Telecomanda si mama surogat   martie 17th, 2012

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a facut un enunt socant. El a afirmat ca este liberal. Referindu-se la PNL, nu la defectorii PNL care s-au aruncat, cu multa vreme in urma, in bratele Presedintelui Traian Basescu. Cu alte cuvinte, el si-a proclamat apartenenta la USL. Face, vezi Doamne, parte din opozitie. Si, in acelasi timp, conduce Executivul. Instalat si sustinut fiind de coalitia aflata la putere. Despre cum poti sa fii si capra si varza, voi comenta in cele ce urmeaza.

Analistul Tiberiu Iacob, pe site-ul Inpolitics, ajunge la concluzia ca declaratia-soc a lui Mihai Razvan Ungureanu este o bomba cu efect intarziat. Care ar putea exploda atunci cand, dupa locale, ar putea avea loc un Congres extraordinar PNL. La care el si-ar anunta candidatura la sefia partidului. O provocare de nerefuzat pentru unii liberali. Intrucat s-ar trezi instantaneu si fara niciun efort la putere. Nu am intentia sa-l contrazic pe Tiberiu Iacob. Ci doar sa dezvolt o analiza pe marginea declaratiei lui Ungureanu si a reactiei lui Crin Antonescu.

PNL se afla intr-o pozitie ferma. Lipsita de orice fel de echivoc. Care va fi si mai mult batuta in cuie pe parcursul Congresului extraordinar programat la inceputul lunii aprilie si unde PNL, PSD si PC se vor reuni intr-un mare congres comun. In baza carui principiu sau carui articol din statutul PNL ar fi posibil ca, atunci cand intreg partidul se bate de pe bancile opozitiei cu puterea, un membru al sau, reactivat dupa o suspendare de mai multi ani, ar putea accepta, fara a demisiona din partid, de drept si de facto, o functie executiva? Si nu una oarecare, ci cea mai inalta functie pe care i-o poate oferi o majoritate aflata la putere. Este evident ca numai intr-o lume a lui Ion Luca Caragiale si numai un personaj din dramaturgia acestuia si-ar putea aroga o asemenea identitate dubla si total contradictorie.

Dar Mihai Razvan Ungureanu nu este un mascarici. El nu a intentionat nicio secunda sa imbrace costumul unui personaj din lumea lui Caragiale. Dimpotriva. Prin intreaga sa atitudine, omul doreste sa fie luat in serios. Si, atunci, de unde pana unde aceasta idee nazdravana a resuscitarii lui dupa mai multi ani de criogenare intr-o postura de liberal? Am o explicatie.

Mai intai, fac din nou precizarea ca Mihai Razvan Ungureanu functioneaza ca o simpla telecomanda. In mana Presedintelui Traian Basescu. Cel care l-a plantat pe acest fetus, in urma cu cativa ani, in pantecele unei mame surogat. Care se numeste SIE. Institutia spionajului romanesc. Si de acolo, maturizat, recroit, reinventat, MRU este plasat in epicentrul unei batalii politice chiar inainte de declansarea ostilitatilor finale. Nu Mihai Razvan Ungureanu se crede liberal. Apartinand, cu toata fiinta sa, opozitiei. Ci altcineva. Se spune ca mama surogat se ataseaza de copilul pe care l-a crescut in pantece. S-ar putea spune ca SIE s-a atasat de MRU. Dar cine este SIE, dincolo de rolul acestei institutii a statului de drept? Este Predoiu. Un personaj despre care cetatenii Romaniei nu stiu prea multe. Si mai bine ca nu stiu. Ceea ce insa trebuie sa stie toata lumea este ca Predoiu e omul de baza in SIE al lui Traian Basescu. Ca Traian Basescu, prin Predoiu, conduce SIE. Cine e mama surogat? Ghici ghicitoarea mea!

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

5 comentarii

martie 17th, 2012 at 18:32
ROBERT HORVATH spune:

Cu riscul de a ma repeta. In Romania a avut loc o lovitura de stat a serviciilor.
Dupa telefonul lui Obama dupa primele proteste violente din Piata Universitatii Basescu
a pierdut controlul. serviciilor. Aveti dreptate MRU nu este un mascarici. Se pune
pe picioare o noua dictatura si un nou Putin de Romania.

martie 17th, 2012 at 18:38
ROBERT HORVATH spune:

SOARTA LUI BASESCU HOTARATA IN 7 MINUTE
CONVOBIRE TELEFONICA OBAMA -BASESCU

http://www.plano10.com/2012/01/soarta-lui-basescu-hotarata-in-7-minute.html

SOARTA LUI BASESCU HOTARATA IN 7 MINUTE
CONVOBIRE TELEFONICA OBAMA -BASESCU
Romania la inceput de an se aseamana cu ultimele zile a lui Ceausescu.
Situatia este cu atentie monitorizate de cancelariile occidentale. Servicile occidentale trag semnalul de alarma a unei situatii iesite de sub control.
La orizont se intrevede chiar disolutia unui stat NATO .
O explozie in Balcani este vazuta ca o catastrofa pentru interesele strategice americane. Consensul din ultimele ore este de a linisti populatia revoltata.
Acest lucru cere demisia Presedintelui Basescu tinta principale a furiei populare.
Primul semn in aceasta directie a fost mesajul adresat de Victoria Nuland, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.Mesajul Departamentului de Stat semnalaeză președintelui Băsescu că SUA nu-l vor susține dacă situația scapă de sub control. Trebuie amintit că în acest fel a procedat administrația americană și în cazul protestelor din Egipt, atunci când au început violențele din Piața Tahrir, iar regimul Mubarak a fost nevoit să facă uz de forța armatei. Dacă la început mesajele erau adresate ambelor părți din conflict, atunci când a devenit limpede că Mubarak a pierdut sprijinul societății, secretarul de Stat, Hillary Clinton i-a spus explicit lui Mubarak că trebuie să plece. Acelasi mesaj a fost trimis si lui Basescu prin ambasadorul SUA la Bucuresti.
In decursul zilei de ieri la sfatul unor lideri europeni Presedintele Obama
a telefonat liderului roman. Discutia a durat exact 7 minute. Probabil ca cel mai important moment al convorbirii a fost finalul convorbirii.
VA MULTUMESC PENTRU ATENTIE. LA REVEDERE DOMNULE BASESCU.
Kiyoko Horvath for Nipon Press Europe.

martie 17th, 2012 at 18:47
ROBERT HORVATH spune:

UNGUREANU DAT IN JUDECATA LA NEW YORK
UN WARERGATE ROMANESC
.blogspot.com/2009/11/atac-banditesc-ordonat-de-basescu-la.html
UN MILION DE DOLARI….DESPAGUBIRI !

martie 17th, 2012 at 18:49
ROBERT HORVATH spune:

UN REGIM MILITAR SECURIST PENTRU ROMANIA !

Romania este singura tara unde un regim cu 7% sustinere se
poate mentine la putere. Pericolul de a pierde puterea este evident. Se recurge
la servicii care preiau puterea pe fata. In curand ele vor pune unul de al lor la conducerea
statului. Democratia e nesuferit de costisitoare si, uneori, imprevizibila, in stare de surprize neplacute pentru serviciile de informatii.
Cetateanul este debusolat si dezamagit incat sa-l urasca pe politician, sa-l alunge din preferintele-i electorale. Simpatia i se va muta dincolo, in tabara tehnocratului neatins de boala politicianismului, si ce mai conteaza ca el vine dinspre serviciile secrete. Dimpotriva, este o garantie ca interesul national primeaza, si, de vreme ce Romania e pe buza prapastiei, cine s-o salveze daca nu stapanul Informatiilor ? Miza, deci, pe Ungureanu , Maior, Melescanu ! Deocamdata, e nevoie de o etapa intermediara dar in curand vor stiringe latul inmormantand
democratia romaneasca.
Pentru orice regim autoritarist aflat pe buza prapastiei, apelarea la serviciile secrete este ultima solutie, solutia disperarii !
Basescu este disperat si ai este frica sa nu fie impuscat.
El pune pe picioare o junta de tip balcanic pentru salvarea. In curand se va trece la etapa doua.
Cea a terorii…care sa tina sub teroare o populatie saracita si spaimantata .Un regim cu sustinerea fatisa a serviciilor secrete si a partidului de generali este la ordinea zilei.

martie 17th, 2012 at 19:05
ROBERT HORVATH spune:

CNN : IN VARFUL APARATULUI DE SECURITATE GADAFII SUNT FOSTI
AGENTI KGB SI AGENTI AI SERVICIULUI EXTERN ROMAN CONDUS DE RAZVAN UNGUREANU …ACTUALUL PRIM MINISTRU AL ROMANIEI.

Autorităţile mauritane l-au arestat pe şeful Serviciului de Spionaj libian din timpul regimului lui Muammar Gaddafi, Abdullah al-Senussi, Acesta a desvaluit legaturile cu serviciul romanesc in primul interogatoriu.

Un scandal declansat de dezvaluirea faptului ca AGENTI ROMANI au antrenat contra bani fortele de securitate libiene ameninta sambata sa afecteze serviciile secrete de la BUCURESTI, SI SITUATIA PRESEDINTELUI BASESCU transmite AFP.
Citand surse din serviciile de securitate, articolul afirma ca presedintele Romaniei si liderul libian Muammar Gaddafi au incheiat in octombrie 2010 un acord de cooperare pentru formarea fortelor de securitate libiene. REUTERS scrisese vineri ca la aceste stagii de pregatire au participat 30 DE AGENTI SIE , deasrmenea …. comando special de interventie al politiei, sau ai unitatilor antitero si chiar soldati. Participarea avea loc in timpul concendiilor si presupunea o remuneratie consistenta. Potrivit informatiilor obtinute de presa, politistii obtineau pana la 15.000 de euro pentru aceste activitati si chiar 50.000 daca misiunea era de mai multe luni. O alta modalitate de plata consta in concedii in Tunisia.