Kovesi si Morar isi apara reduta. Cu dintii   iulie 11th, 2012

Interceptari. Si perchezitii. Spectaculoase. La cel mai inalt nivel al Justitiei. La CSM. Doi redutabili procurori de la CSM sunt pusi sub acuzatie. De catre Laura Codruta Kovesi, procurorul general al statului, si Daniel Morar, procurorul sef DNA. Tot al statului. George Balan si Marcel Sampetru s-ar face vinovati de traficarea unor informatii. In scop personal. Se spune, in mediile informate, ca acestia ar fi fost succesorii primilor. Ai lui Kovesi si Morar. Al caror mandat expira. Cred ca suntem in prezenta unei dovezi de prima mana a politiei politice, practicate de ultimele redute ale regimului Traian Basescu.

Nici nu a inceput bine spectaculoasa “ancheta” DNA impotriva celor doi procurori ai Consiliului Suprem al Magistraturii ca, iata, pe surse, incep sa circule informatii care ar fi trebuit sa stea sub lacat la dosar. Si anume ca cele doua varfuri ale Procuraturii, George Balan si Marcel Sampetru, ar fi fost interceptate. Cand? Taman cand vorbeau cu premierul Victor Ponta. Sau cu Mona Pivniceru, presedinte al Asociatiei Magistratilor. Si ce ar fi vorbit ei, conform “surselor” Kovesi si Morar? Ar fi relatat acte si fapte despre care se stia la CSM. Probabil, lucruri grave. Daca ele au ajuns si la primul ministru.

Si ce ar fi fost atat de grav incat sa-l intereseze pe Ponta? Prin eliminare, nu putem ajunge decat la o singura concluzie. Cel putin pana la proba contrarie. Si anume, ca exista probe, conform carora DNA si Parchetul General, evident nu in totalitate, ci prin anumiti procurori, fac politie politica. Si, prin urmare, incalca legile si Constitutia tarii. Sunt pusi, cu alte cuvinte, in slujba celor doi sefi ai Parchetului, care, la randul lor, se afla in slujba Presedintelui Traian Basescu. Cu certitudine, altceva nu l-ar fi putut determina pe Victor Ponta sa ramana cu receptorul deschis. Pentru ca, pana una – alta, seful Executivului este garantul respectarii legilor acestei tari. Si nu are voie sa se faca ca nu aude atunci cand inalti functionari publici o incalca.

Iar situatia devine si mai complicata, intrucat, tot “pe surse” furnizate de la Parchetul General si DNA, rezulta ca, la schimb, cei doi procurori CSM pusi sub acuzare ar fi solicitat – dar nu ar fi si primit garantii in acest sens – sa fie numiti in locul lui Kovesi si Morar, al caror mandat expira, in primul caz, la termen, in cel de-al doilea caz, in prelungiri.

Pana cand vom iesi din aceasta nebuloasa, putem lucra cu cateva certitudini. Prima este ca, din nou, avem o speta tipica pentru modul in care functioneaza, din interiorul Procuraturii si DNA, politia politica a regimului Traian Basescu. Informatii, care nu se gasesc decat la procurorul de ancheta, transpira “pe surse”. Cu alte cuvinte, Morar si Kovesi, in mod ilegal, au avut acces la informatii reale sau imaginare dar, oricum, informatii din dosar. Pe care, incalcand legea, le-au dat mai departe unor jurnalisti. In ce scop? In scopul de a influenta opinia publica in detrimentul persoanelor anchetate. Curat politie politica. Dar si curat infractiune. A doua certitudine este ca una din tintele colaterale este premierul Victor Ponta.

Iata ce se poate intampla atunci cand sefii Parchetelor sunt numiti politic. Devenind procurori ai statului. Iar nu magistrati.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii