Repetentii la justitie   iulie 13th, 2012

Cea mai buna aparare este atacul. S-a gandit, pe buna dreptate, suspendatul. Si atunci i-a acuzat pe liderii USL ca sacrifica Justitia. Ca tinta lor distructiva ar fi nu Presedintele, ci acea doamna cu ochii legati. El nu a lansat intamplator aceasta acuzatie. Stie ca, peste cateva zile, cineva trebuie sa-si asume oalele sparte. Pentru ca, fara indoiala, raportul de justitie va fi din nou cu probleme in ceea ce priveste Romania. Cine este, de fapt, repetent la justitie?

Una dintre asa-zisele reforme pe care le-a invocat obsedant cel mai inalt reprezentat al regimului Traian Basescu, speram de trista amintire, a fost cea a Justitiei. O justitie moderna, eficienta, dreapta. In acord cu principiile si normele Uniunii Europene. Calare pe un cal alb, a fost lansata in lupta o procuroare comunista, care pana si despre mineriada a afirmat public si insistent ca nu au existat violente. Doamna Monica Macovei. Contra-avocatul statului roman. Platita, si nu pe putine contracte, din bani straini. Desi este functionar public al statului roman.

Ei bine, doamna Monica Macovei, sub indrumarea inteleapta a actualului suspendat si in numele unei reforme a Justitiei, a facut vraiste si din ceea ce mai exista in sistem. Dupa ce au instalat o semidocta, in ciuda notelor ei scazute, in fruntea Parchetului General. Si dupa ce un alt slujbas fidel, cu o pregatire la fel de precara in materie juridica, a fost pus in fruntea DNA. De unde s-a razboit necrutator cu adversarii politici ai regimului Traian Basescu. Apoi au urmat asa-zisele coduri. Facute pe picior. La Palatul Cotroceni. Fara dezbateri cu societatea civila. Fara dezbateri parlamentare. Trecute de majoritatea PDL, prin asumarea raspunderii. Coduri care nu prea pot fi puse in vigoare. Pentru ca ele cuprind dispozitii care se bat cap in cap. Si pentru ca nimeni nu a pregatit Justitia pentru noile coduri.

Conform doamnei Kovesi, anul trecut au existat 2 milioane de cauze penale. Intr-o singura tara. In Romania. Uluitor! Si cate or fi fost rezolvate de procurori? Si cate acuzatii s-au confirmat in instanta? Si cate dosare s-au intors cum au plecat? Asta doamna Kovesi nu ne mai spune.

Pentru expertii Uniunii Europene este in afara oricarei indoieli ca asa-zisa reforma a Justitiei este o brambureala. De fapt, sistemul nu functioneaza. Iar cand functioneaza, functioneaza gresit. De aceea, peste cateva zile, Romania s-ar putea sa fie retrogradata din motive de justitie.

Sa fie Guvernul Ponta cel care se face vinovat? Sa fie liderii USL repetentii la justitie? Sau responsabili sunt altii decat cei care conduc de 2 luni un executiv, sub un regim, pana la suspendare, intitulat, pe drept cuvant, Traian Basescu? Nu este la mintea cocosului ca repetentii sunt cei care s-au angajat, acum aproape 8 ani, sa reformeze Justitia si, iata, nu au facut-o? Adica Traian Basescu si ai lui? Iar cea mai mare repetenta este procuroarea. Procuroarea comunista Monica Macovei.

Si totusi, cu o nerusinare tipica regimului Traian Basescu, tocmai suspendatul este cel care iese la televizor si acuza USL ca vrea sa omoare reforma Justitiei. Minunea de reforma! Cand UE isi va da verdictul, tare mi-as dori sa spuna si cine raspunde. Ca sa stim cum sa votam.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

3 comentarii

iulie 14th, 2012 at 11:29
cosmescu spune:

Nu imi e frica de Basescu, imi e frica de POPOR !
Am crezut, am sperat ca Basescu s-a retras intr-un barlog de unde va privi mitingurile pedeliste si cele useliste, si va mai scoate din cand in cand cate un ragnet de javra incoltita. M-am inselat. Basescu are mereu noroc. Daca el nu mai are curajul sa mearga la popor, televiziunile ii aduc poporul la centrul de campanie. Gratis. Televiziunile ii fac publicitate gratis lui Basescu. M-a surprins atunci cand l-am auzit pe basescu spunandu-le jurnalistilor adunati in fata barlogului sau : „Mai copii, adapostiti-va , ca va bate soarele”, apoi le-a adus baxuri cu apa, sacose cu caise si piersici, scaune de plastic si umbrele. Erau gesturi omenesti de care Basescu nu poate fi capabil.
Si apoi a inceput spectacolul.Basescu avea nevoie vitala de jurnalisti sa-si joace rolul de presedinte justitiar, cinstit, corect, victima a lui Nastase si Voiculescu, a lui Ponta si Antonescu.Zilnic basescu ii baga pe jurnalistii de la toate televiziunile in camera cu perete constitutional, si, cu ajutorul lor, gratis, tine prelegeri poporului. Adica minte, manipuleaza, pozeaza sugestiv, in acelasi tricou albastru transpirat si nespalat de o saptamana, ii convoaca pe primii 4 oameni din stat , noaptea, la el, sa-i invete sa salveze tarisoara, trece de la rugaminti la amenintari, iar televiziunile TVR (unde presedinte este liberalul Saftoiu), Antena 3-Gadea ,Romania TV -striblea si dragotescu, ii transmit spectacolul diabolic la milioane de telespectatori.
Poporul inghite pe nemestecate cacatul varsat de basescu, incepe sa-i fie mila, sa-l ierte, si, unii, chiar sa-l creada, fiind ingaduitori. Da, poporul roman este atat de prost incat poate fi ingaduitor cu cu cel care il asasineaza.
O pecingine canceroasă s-a întins încetul cu încetul şi a cuprins întreaga Romanie: Îngăduinţa. La prima vedere pare a fi o calitate ce nu trebuie să lipsească aceluia care se doreşte cuprins de valorile morale. În realitate este un viciu, şi, în egală măsură, un avatar care transformă viitorul într-un coşmar. Toate nenorocirile pe care le-a suportat sărmana noastră tara s-au datorat îngăduinţei. La nici una dintre speciile cu care împărţim universul, îngăduinţa nu funcţionează, nu este cunoscută. Am făcut o mândrie din a cultiva îngăduinţa, am educat generaţii după generaţii să devină îngăduitoare, lăsând slăbiciunea să cuprindă specia. Am confundat mereu îngăduinţa cu toleranţa, şi n-am ţinut cont că atunci când ceva este tolerat, eşti mereu atent la evoluţia acelui lucru, acelui fenomen, gata oricând să corectezi eroarea. Îngăduinţa este mereu deplină, şi întotdeauna, fără excepţie, fără abatere a fost folosită împotriva celui care o practică. Pentru că, îngăduinţa nu este o calitate, este o slăbiciune, iar cei slabi pier întotdeauna. Din nefericire, cel care, îngăduitor, vrea să-şi dovedească ceva sieşi, îşi revarsă acţiunea supra cuiva cu toate că ştie că lucrul acela nu trebuie făcut sub nici o formă. Iar efectul îngăduinţei se va întoarce întotdeauna asupra lui şi-l va ucide. Da, da, îngăduinţa este un viciu mortal, manipulat cu abilitate şi străşnicie de cei care-i cunosc efectul, cum e Basescu si basistii, care ştiu cât de deplină e neputinţa pe care o cultivă.
De aceea nu trebuie sa mai fim ingaduitori cu Basescu si cu ceilalti basisti, decat sa fim ucisi noi ,mai bine ii ucidem noi pe ei,decat sa planga mamele noastre, mai bine sa planga mamele lor.

iulie 14th, 2012 at 12:49
Petre S spune:

D-na/D-le Cosmescu, jos palaria, o analiza exceptionala! Impartim exact aceleasi temeri, desi eu unul sunt optimist de data asta. Sa speram totusi ca, in fine, canaliei criminale i s-a infundat.

iulie 14th, 2012 at 20:43
Paul spune:

Mult din ingaduinta este de fapt o iertare pentru ce a facut rau acest criminal. Daca ii intrebam pe ingaduitori daca vor ca basescu sa mai existe in viata lor, majoritatea covarsitoare raspund NU! Il iarta dar nu il vor inapoi. Este datoria USL sa constientizeze poporul ca daca nu se prezinta la vot in 29 se vor trezi in 30 cu basescu instalat la Cotroceni. Este usor sa ierti nu ticalos cand ai scapat de el! Naivii nu isi dau seama ca NOI NU AM SCAPAT INCA DE BASESCU! MAI AVEM O STAPILA DE PUS IN 29 SI NUMAI DUPA AIA PUTEM RASUFLA USURATI!