Eternul suspendat   iulie 12th, 2012

Traian Basescu este singurul caz din istorie de presedinte al unui stat suspendat in doua randuri. Dar nu in acest sens utilizez expresia de “eternul suspendat”. Ci dintr-o cu totul alta perspectiva. Din perspectiva complicatiilor de natura constitutionala pe care le-a generat criza politica de la Bucuresti. Si nu numai criza. Ci si presiunile infernale externe alimentate, in mod rauvoitor, de agenti interni de influenta de tipul Monica Macovei. In ce situatie ne aflam?

In trecut, situatia era simpla. Presedintele Romaniei putea fi demis la referendum daca asa decideau majoritatea celor care se prezentau. Asa s-a intamplat la primul referendum de demitere. Castigat de Traian Basescu. Atunci nu s-a pus problema unei majoritati calificate. Intre timp, temandu-se de o noua suspendare si vaccinat dupa prima, controversatul om politic si-a folosit uriasa influenta pentru a determina majoritatea parlamentara care apartinea partidului sau sa modifice respectiva prevedere. In mai multe sensuri. Cand USL a ajuns majoritar, la randul sau, in Parlament, a decis sa se revina la situatia anterioara. Dar s-a ajuns la Curtea Constitutionala, intre timp sacralizata de demagogi politici interni si externi. Iar respectiva Curte a raspuns in dodii. Ca sa impace si capra si varza. Adica si ratiunea constitutionala a suspendarii, care in varianta impusa de Basescu devenea inoperanta, si pe presedintele aflat in pragul demiterii. Prin urmare, este necesar, pentru validarea demiterii, ca la urne sa se prezinte jumatate dintre alegatori iar, dintre acestia, jumatate plus unu sa fie impotriva suspendatului.

Si astfel se intra intr-un cerc vicios. De ce? Pentru ca, pe de-o parte, Curtea Constitutionala a validat suspendarea lui Basescu de catre Parlament. Daca ea va invalida demiterea, pentru ca se vor prezenta mai putini electori decat jumatate si indiferent cum ar vota acestia, atunci ne intoarcem de unde am plecat. Dar de unde am plecat? Am plecat de la o suspendare din Parlament validata de Curte. Deci acolo nu ne mai putem intoarce. Ce va invalida CCR? Va invalida doar referendumul de demitere. Ceea ce inseamna nici mai mult, nici mai putin decat ca, intr-un termen de pana la trei luni de zile, va trebui organizat un nou referendum. Adica se reia procedura de la punctul suspendarii validate de cate ori este necesar, pana cand se vor prezenta la vot suficienti romani. Iar pana atunci, Crin Antonescu va fi presedinte interimar. De aceea am folosit expresia de “eternul suspendat”.

Pentru a face taraboiul intern si mai ales extern cat mai mare, presedinrtele Traian Basescu are tot interesul sa procedeze in asa fel incat referendumul de demitere sa fie invalidat. Adica sa se prezinte un numar insuficient de romani la urne. Orice observator al scenei politice va avea, in zilele urmatoare, dovada ca nici in campania suspendatului, nici in campania PDL, care il sprijina, nimeni nu va insista in mod convingator pe necesitatea prezentarii celor mai multi dintre romani la urne.

Oricat se va stradui Parlamentul sa adapteze decizia Curtii Constitutionale si poruncile inaltelor porti de la Washington si Bruxelles, el tot nu va reusi sa ne scoata din acest cerc vicios. Iar daca vointa romanilor va fi violata, in sensul ca va exista un dictat al minoritatii care il doreste presedinte pe Traian Basescu asupra majoritatii care nu il doreste si logica de mai sus va fi ignorata, atunci nimic nu va opri majoritatea parlamentara sa il suspende din nou.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

3 comentarii

iulie 12th, 2012 at 18:04
Petre S spune:

Adasadar ne intrebam, oare nu era mai simplu si mai eficient cu un glont bine tintit in teasta nemernicului si apoi lasati canii mahalalelor sa se usureze pe hoitul criminalului?

iulie 13th, 2012 at 10:49
cosmescu spune:

CEL MAI MARE SECRET AL LUI BASESCU-SECRETIZAT PE 50 DE ANI
SECRETUL lui HAYSSAM – BASESCU este initiatorul rapirii din IRAK SI AR PUTEA LUA PUSCARIE GREA PENTRU TERORISM
BASESCU A FURAT PESTE 100 MILIOANE DOLARI DIN RECOMPENSA

Imediat dupa ce a fost ales presedinte, la inceputul anului 2005, BASESCU s-a hotarat sa dea prima lovitura dubla, o lovitura de imagine, ca eliberator si salvator al unor cetateni romani rapiti in Irak dar si o lovitura financiara, preluand o parte din averea lui hayssam si 100 milioane dolari, suma platita ca recompensa “rapitorilor” si care de fapt au primit doar 5 milioane $.

OVIDIU EDUARD OHANESIAN (n. 1 ianuarie 1968, Bucureşti), era jurnalist la cotidianul România Liberă când a fost răpit în Iraq, la 28 martie 2005, împreună cu SORIN MISCOCI (cameraman), jurnalista marie jeanne ion şi ghidul Muhamad Munaf. Ei au fost eliberaţi la 22 mai 2005.
Se pare ca exista si telegrame Wikileaks despre aceasta afacere,trimise atat de la Bucuresti dar si din Irak.
Ovidiu Eduard Ohanesian: Răpirea a fost iniţiată la Bucureşti cu concursul serviciilor secrete şi al unui cerc restrâns de politicieni sub acoperire din vechea Securitate din jurul Palatului Cotroceni. Preşedintele ţării Traian Basescu a declarat imediat după eliberarea noastră că acţiunea a fost instrumentată în România. Am să vă fac o dezvăluire din volumul 2 al cărţii mele Răpirea din Irak – Terorism de Stat cu Luare de Ostatici – Ancheta. Unul dintre iniţiatorii răpirii este generalul (r) Ion Ştefănuţ, fost şef al Direcţiei Antitero din cadrul SRI. Numele său figurează în raportul generalului (r) Ion Maranda, şef al Direcţiei de Protecţie Internă din SRI in anul 2005.

Omar Hayssam a fost doar o unealtă, o rotiţă în mecanismul răpirii. Conform declaraţiilor sale olografe date în 2007-2008 în faţa unui notar libanez, asupra lui Hayssam s-au făcut presiuni imense să treacă de la PSD la PD (actual PD-L) la începutul anului 2005. A fost înlocuit cu dr. Yassin Mohammad, un apropiat al lui Traian Basescu, încă de când acesta era primar al Bucureştiului. Spun înlocuit pentru că Yassin nu a preluat numai o mare parte din averea lui Hayssam, ci şi responsabilităţile acestuia in afacerile Cotrocenilor pe zona Hamas-Hezbollah.

Într-o primă fază, răpitorii au fost membrii şi prieteni ai familiei americanului Mohamad Munaf iar recompensa de 100 milioane $ al fi ajuns usor in conturile lui Basescu. Ulterior ziaristii rapiti au fost preluaţi de o echipă condusă de un ofiţer al trupelor speciale ale lui Saddam Hussein, poreclit Abu Sahar. Aceştia i-au dus in zona Triunghiul Mortii (zona Iskandaria, Yussufia, Mahmudia), la 29 Km sud de Bagdad. Acolo au putrezit 51de zile în susbolul unei ferme. Ohanezian a reuşit să fac rost de un film din beci, realizat de trupele speciale american Hostage Working Group. Abu Sahar este posibil să fi fost membru în brigăzile Moudh Ibn Jabal. Cert este ca a participat la execuţia britanicului Kenneth Bigley din 07 Octombrie 2004. Răpitorii urmareau să obţină bani , un milion $/persoana.

S-a dovedit faptul că Basescu a folosit evenimentul Răpirii în scopuri personale,financiare si electorale, acoperind adevăraţii vinovaţi şi dovezile pentru 50 de ani.
Basescu a platit o suma foarte mare rapitorilor cca 100 milioane $,, nu se stie cat din ea a ajuns la rapitori si cat a ajuns in alte conturi secrete ,oficial rapitorii cereau retragerea trupelor, neoficial se cereau bani. Eliberarea s-a produs în momentul în care Basescu a platit rascumpararea printr-un ofiter al serviciilor secrete romane care negociase cu rapitorii si poliţia irakiană, condusă de colonelul Moaied Abdel Kazem şi serviciul secret al Ambasadei SUA în Irak Hostage Working Group, condus de Daniel O’Shea au arestat o parte din răpitori şi au ajuns la familiile şi prietenii lui Abu Sahar.In realitate Basescu a platit doar 5 milioane $,cate un milion pentru fiecare din cele 5 persoane aflate in ascunzatoare, adica cei 3 jurnalisti,Mohamad Munaf,si jurnalista franceza Florence Aubenas ,restul de 95 milioane $ au fost depusi intr-un cont bancar pe numele PROPHET, (adica „Profesorul” in limba araba).Sa fie intamplator ca Hayssam ii spunea „Profesorul” lui Basescu ,ulterior, in convorbirile telefonice?
Pe jurnalista franceza Florence Aubenas au gasit-o în beci. Era răpită cu vreo 3 luni înaintea romanilor. Cel mai probabil ea este ofiţer sub acoperire. Ea a dat declaraţie semnată că a fost cu jurnalistii romani în beci. Acum a dispărut de la ziarul Liberation, unde lucra. Au mutat-o. Altfel, o femeie deosebită.

Multe servicii secrete irakiene, americane, româneşti (SIE, SRI, DGIPI), au fost implicate in aceasta actiune. Din păcate, unii ofiţeri din cadrul acestor servicii, politicieni, jurnalişti, afacerişti sub acoperire au facut joc dublu.
MUNAF este cetăţean american şi cel mai probabil, agent infiltrat pe langă teroristul Omar Hayssam pentru controlul acestuia. Munaf a fost doar o unealtă ca şi Hayssam. Împreună cu fratele său Yussuf au concretizat prima răpire în teren, adică în cartierul Al Yarmook din centrul Bagdadului, zonă cunoscută ca Patru strazi, lângă Universitate. Munaf a fost obiectul unui troc între serviciile SUA şi cele româneşti. A fost predat după eliberearea jurnalistilor romani, la ordinul Cotroceniului, de pe pamânt romanesc, de către fostul ambasador al Romaniei în Irak – ofiţerul deplin conspirat al SIE Mihai Stefan Stuparu acum ambasador NATO al lui Basescu. Este în mâinile forţelor americane la închisoarea din Camp Crooper din 2005. Munaf a fost judecat şi condamnat de tribunalul irakian Shark El Kanat la moarte. In 2008 S-AU PIERDUT DOCUMENTELE DE LA DOSARUL IRAKIAN AL LUI MOHAMAD MUNAF !!!!! Muşamalizare totală. Condamnarea la moarte a fost casată. Se reia ancheta. Asta ca să vedeţi ce implicare uriaşă internaţională are cazul Rapirea din Irak.

Au existat contradictii, dupa eliberare,intre declaratiile celor trei jurnalisti. Doi dintre jurnalişti au încercat să ascundă adevărul, adică implicarea lor în diversiune. Se doreau eroi naţionali. Unul singur a spus adevarul,Ohanezian, şi a facut un pas lateral imediat ce şi-a dat seama de implicarea celorlalţi. Azi Miscoci este cameramanul lui Basescu la Cotroceni, de Marie Jeanne Ion nu se mai stie nimic, doar Ohanezian a scris doua carti despre rapire, a facut dezvaluiri incendiare care confirma ipoteza implicarii lui Basescu si se judeca cu statul roman. Hayssam este in Syria dupa ce Basescu l-a facut “scapat” din puscarie ,tot ca sa-i inchida gura si sa nu mai vorbeasca despre “profesorul” care a condus intreaga afacere, si, desi s-a cerut de sanchi extradarea lui in Romania, Hayssam si-a gasit un culcus bun “in puscarie” in Syria pentru vreo 4 ani .Cine l-a ajutat pe Basescu sa-l faca scapat pe Hayssam? Razvan Mihai Ungureanu,O organizaţie privată, percepută ca o organizaţie puternică, Conferinţa Preşedinţilor Principalelor Organizaţii Evreieşti din America, îi trimite o scrisoare ministrului de externe de atunci, Mihai Răzvan Ungureanu, cerînd o favoare specială pentru un avocat israelian al familiei lui Omar Hayssam. Teodor Baconski, la acea vreme secretar de Stat în MAE, trimite la rîndul său scrisoarea procurorului general şi biroului DIICOT, ordonîndu-le, practic, să se supună. Între timp, acestui avocat din Tel Aviv i se permite să se întîlnească de 3 ori, în secret (de două ori în puşcărie), cu Omar Hayssam, fără ştirea DIICOT – împotriva procedurilor penale din dreptul românesc.Apoi ,in baza unui referat medical aranjat, si a cererii exprese a procurorului de caz??,Hayssam este eliberat si imediat fuge din tara cu avionul pe ruta :Bucuresti-Chisinau, Viena-Liban (Beirouth).

Americanii stiu insa tot, ne mai miram atunci ca BASESCU este la mana lor?

iulie 15th, 2012 at 20:19
Petre S spune:

@cosmescu. Pentru cei care am trait 8 ani de cosmar in epicentru sub dictatura Licuriciului Retard (si continuam la fel „ever since”…), actiunile unei canalii deviante lipite de orice scrupile nu constituie nicio surpriza. Nici macar actiunile lui Mark nu sunt neasteptate pentru noi cei din colonie- chiar daca este socant sa realizezi ca acestea sfideaza adevarul elementar si lezeaza de fapt chiar si interesele tarii pe care individul ar fi trebuit sa o reprezinte.