Carevasazica Marga e bun?   octombrie 12th, 2012

O stire cade ca un trasnet. Profesorul Andrei Marga, pana de curand ministru de Externe al unui guvern acuzat ca a dat o lovitura de stat iar mai nou presedinte al Institutului Cultural Roman, este solicitat de guvernul Germaniei. Si nu in orice chestiune. Ci pentru a colabora in mod oficial la elaborarea unui plan de restructurare a Uniunii Europene. O viitoare revolutie in structurile UE, pilotata de cel mai puternic stat al continentului, Germania. Ce s-a intamplat? Si-a schimbat Berlinul in mod fundamental atitudinea fata de reprezentantii USL? Si ne transmite, astfel, un semnal?

Mai intai a fost Philip Gordon, consilierul special al lui Barack Obama, responsabil si specialist in politica acestei parti a lumii din care face parte si Romania. Acesta a inceput prin a soca o tara intreaga cand a afirmat ca la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu au fost comise fraude majore. Si cand a cerut cat se poate de explicit readucerea acestuia la Cotroceni. Si, la fel de socant, in urma cu cateva zile, acelasi Philip Gordon se suceste. Si spune, expresis verbis, ca “romanii sunt liberi sa-l demita pe presedinte daca acesta e nepopular”. Ca sa vezi! Dupa care vine la rand Germania.

Este un fapt cu totul si cu totul neobisnuit ca guvernul Germaniei sa solicite unei personalitati dintr-un alt stat sa imparta responsabilitatea, povara si gloria conceperii unui nou model al Uniunii Europene. Si este cu atat mai neobisnuit cu cat aceasta solicitare i-a fost adresata nu unui reprezentant al regimului Traian Basescu, ci unuia dintre membrii marcanti USL. Lui Andrei Marga. Cel care a fost silit, fiind sef al diplomatiei de la Bucuresti, sa ia in piept intreg scandalul. Un scandal, repet, in care Romania a fost acuzata de puci. Si nu a facut-o doar Guido Westerwelle, ministrul de Externe al Germaniei, ci si Michael Link, ministru de stat in guvernul de la Berlin. Si mai mult chiar decat atat. Cei doi explica si motivele. Profesorul Andrei Marga, prin cartile pe care le-a publicat, veritabile lucrari de referinta in domeniu, se remarca drept unul dintre cei mai mari specialisti in politici globale pe care ii are Europa.

Ca sa vezi! Iata ca mult hulitul Andrei Marga e foarte bun. E numai bun pentru a revolutiona UE. E omul potrivit pentru a deveni partener al guvernului german condus de popularul Angela Merkel in elaborarea unei noi strategii pe termen lung vizand eficientizarea si democratizarea institutiilor UE. Andrei Marga, o personalitate USL. Adica a unei aliante care, la nivelul continentului, este adversara popularilor europeni condusi, pe cat de neoficial, pe atat de ferm, de Angela Merkel.

Eu cred ca daca punem impreuna ultimul semnal transmis de Philip Gordon si aceasta solicitare care il vizeaza pe profesorul Andrei Marga, avem ceva mai mult decat o simpla recunoastere tardiva a unor realitati romanesti. Avem primele semnale ca marea democratie care este America a sesizat ca Washingtonul vine in contradictie cu substanta democratiei americane, refuzand dreptul unui popor de a se exprima. Si de a demite un presedinte nepopular. La randul ei, Germania a inteles ca, dincolo de interesele partizane de partid, dincolo de obiectivele popularilor europeni si dincolo, poate, de cateva obiective economice pentru care regimul Basescu se angaja, conteaza mai mult increderea si prietenia romanilor. O reactie anti-germana ori un val puternic de euroscepticism sunt mai daunatoare intereselor UE decat abandonarea unui regim pe care romanii nu-l mai doresc.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

octombrie 13th, 2012 at 03:31
logos spune:

Asa, si impotentii Ponta si Antonescu misca ceva?

octombrie 13th, 2012 at 17:13
Petre S spune:

ICR trebuie desfiintat imediat – e o aberatie care produce vant si zanzanie pe banul contibuabilului. Afara cu capusele indiferent de culoare. Tot ce ati facut fratilor a fost sa inlocuiti un patibular cu un calorifer.

octombrie 13th, 2012 at 20:21
Huhu spune:

La dracu cu Barosso, Merkel si toanta aia, Reding, din Luxemburg comisara comunista, evreica?, pentru ”Justitia” dictatorului Basescu!!!

octombrie 14th, 2012 at 07:23
Paul spune:

SRS, marga e bun pentru ca el impreuna cu ioan rus au facut parte din complotul de a submina referendumul de suspendare al lui basescu. Nu uita ca ministerul de externe al lui marga nu a miscat nici macar un degetel sa contracareze propaganda basista a loviturii de stat.
Voi, jurnalistii, nu il cautati putin pe marga la „dosare” sa aflam si noi ceea ce e deja evident? Ma refer la colaborarea lui cu vechea securitate.