Procurorii instaureaza teroarea portocalie   august 14th, 2012

A fost declansata teroarea. O operatiune nemaintalnita in istoria Romaniei, la care, din informatiile preliminare, rezulta ca participa 181 de parchete, este in plina desfasurare. Sunt anchetati zeci de mii de oameni, sub prezumtia ca ar fi participat la cea mai mare frauda electorala din istoria Romaniei. La operatiune participa, in mod ilegal, si procurori ai Directiei Nationale Anticoruptie. Oamenii sunt pusi pe drumuri si chemati la mari distante pentru a fi anchetati. Altii sunt dusi cu dubele DNA. Dar cei mai multi sunt asaltati la poarta. Din poarta in poarta. Cine a declansat teroarea? Si de ce?

In ultimele zile, procurorii doamnei Kovesi si nu mai putin procurorii domnului Morar au dat in balbaiala. Ei savarsesc fapte si acte pe care nu le-ar face niciodata din proprie vointa. Oricat de deficitara ar fi pregatirea unora dintre procurori, ei stiu ca incalca legea, in mod grosolan, atunci cand confisca la drumul mare – de fapt, fura – documente apartinand Autoritatii Electorale. Si intervenind, astfel, brutal intr-un proces electoral, declansat cu mai multa vreme in urma si care nu se incheie decat atunci cand Curtea Constitutionala sau Parlamentul vor decide daca suspendatul e demis sau nu. Procurorii stiu ca se fac de rasul lumii atunci cand informeaza Curtea Constitutionala asupra unui fapt de notorietate. Si anume ca listele pe care le-au confiscat se afla la ei. Procurorii stiu ca este interzisa interceptarea unor membri ai Consiliului Suprem de Aparare a Tarii si totusi au initiat asemenea interceptari. Ei stiu ca este absolut interzisa de lege difuzarea, in timpul anchetei, a unor piese din dosar. Si totusi au facut sa circule interceptarile. Care, probabil, sunt si ele periate sau chiar “aranjate”. Ei stiu ca Parlamentul este in vacanta si totusi solicita aprobarea pentru anchetarea unui fost ministru. Si, in fine, ei stiu ca nu vor putea descoperi niciodata ceea ce nu s-a intamplat niciodata si anume o “imensa frauda electorala”. Si ca nu vor descoperi niciodata vreo lovitura de stat, care nu a avut loc.

E clar ca in spatele acestor procurori care incalca legea, dand dovada si de extrem de multa neindemanare si pripeala, ultima mostra fiind participarea la anchete electorale a DNA, se afla persoane fara studii juridice. Cum ar fi, si cum este de altfel, presedintele suspendat Traian Basescu. Cel care si-a inceput campania anuntand o lovitura de stat facuta, vezi Doamne, de un parlament si savarsita, vezi Doamne, de 8 milioane si jumatate de cetateni, cel care a impuiat capul liderilor europeni si transatlantici cu verzi si uscate stie ca va ramane pentru totdeauna in garaj. Daca are loc finalmente o socoteala dreapta. Si, atunci, reaprinde nu flacara democratiei, ci valvataia unor asa-zise fraude de dimensiuni colosale, a caror victima ar fi.

Pana acum, Consiliul Suprem al Magistraturii, unde este localizata comanda unei puteri independente in stat, care se numeste Justitia, nu s-a manifestat decat prin sefii institutiei. Nu in plen. Si, in consecinta, ma astept, indiferent de majoritatea pe care treptat Traian Basescu a impus-o acolo, tot in baza unui algoritm politic, ca unii reprezentanti CSM sa tresara. Si sa se intrebe cum de nu sunt anchetati procurorii care au orchestrat interceptari ilegale si le-au pus pe piata in scop politic. Cum de nu sunt anchetati cei care au participat la confiscarea documentelor electorale? Cum de nu este anchetat Daniel Morar, ca urmare a participarii DNA la anchete electorale?

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

august 14th, 2012 at 18:34
Petre S spune:

Libertatea nu se confera, ci se lupta cu arma in mana pentru ea. – Exact asa cum vrea Monica Macovei. Este cazul sa va treziti. Restul sunt frectii la un picior de lemn.

august 14th, 2012 at 20:06
Ligia spune:

De comitetul ala american impotriva coruptiei nu mai ziceti nimic? :))))

august 14th, 2012 at 21:37
Florian spune:

La ilegalitatile mentionate in articol, as mai adauga una. Dupa cate stiu, Procuratura declanseaza o ancheta atunci cand este sesizata (sau se autosesizeaza) in legatura cu o presupusa fapta penala, savarsita de cetateanul X. Acum insa, Procuratura ancheteaza grupuri de populatie, in zonele unde participarea la vot a fost masiva, in speranta ca va gasi eventuali vinovati.
In ce mama dracului de tara traim?

august 15th, 2012 at 20:07
Paul spune:

kovesi face ce ii „dicteaza” basescu.Si ce vedem e doar o parte din ce „dicteaza” nebunu’. Cat de aberanta e partea care ii e frica chiar si lui kovesi sa o execute?
Altfel nu-mi explic cum de femeia kovesi face asa penalitati. decat daca i se cer lucruri mult mai penale care fac ilegalitatile de azi sa para lucruri acceptabile, in logica lui kovesi.