Cum sa furi un miliard de euro!   mai 28th, 2012

Eduard Hellvig s-a asezat pe o bomba cu ceas atunci cand a preluat Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Initial, au existat indicii sau chiar probe, unele mediatizate, conform carora doamna Elena Udrea a sifonat bani publici. Apoi, zilele trecute, a explodat o prima bomba. Lansata, ce-i drept, de procurorii Departamentului pentru Lupta Antifrauda de la Bruxelles. Acestia au identificat nereguli grave in legatura cu faimoasa “Gala Bute”, folosita de Elena Udrea pentru a-si face campanie. Daca semnalele procurorilor de la Bruxelles se confirma, atunci DNA, care a preluat cazul, va fi obligat sa constate ca s-au savarsit infractiuni. Oricum, nu mai plateste UE, ci platim noi cei 1,3 milioane euro. Ceea ce, insa, a descoperit Eduard Hellvig in minister intrece orice imaginatie.

Noul ministru de la Dezvoltare a cerut, de urgenta, sprijinul Ministerului de Interne. O adevarata cutie a Pandorei s-a deschis. Din ea ies fantomele doamnei Elena Udrea. Care au primit contracte de 2 miliarde de euro. Dintre acestea, reporterii de la www.paginaintai.net au identificat operatii extrem de dubioase, savarsite de clientele PDL, in valoare de cel putin 1,3 miliarde euro. Sub ministeriatul lui Vasile Blaga dar mai ales al Elenei Udrea. Aceasta uriasa suma de bani a fost distribuita, in vremuri de criza, clientelei PDL, care, in schimb, a sponsorizat partidul sau i-a imbogatit pe membrii acestuia. Fiecare dintre aceste contracte este supraevaluat. Aproape toate vizeaza constructia sau modernizarea unor sali de sport.

Cine sunt beneficiarii? Asa cum reiese din ampla documentare a colegilor de la Pagina Intai, avem de-a face cu o fauna destul de diversa de personaje. Asfaltatori din “grupul de sprijin” PDL, consilieri ai Palatului Cotroceni, inclusiv directoarea de cabinet a Presedintelui Traian Basescu, reprezentanti ai unor societati comerciale, cu sediul in cladiri apartinand PDL, patroni de ziare, posturi de radio si televiziuni cotroceniste, alte societati, care, fara exceptie, au sponsorizat campaniile politice PDL si ale Presedintelui Romaniei. Dintre acestia, unii sunt anchetati de DNA pentru alte fapte iar, in cazul altora, au fost deja intocmite rechizitorii.

Contractele sunt atat de numeroase, incat Eduard Hellvig nu are alta solutie decat aceea de a constata ca “avem de-a face cu un jaf public” si de a solicita sprijinul autoritatilor. Intre timp, masina de sifonat bani, pusa in functiune si turata la maxim de Elena Udrea, trebuie oprita. Iar cheia de contact ar fi bine sa fie aruncata la canal.

Iata unde sunt banii romanilor, pensionari si nepensionari, copii si adulti, in vremuri de cumplita criza. Iata ce a facut unul dintre cei mai importanti ministri ai cabinetelor Boc, in dispretul opiniei publice. Iata de ce tara este confruntata cu atat de multe lipsuri.

Au trecut doar cateva zile de la instalarea Guvernului Ponta iar presa cotrocenista incepe sa se agite, aratandu-i pe ministrii cu degetul si intreband cu candoare: “oare de ce nu sunt scoase la lumina ilegalitatile despre care USL vorbea, in opozitie fiind? Nu cumva USL-ul a mintit?”. Nu a mintit! Ceea ce se intampla la Dezvoltare e doar inceputul!

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

mai 28th, 2012 at 17:03
Petre S spune:

…iar Romania face ceea ce a invatat sa faca de decenii – DOARME. Dorm politicienii, dorm mujicii. Pana acum Basescu trebuia sa sa fi fost demult executat sub zid la Targoviste, iar putorile portocalii de gen Udrea MRU Boc Anastase Melescanu sa fi umplut puscariile asteptand sa le vina randul la plata. Dar, nu, nimic din ceea ce era urgent si imperatic nu s-a intamplat, toata lumea dorme. Toti, in afara de Basescu si prietenul sau alesul Gutulinstein. Astia continua linistiti sa traga sorile peste un neam de adormiti.

mai 29th, 2012 at 07:25
noname spune:

Din nou: ce face labagiul ponta ?
Cand incep executiile ?