Mubarak a fost nevoit să facă uz de forța armatei. Dacă la început mesajele erau adresate ambelor părți din conflict, atunci când a devenit limpede că Mubarak a pierdut sprijinul societății, secretarul de Stat, Hillary Clinton i-a spus explicit lui Mubarak că trebuie să plece. Acelasi mesaj a fost trimis si lui Basescu prin ambasadorul SUA la Bucuresti.
In decursul zilei de ieri la sfatul unor lideri europeni Presedintele Obama
a telefonat liderului roman. Discutia a durat exact 7 minute. Probabil ca cel mai important moment al convorbirii a fost finalul convorbirii.
VA MULTUMESC PENTRU ATENTIE. LA REVEDERE DOMNULE BASESCU.
Kiyoko Horvath for Nipon Press Europe.

martie 16th, 2012 at 13:52
ROBERT HORVATH spune:

continuare
Aceasta discutie a avut loc imediat dupa manifestatiile violente din Piata UnIversitatii.
SECURITATEA A PRELUAT PUTEREA. O JUNTA A SERVICIILOR CU UN PARTID A GENERALILOR CONDUCE ROMANIA….SPRE STUPEFACTIA CANCELARILOR SI SERVICIILOR
OCCIDENTALE.

martie 16th, 2012 at 13:55
ROBERT HORVATH spune:

ARMATA IMPOTRIVA LOVITURII DE STAT ORGANIZATA DE SERVICIILE SECRETE ! MILITARII VOR CAPUL LUI RAZVAN UNGUREANU !

CIA :
ULTIMATUM ADRESAT GUVERNULUI UNGUREANU !
Militarii din doua unitati militare din Turda, una de tancuri si alta de antiaeriana, s-au saturat de promisiunile desarte facute trimis un raport pe adresa ministrului in care ameninta …… sunt pregatiti sa se organizeze in forme sindicale, …… foarte variate, de la constituirea unui grup sindical care sa protesteze, pana la forme mult mai grave …….
Sindicatul militariilor in rezerva si disponolizati cheama la revolta……….
Cand armata cheama trimiterea clasei politice la puscarie revolutia este la doi pasi. Militarii chema direct la solidaritate in vederea unei noi revolutii si pedepsirea Presedintelui Basescu si a clicii de la putere.
Ofiterii disponibilizati reprezinta un pericol terminal si pot pune baza unei revolte a intregii armate romane.

CIA: 80.000 DE REZERVIŞTI SÎNT O FORŢĂ EXTRAORDINARĂ, CARE POATE SCHIMBA ECHILIBRUL POLITIC DIN ROMÂNIA. PREZENŢA ACESTORA ALĂTURI DE POLIŢIŞTI ÎN MIJLOCUL MASSEI DE DEMONSTRANŢI VA DUCE LA CĂDEREA REGIMULUI ACTUAL, CARE NU MAI ARE LEGITIMITATE SAU SPRIJIN POPULAR. SINGURA PROGNOZĂ SAU SINGURUL SCENARIU PENTRU ROMÂNIA ESTE O REVOLTĂ POPULARĂ
Tensiunea in armata romana este un grav motiv de ingrijorare pentru cancelarile vestice.
RIVALITATEA ARMATA SERVICIILE SECRETE
Se observa deasemenea la toate nivelele cresterea tensiunii intre serviciile speciale care au luat conducerea in Romania si grupuri de ofiteri tineri organizati in celule politice. Cazul Alexandru Gheorge este definitoriu pentru starea de spirit din armata romana. Rivalitatea institutionala devine exploziva.
In cazul unor manifestatii de amploare prevazute in primavara armata va trece de partea cetatenilor !

martie 16th, 2012 at 13:57
ROBERT HORVATH spune:

SERVICIUL EXTERN UNGUREANU LA RACOLAT PE FOSTUL SEF AL TRUPELOR NATO DIN EUROPA Virgil Packett was Commander of the NATO SFOR in 2003 SI ALTI OFITERI SUPERIORI AMERICANI ! FBI INTRA PE FIR !

Un scandal international fara precedent.
Cititi in curand pe ROBERT HORVATH DEVA BLOG
http://devanewyork.blogspot.com/
Articol complet.

ROBERT HORVATH NEW YORK : AMBASSY OF UNITED STATES BUCAREST – ROMANIA

IN ROMANIA FUNCTIONEAZA O URIASA MAFIE ARMAMEMTULUI CONDUSA DE PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU.
EA ESTE CEA MAI GRAVA AMENINTARE PENTRU DEMOCRATIE, AVAND URIASE SUME DE BANI LA DISPOZITIE EA CONTROLEAZA TOATE INSTITUTILE STATULUI …JUSTITIE, PARLAMENT, GUVERN, PRESIDENTIE. O MARE PARTE DIN COMPANII INVOLVATE IN ACTIUNI ILEGALE SUNT FIRME AMERICANE SAU MIXTE. ALE INTRA IN PERIMETRUL LEGII AMERICANE. IN ACESTE COMPANII ACTIVEAZA FOSTI OFITERI SUPERIORI AI ARMATEI
AMERICANE.
RACOLAREA OFITERILOR AMERICANI
SE FACE DE SERVICIUL EXTERN ROMAN – FOST FIRECTOR RAZVAN UNGUREANU SI ACTUALUL DIRECTOR THEODOR MELESCANU.
VA ROG DE URGENTA DESCHDETI O ANCHETA.
ROBERT HORVATH DEVA JURNALIST DE INVESTIGATIE SPECIALIZAT IN TERORISM SI CONTRABANDA DE ARMAMENT. PRESEDINTE DEVARTES FILM INTERNATIONAL…. CETATEAN SUA I
IN ATENTIA : Col. Bruce West Senior Defense 0fficial / Defense Attaché Col. Kevin Leek Chief, Office of Defense Cooperation Brian Lutz
Attaché, U.S. Secret Service Troy Larson
Regional Security

martie 16th, 2012 at 15:00
ROBERT HORVATH spune:

@ NO NAME

PROBLEMA UNGUREANU, TISMANEANU, PATAPIEVICI
NU ESTE CA SUNT EVREI…..CI EVREI ROSII.

DOSAR DE SPIONAJ VLADIMIR TISMANEANU !
DOCUMENTE TRANSMISE SERVICIULUI DE INVESTIGATIE SUA
-Securitatea Ceausescu…( Unitatea 0617 din Directia 2 DDS spionaj )……….
-Intalnire Ceausescu- Carillo Presedintele PC spaniol preda pasaportul fals pentru agentul Cain……….
– Arhiva Departamentului International ….Ghizela Vass
Deschiderea unui pasaport international pentru occident.
– Arhiva Radio Pirinei care transmitea de la Bucuresti directive……..
-Brigazile Rosii internationale controlate de KGB Doc spaniol
– Arhiva Dep de sec Europa Libera……..
– Arhiva serviciului secret francez – Respingerea cererii de azil politic .
– Arhiva Serviciului de Emigratie SUA……
-Arhivele KGB lista spionilor rusi din Cuba…….
– Vizita lui V.T in Cuba…….
– Document CIA Agentul Volodea infiltrat printre intelectualii romani…..
– Certificat de casatorie si pasaport fals- intrarea frauduloasa in SUA
si alte 16 DOCUMENTE CONFIDENTIALE
Am transmis aceste documente in calitate de cetatean american si ziarist de investigatie.

martie 16th, 2012 at 17:30
paul spune:

Ma intreb daca MRU putea sa refuze oferta lui basescu. MRU a fost nominalizat pentru functia de premier cand inca era in SIE. Daca un om de rand ar fi putut refuza oferta lui basescu ma gandesc ca un om inregimentat intr-un serviciu secret nu poate refuza o „insarcinare” din partea sefului statului.

martie 16th, 2012 at 22:25
Petre S spune:

SRS, am mai spus-o si repet, faci un mare deserviciu cauzei careia am crezut ca ii esti dedicat, discutand despre acest avorton fara scrupule si fara caracter, care a fost uns atat acolo unde este cat si acolo unde a fost inainte de catre groparul neamului romanesc sub presiunea unor forte oculte total straine intereselor tarii. Indivizi ca astia (MRU-Ben-Mossad sau Melescanu) trebuie ignorati, nu merita nici macar un scuipat.