Excluderea lui Vlad Moisescu   octombrie 19th, 2012

In fine. PNL isi face ordine in interior inaintea bataliei electorale din decembrie. Asa se explica decapitarea conducerilor PNL Sector 1, Dambovita si Mehedinti. De departe insa, dintre cele trei evenimente, cel mai important este modul in care a fost rezolvat cazul Moisescu. La capatul unei decizii dramatice pe care liberalii au stiut sa o ia fara prea multe ezitari. Raspunzand dilemei daca eliminarea birourilor de conducere ale organizatiilor trebuie facuta chiar acum, in pragul alegerilor parlamentare, sau daca nu cumva ar fi trebuit identificat un moment ulterior lunii decembrie.

Era inevitabil sa se intample asa. Din motive diferite, in cazul celor trei organizatii, avand insa si un numitor comun. Numitorul comun este ca, din perspectiva intereselor PNL, niciuna dintre cele trei organizatii nu lucra efectiv in favoarea acestui partid. PNL Sector 1, sub conducerea lui Vlad Moisescu, a fost o organizatie puternica. Disciplinata. Dar nu apartinand partidului, ci mai degraba organizatia unui om. Armata sa politica personala. Atunci cand interesele lui Vlad Moisescu coincideau cu cele ale PNL, organizatia lucra pentru PNL. De cate ori interesele personale ale lui Vlad Moisescu intrau in divergenta cu cele ale partidului, atunci organizatia PNL Sector 1 se transforma intr-un handicap. Intr-un obstacol.

Dar care erau acele interese divergente care au condus la controversatul caz Vlad Moisescu? Ele sunt aproape in totalitate de natura financiara. Iesirile sale politice, in ultima vreme destul de frecvent in dezacord cu cele ale partidului, au in spate motivatii de asemenea financiare. Vlad Moisescu este un important businessman. Unul dintre cei mai importanti. Si, pana de curand, unul dintre cei mai discreti. Afacerile sale se desfasoara in perimetrul sectorului 1 si, cel mai adesea, in legatura nemijlocita cu Primaria. Cu modul in care se cheltuie banii acestei institutii publice. Sume colosale. Primaria Sectorului 1 este, din aceasta perspectiva, nu numai cea mai bogata primarie a Capitalei dar ea intrece la acest capitol oricare judet. Nu de putine ori au transpirat in opinia publica informatii conform carora Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, este omul de paie al lui Vlad Moisescu. Iar deciziile Primariei se iau in cabinetul lui Moisescu. Iar unele dintre aceste afaceri sunt parate si au facut obiectul unor anchete de presa.

S-a speculat asupra faptului ca Vlad Moisescu si-a construit, in interiorul PNL, o grupare pregatita sa-l debarce pe Crin Antonescu.

Momentul adevarului s-a consumat in nu mai mult de doua ore. Cazul Moisescu a fost dezbatut, propunerea de demitere a sa si a biroului de conducere PNL Sector 1 a fost supusa unei dezbateri, dupa care s-a votat. Vlad Moisescu nu a avut in favoarea sa decat cateva voturi. Mult prea putin. Acum urmeaza, in plina campanie electorala, sa se consume multa inteligenta si efort pentru reconstructia organizatiei PNL Sector 1. Dar se va face. Si rezultatele se vor vedea in alegeri.

La Dambovita si Mehedinti, in plus fata de Sectorul 1, au existat rezultate extrem de slabe ale organizatiilor. Asa ca ele trebuie reorganizate din temelii.

Dar numitorul comun din spatele dimensiunii politice este faptul ca cei care au condus cele trei organizatii au facut afaceri financiare si politice cu adversarul. Cu PDL.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

octombrie 22nd, 2012 at 09:24
Petre S spune:

Ma tem ca acest Crin, dupa ce s-a compomis in fata celor 7,4 milioane de romani pe care el si Ponta i-au tradat, a trecut la metode gen Iosif Visarionovici ca sa-si salveze c.o.o.r.o.o.l in propriul partid. Iata parerea lui Tariceanu, care pare demna de consideratie:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Călin Popescu Tăriceanu a criticat dur decizia liderului PNL, Crin Antonescu, de a „decapita” organizaţia PNL sector 1.

„Crin Antonescu va regreta multă vreme de aici încolo decizia de a îndeparta, rând pe rând, din conducerea PNL o serie de oameni care şi-au adus contribuţia lor îndelungata şi statornică pentru promovarea ideilor şi valorilor liberale”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

„Cu aceşti oameni s-a reconstruit PNL-ul după 1990, atunci când puţină lume credea în şansa liberalismului românesc, cu ei a ajuns partidul sa fie astăzi ceea ce este.

Organizaţia PNL sector 1 a fost „decapitată”, vineri, în urma unui scandal iscat la şedinţa în care liberalii trebuie să bată în cuie listele cu candidaţi pentru alegerile parlamentare.

Şefii de la PNL sector 1 s-au opus candidaturii lui Gigi Becali pe listele PNL. În replică, preşedintele partidului, Crin Antonescu, i-a acuzat că la referendum au colaborat cu adversarii.

Ulterior, Biroul Politic Central al PNL a aprobat, la solicitarea preşedintelui Antonescu, introducerea pe ordinea de zi a Consiliul Naţional Executiv a propunerii de demitere a conducerii filialei PNL Sector 1, în frunte cu Vlad Moisescu.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~