Evadatul se intoarce   martie 24th, 2012

Din gaura de sarpe. Din safari. Fara a mai fi necesar ca insusi Presedintele Romaniei sa se aventureze personal intr-o cauza care, in mod vadit, nu tine de siguranta nationala. Dar din gaura de sarpe, Mihail Boldea, pana una alta, devine un fel de gura de aur. Ne transmite mesaje. Si principalul sau mesaj este ca, de fapt, el nu este un evadat. Cautatul general nu trebuia cautat. Daca e asa, unele date ale problemei se schimba.

Mihail Boldea vrea sa ne convinga, si este pe cale sa reuseasca sa o faca cu succes, ca nu a evadat. Ca nu a incercat sa se sustraga vreunei anchete. Ori vreunei arestari. Cu totii stiam ca el a plecat din tara cu acte in regula. Domnul Traian Basescu stia chiar mai mult. Ca si-a utilizat pasaportul diplomatic. Ceea ce s-a dovedit fals. Stiam toti si dezbateam de zor ca procurorii, obositi sau nu, ar fi putut foarte bine, daca doreau, sa-l inhate pe Boldea, sa utilizeze, in mod succesiv, mai intai masura interdictiei de a parasi tara si, cand ar fi devenit operanta, masura arestarii, cealalta masura incetand-si efectele in mod natural. Numai ca ei nu au procedat astfel. Ca nu este in regula, o stie pana la urma si domnisoara Laura Kodruta Covesi, procurorul general al statului, pentru ca altfel nu se explica de ce a solicitat o ancheta. O stie si Presedintele Romaniei, atunci cand vorbeste despre starea de oboseala a procurorilor. Dar cel mai elocvent si, in acelasi timp, cel mai senzational fapt este ca deputatul Mihail Boldea, acuzat de nenumarate faradelegi la Galati, a luat legatura cu opinia publica prin intermediul presei si a declarat ca a procedat cat se poate de legal, plecand intr-o calatorie dinainte programata chiar cu avizul unuia dintre procurorii de caz, Sorin Carare, si ca revine in tara cu primul avion. Incercand sa-si demonstreze nevinovatia, a avut interventii in Gandul si pe Antena 3 de o fermitate neobisnuita. S-au rasturnat lucrurile intr-o singura zi? Fix la o saptamana de la plecarea lui Mihail Boldea din tara?

Intr-un fel, raspunsul este afirmativ. Stiind ca acest parlamentar, lansat in viata politica de PDL, prin intermediul lui Mircea Toader, seful grupului PDL din Camera Deputatilor, se afla in epicentrul unei spectaculoase investigatii penale si pleaca din tara fara a anunta acest lucru, am crezut de cuviinta ca nu se mai poate bucura de prezumtia de nevinovatie. Pur si simplu pentru ca aparentele creau certitudinea ca se sustrage in mod intentionat unei anchete. Daca Mihail Boldea se intoarce, asa cum a declarat, cu primul avion, din partea mea cel putin se va bucura din nou de prezumtia de nevinovatie. El afirma ca pe scari, deci nu in birou unde ar fi putut fi inregistrat, l-ar fi informat pe procurorul Sorin Carare ca intentioneaza sa plece din tara. Si ca acesta i-a zis “pleaca”. Daca o fi asa – procurorul contesta – Boldea nu este un evadat. Iar mandatul de urmarire internationala emis impotriva lui este absolut inutil.

In Kenya si Congo nu functioneaza retelele noastre de telefonie. De aceea el a aflat mai tarziu, probabil cand a ajuns la un internet, detalii despre taraboiul din tara. Daca Boldea se intoarce, e un punct castigat. Pentru el. Dar se intoarce formuland acuzatii grave impotriva procurorilor. Care o fi pana la urma adevarul?

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

martie 25th, 2012 at 19:21
paul spune:

boldea nu se intoarce degraba! Mai trage de timp…. Mizeaza pe „rasturnarile” politice din anul asta.

martie 26th, 2012 at 09:23
noname spune:

Daca se intoarce sper sa „vomite” tot ce stie.