Ambasadorul SUA, in vacanta?   iulie 9th, 2012

Excelenta Sa Mark Gitenstein este, cu certitudine, plecat. Pentru ca, altfel, nu se explica faptul ca nu observa cazuri flagrante. Cum ar fi, bunaoara, ca, inca din prima zi de la suspendare, protejatul sau, Traian Basescu, isi incepe campania fix la Cotroceni. Intr-o cladire publica. Pe bani publici. Cu consilieri platiti tot din bani publici. Curata coruptie la varf. Dar domnul Mark Gitenstein este, se pare, dus. Nu vede si nu aude. Am o banuiala. E dusa si consiliera sa in materie de democratie si lupta anticoruptie. Faimoasa Monica Macovei. Contra-avocatul statului roman. Oare si-au luat vacanta impreuna?

Domnul ambasador a facut cam multe omisiuni, in ultima vreme, si cam multe imixtiuni. Prea multe. Omisiuni in ceea ce  priveste gravele derapaje de la democratie si constitutionalitate, de care s-a facut vinovat, uneori, in mod flagrant, protejatul. Suspendatul. Traian Basescu. Cel care a promis vreo 3 miliarde de euro pentru achizitionare unor drone. Evident, din Statele Unite. In baza unui contract de o ciudatenie rara. Atat de rara, incat, cu umorul lor binecunoscut, inalti oficiali ai statului Israel se mira ca nu s-au gandit ei la o asemenea afacere. Carevasazica, Romania plateste 3 miliarde de euro pentru drone – avioane militare teleghidate –, care nu vin la Bucuresti. Niciodata. Ele raman acasa. La americani. Si romanii mai urmeaza sa plateasca servicii. Pentru propriile drone. De cate ori dronele vor fi folosite. Evident, atunci cand vor partenerii nostri strategici. Tare mi-e teama ca incercarea disperata a ambasadorului Statelor Unite de a-i salva pielea lui Traian Basescu are legatura cu dronele. Si cu gazele de sist.

Dar nu interesul american este preocupant. In definitiv, este legitim ca Statele Unite sa isi urmareasca, cu perseverenta, obiectivele politice, strategice, militare sau comerciale. Mai grav este cand un sef de stat cedeaza pentru a-si salva pielea. Dar si mai grave sunt amneziile intentionate ale domnului Gitenstein.

Excelenta Sa nu a observat si nu s-a revoltat atunci cand, nu cu multa vreme in urma, majoritatea PDL din Parlament a schimbat si a nominalizat, inainte de termen, un protejat in functia de sef la CNVM. Atunci nu s-a facut gaura in cer. Excelenta Sa nu a observat ca, in mare viteza, in urma cu cateva luni, Traian Basescu a schimbat Legea referendumului. Creandu-si o situatie favorabila. Care contravenea Constitutiei, facand inoperanta suspendarea. Nu a observat ambasadorul Statelor Unite nici abuzurile savarsite de Avocatul Poporului, pus de PDL. Nu s-a revoltat Excelenta Sa cand, dupa ce Valer Dorneanu a fost ales, de catre Parlament, judecator la Curtea Constitutionala, el a fost inlocuit, in aceeasi noapte, in mod abuziv, de majoritatea PDL. Nu a avut insomnii Excelenta Sa cand atributiile Curtii Constitutionale au fost largite peste noapte, institutia primind drepturi care tulburau echilibrul puterilor in stat. Nu are cosmaruri Excelenta Sa cand citeste legea pe care se intemeiaza ANI si care transforma un numar extrem de mare de intelectuali in infractori potentiali. Sau cand ANI extrage, cu penseta si in mod politic, victime.

Si mai ales, nu observa Excelenta Sa Mark Gitenstein, fiindca se da dus, politizarea excesiva a DNA si abuzurile sistematice savarsite de aceasta institutie. Nu vede nici macar faptul ca Basescu a confiscat, in aceste zile, culoarea alba. Pentru un joc negru.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

iulie 9th, 2012 at 13:54
noname spune:

Ce pretentii putem avea de la un jidan imputit, numai bun de gazat !?!

iulie 9th, 2012 at 15:36
cosmescu spune:

SUNTEM INGRIJORATI ! SANCHI….
Cuvântul de ordine în aceste zile este îngrijorare. Diverși politicieni din Parlamentul European, miniștri de externe, ambasadori au declarat că sunt îngrijoraţi de situaţia politică din România.
Deși erau foarte ocupaţi cu identificarea soluţiilor pentru ieșirea Europei din criză desi grecia ia bagat in mormant, desi spania si italia sunt si ele la marginea gropii, situaţia politică din România ” i-a obligat să reacţioneze”. Și au făcut-o promt!La cererea expresa a lui Monica Macovei ! Americanii sunt si ei ingrijorati, basescu le-a promis ca le cumpara cele 30 de avioane f16 ruginite din hangarele lor!
În afară de valul de îngrijorare internaţională, mai mare sau mai mică, un adevărat tsunami de îngrijoare s-a format și pe malurile Dâmboviţei. Toti basistii,politicieni, ziariști, oameni de afaceri, videni, udre și boci au și ei motive de îngrijorare. Unii că râmân fără bani, alţii că rămân fără putere, deci fără bani, iar alţii că vor rămâne fără job, deci… fără bani. Dar cel mai tare le este frica de RAHOVA, daca Antonescu ii schimba pe Kovesi si Morar, gata, drumul spre rahova este deschis…