Demisie contra demisie   iunie 20th, 2012

Este clar ca Presedintele Traian Basescu intentioneaza sa obtina fie demisia, fie demiterea lui Victor Ponta. Demisia, ca urmare a declansarii impotriva acestuia a unei uriase presiuni interne si externe vizand prezumtia de plagiat sau demiterea, in urma declansarii unei anchete penale impotriva sefului Executivului. Este la fel de limpede ca Victor Ponta se va apara. El nu face parte din categoria luptatorilor cu picioare de lut. Nu il prea vad sfarsind prin a fi victima lui Basescu. Si ceea ce este interesant este ca arma cea mai eficienta si mai rapida aflata la dispozitia lui Ponta este suspendarea, urmata de demiterea Presedintelui. Deci demisie contra demisie.

In Boston locuiesc doi Finkelsteini. Un nume nu tocmai comun. Cu titlu de exemplu, in intreg statul Massachusetts nu sunt decat patru persoane cu acest nume. Unul dintre cei doi este consultantul de imagine al Presedintelui Traian Basescu, care anterior i-a fost consultant si prietenului acestuia, controversatul premier maghiar Viktor Orban iar cel de-al doilea lucreaza, si nu intr-un post oarecare, la publicatia “Nature”, cea care a lansat tema plagiatului. Extrem de ciudata aceasta coincidenta, descoperita de Inpolitics. Alte coincidente, la fel de ciudate, le-a consemnat Cotidianul. Este clar ca facatura vine de la Bucuresti. Si nu de oriunde, ci din laboratorul de la Cotroceni. La fel si in ceea ce priveste mediatizarea externa. Cativa trepadusi de-ai Presedintelui transpira din greu, vanturand “bomba politica” prin toate redactiile din lume unde au acces. Obiectivul este, cum aratam mai sus, o extraordinara presiune mediatica impotriva lui Ponta, de natura sa se transforme in presiune politica. Dar cum ar putea fi copresedintele USL si presedintele PSD si seful Guvernului izolat politic intr-un asemenea hal incat sa cedeze si sa demisioneze?

Stim de unde a pornit razboiul dintre palate, stim si de ce dar nu stim cum se va sfarsi. Pentru ca, pana una alta, nu stim cum va reactiona Ponta. Dar putem intui.

Imi este clar ca Presedintele Traian Basescu, stiind ca inevitabil va avea loc un razboi final cu USL, a procedat asa cum trebuie sa procedeze orice strateg. In masura in care a avut posibilitatea, si a avut aceasta posibilitate, a ales si momentul rafuielii si terenul de lupta. Daca tot se va pune in viitor  problema suspendarii sale sau a demiterii, direct de catre Parlament, pentru inalta tradare, Presedintele s-a gandit ca cel mai bine este ca asaltul final impotriva sa sa aiba loc acum si nu alta data. Acum cand, inaintea alegerilor legislative, USL nu are posibilitatea sa stranga doua treimi dintre parlamentari pentru a forta demiterea sa pentru inalta tradare si s-ar putea rezuma doar la un vot de suspendare care nu presupune decat majoritatea parlamentarilor. Fortand deznodamantul pana in alegeri, are cele mai mari sanse sa scape de demiterea directa. Poate chiar si de suspendare, in conditiile in care UNPR a declarat ca nu va sustine acest demers. Si, daca suspendarea se produce pe fondul scandalului cu plagiatul, Presedintele e din nou in avantaj. Ar putea fi victimizat.

Din nou solutia se afla la UDMR.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii