Romania si federatia statelor europene   septembrie 14th, 2012

USL se afla la guvernare. Si se va afla si dupa alegerile parlamentare. Iar Traian Basescu va ramane un prizonier. Al celor care l-au instalat la Cotroceni. Un fel de guvernator. Un uzurpator. Lipsit de autoritate in fata natiunii. Dar asta inseamna ca autoritatea se va afla altundeva. La USL. Iar USL va trebui sa raspunda, intre altele, uneia dintre marile provocari ale istoriei. Care este pozitia USL fata de proiectul uniunii statelor europene care, mai nou, este denumit federatie? Este obligatorie o dezbatere. Si un raspuns.

Este adevarat ca singurul raspuns posibil la tendintele de globalizare este concentrarea fortelor. De aceea dispar bancile mici. De aceea se produc atat de multe fuziuni in sistemul bancar. Pentru a lasa loc gigantilor. De aceea nationalele fuzioneaza si ele, creand uriase societati transnationale. Care, asa cum pe drept cuvant se spune si a spus-o pana si uzurpatorul de la Cotroceni, tind sa se substituie conducerii politice a unor state. Sa ia decizii in locul acestora. Dar cetateanul nu poate fi reprezentat pur si simplu de forta banului. El nu poate sa stea pur si simplu sub dictatul intereselor financiare ale unor concerne. Este motivul pentru care exista acest proiect al unirii vectorilor de putere pe care ii reprezinta cetatenii unui spatiu cat mai larg geografic prin intermediul partidelor politici, a parlamentelor si guvernelor. Asa reapare conceptul statului supranational. Al federatiei de state.

Daca se va intampla asa, daca acest proiect european, care a incoltit cu decenii in urma, se va materializa in viitorul apropiat, atunci Romania trebuie sa stie ce carte joaca. In ce combinatie intra. Care sunt avantajele si care sunt riscurile. Ce poate fi si ce nu poate fi negociat.

Pana la urma, ce statut va avea aceasta tara in viitoarea federatie a statelor independente? Va fi egala cu celelalte state? Sau va exista o federatie cu mai multe viteze iar noi ne vom plasa pe un culoar gresit?

Cred ca o analiza atat de necesara trebuie initiata de USL. Si mai cred ca ea trebuie sa porneasca cu luciditate de la cel putin doua realitati. Prima este stadiul in care ne aflam. Economia Romaniei este deznationalizata, dezmembrata, anarhica, nefunctionala si necompetitiva. In ultimii 22 de ani, Romania s-a transformat intr-o semnificativa piata de desfacere, in special pentru produsele statelor industriale din Europa, intr-o importanta resursa de materii prime si de forta de munca. Clasa de mijloc nu exista, pentru ca nu exista decat intr-un procent nesemnificativ capital autohton. Ca atare, printr-o viitoare uniune noi trebuie sa castigam ceea ce am pierdut. Ceea ce am dat sau ceea ce ni s-a luat. Noi trebuie sa primim asigurari ca vom intra in randul statelor europene cu o economie si cu un nivel de trai performante. A doua realitate deriva din analiza intentiilor polilor de putere UE. Si, in primul rand, a intentiilor Germaniei. Daca Germania vrea consolidare si integrare prin austeritate, atunci ea se va prabusi in sine si va prabusi UE. Daca, dimpotriva, Berlinul vrea dezvoltare si investitii, atunci da, avem ce cauta in federatie.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

7 comentarii

septembrie 14th, 2012 at 16:00
gelu spune:

Nu inteleg de ce USL nu face un istoric al felului cum Basescu s-a numit oamenii lui santajabili la CCR, CSM, DNA, SIE, SRI, STS, SPP, Procuror General incepand din 2005, un istoric al toturor dosarelor penale ale lui Basescu si felul in care procurorii lui Morar i-au dat NUP, o istorie a incalcarilor legii de catre Macovei ca fost ministrul al justitiei, o istorie a dosarelor penale ale membrilor PDL de frunte care au primit de asemenea NUP si o istorie cu politicienii PSD si PNL care au avut dosare instrumentate politic de DNA si pe care instanta de judecata i-a gasit nevinovati. Istorii foarte bine documentate cu dovezi si acte oficiale pe care sa le traduca in limba engleza, franceza si germana si pe care sa le transmita la Parlamnetul European, CEDO, ministerele afacerilor externe ale tarilor din UE si USA, agentiilor internationale de presa, ONU si ziaristilor acreditati pe langa institutiile respective. De asemenea tot USL sa traduca in acelasi limbi cartea istoricului Marius Oprea despre bisnitarul securist Basescu pe care s-o tipareasca si s-o distribuie dupa aceea pe acelas circuit. Cartea respectiva sa o puna de asemenea la dispozitia ICR care s-o distribuie gratuit la toate seminariile si actiunile culturale intreprinse de aceast institut. E asa de greu sa faca aceste lucruri? Nu cred, totul este ca sa existe vointa politica pentru a-l demonta mediatic pe Borfasul National No.1 anihilandu-l astfel politic in sfera externa. Nu sunt in stare de asa ceva, cei de la USL sa incheie contracte cu jurnalistii de la Lumea Justitiei, Ghimpele, Cotidianul si Jurnalul National care sa intocmeasca documentatia respectiva. Si la sfarsit, dupa ce toate cele referitoare la TB au ajuns acolo unde trebuie sa-i dea in judecata la CEDO pe Barroso si Reding pentru faptul c-au facut pe avocatii acestei javre ordinare in detrimentul poprului roman si al Romaniei si sa le ceara daune materiale de sute milioane de euro.

septembrie 15th, 2012 at 22:01
Paul spune:

” „Mici reglaje” a fost explicaţia preşedintelui PSD Victor Ponta pentru această împărţire a colegiilor în cadrul USL, fără a se respecta întocmai principiul parităţii.

Alianţa de Centru Stânga, compusă din PSD şi UNPR va nominaliza candidaţi în 246 de colegii din ţară, în timp ce Alianţei de Centru Dreapta i-au revenit 206 colegii.”

ponta, un escroc de la Gara de Nord.
Unde sunt rezultatele auditurilor?Daca ioan rus este inca in PSD, ma intreb ce sens mai are USL? Care a fost motivul ce a stat la baza infiintarii USL? DEMITEREA LUI TRAIAN BASESCU! Daca ioan rus este principalul vinovat al esuarii suspendarii lui basescu, prezenta lui ioan rus in USL submineaza total motivul existentei USL!!! Cei din PNL, ati uitat complet de ce v-ati inhamat la colhozul electoral numit USL! Ba mai mult, ati inceput sa pierdeti „teren” …cu picatura… Ati stabilit o PARITATE electorala. Voi mai stiti ce inseamna PARITATE? Inseamna ca un numar se imparte EXACT la doi! Nu la 2,5 nici la 2,0001 ci exact la 2!
PNL aratati ca un grup de ametiti care si-au uitat directia si scopul. Nu asa se castiga ceva. Voi stiti ca daca candidati separat de PSD si listele electorale sunt CORECT actualizate castigati mai multe procente decat PSDul blatist ?
De ce va vindeti „pielea” atat de ieftin? V-ati aliat intr-o lupta cu „nasul” dusmanului si nici nu va dati seama. Cedati teren in fata unui PSd condus de un plagiator ordinar si mincinos patologic!

septembrie 15th, 2012 at 22:14
gelu spune:

Basescu capul mafiotilor din Romania. Deci in aceasta seara la Exces de Putere inspectorul Garzii Financiare care a controlat firma care i-a inchiriat avionul pentru Riad lui TB a declarat cum ca SRI si SPP s-a interesat despre ce au aflat inspectorii financiari la acesta firma. Precum si faptul ca toate serviciile secrete erau la curent cu activitatea firmei respective.

septembrie 15th, 2012 at 23:38
gelu spune:

Mafiotul Basescu este bagat pana in gat in comertul cu arme, pietre pretioase, organe umane, stupefiante si spalare de bani. Va dati seama la cat se ridica cifra de afaceri a impielitatului daca compania respectiva Mia Airlines a executat peste 89 de zboruri pe rute externe care nici nu au fost declarate oficial. Fara sa mintim Borfasul No.1 are la acesta ora cel putin 4 miliarde de dolari si euro depusi in Arabia Saudita, Cipru, Andora, Monaco si Elvetia. Si pe langa el si sefii din SRI, SPP si STS au si ei sute de milioane de dolari stransi la negru. Daca nici acum dupa toate aceste dezvaluiri Ponta nu-i schimba pe sefii si se *editat* ii de la SRI, SPP, STS, CSM, Morar si Kovesi inseamna ca si Ponta face parte din mafia lui Basescu s-a fost numit PR pentru ca borfasii sa nu ajunga la inchisoare.

septembrie 16th, 2012 at 18:59
gelu spune:

Ponta are acum dovada clara care impune schimbarea urgenta a lui Morar si Kovesi, dovada pe care trebuie sa i-o bage pe gati lui Barroso si Reding. Daca nu tine cont de aceasta dovada si nu-i schimba pe cei doi inseamna ca Ponta e las ori este locotenentul din umbra al marelui Borfas National No.1 si doreste sa-l salveze pe acest borfas de la inchisoare. Tot la fel daca nu-i schimba pe cei sefii din SRI si SPP care s-au interesat de dovezile detinute de Garda Financiara vis-a-vis de firma Mia Airlines. “http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/falsa-imunitate-procurorii-politici-numiti-in-functii-de-traian-basescu-au-jonglat-cu-imunitatea-prezidentiala-pentru-a-i-inchide-toate-dosarele-penale-in-timp-ce-romanii-erau-mintiti-ca-basescu-are-imunitate-iar-seful-dna-daniel-morar-bloca-dosarul-flota”

septembrie 17th, 2012 at 09:24
Paul spune:

ponta cumpara avioane F16 de la PORTUGHEZI!! Jumate de miliard de dolari plateste pe 9 avioane… atata costa natia romana ajutorul pe care barroso l-a dat lui basescu si ponta sa fenteze suspendarea lui basescu. E clar! ponta e un blatist mizerabil. Totul a fost o batjocura la adresa poporului roman , sa ne invete ei ca basescu este nesuspendabil!
Oare cat a castigat ponta la afacerea suspendarii? Stiu de excursiile alea in Dubai platite de oamenii lui basescu … dar nu pot crede ca un sutz de la Gara de Nord se multumeste doar cu asa putin!

septembrie 17th, 2012 at 09:43
florea spune:

http://stareanatiunii.com/catre-cel-ce-nu-comentez.html