O lume cazuta in cap   octombrie 29th, 2012

Iata o logica politica si umana rasturnata. Mai mult decat atat. Cazuta in cap. Ii cer scuze lui Mircea Diaconu pentru faptul ca imi permit sa-i pun numele alaturi de un personaj extrem de dubios. Un anume Florin Popescu. Baron local de Dambovita. In timp ce Mircea Diaconu este silit, in mod nedrept, sa plece din politica, celalalt, Florin Popescu, vrea si are posibilitatea sa ramana. Cine e unul si cine e celalalt? Daca asemenea fapte strigatoare la cer se multiplica, si dupa parerea mea ne aflam in acest scenariu, atunci suntem siliti sa recunoastem ca lumea pe care ne-am construit-o dupa 1989 este mai mult rea decat buna. Si ca trebuie sa facem ceva pentru a schimba aceasta tara din temelii.

Voi candida pentru Senat, pe listele USL, in Dambovita. Si acolo, in colegiul de unde incerc sa-mi obtin voturile necesare, peste cine dau? Peste un personaj numit Florin Popescu. Iar asta se intampla chiar in ziua in care aflu, stupefiat, ca Mircea Diaconu, marele Mircea Diaconu, unul dintre cei mai onesti politicieni pe care i-am cunoscut vreodata, a decis sa nu-si mai incerce sansele in apropiata confruntare electorala, intrucat se teme ca, mai tarziu, ar fi fortat de catre Agentia Nationala de Integritate sa renunte la statutul sau de parlamentar. Si, astfel, i-ar pune pe alegatorii sai in situatia penibila de a fi votat degeaba. Iar USL ar putea pierde, in acest fel, un mandat. Si atunci Diaconu renunta.

In schimb, un personaj ca Florin Popescu nu are niciun fel de emotie in a le solicita oamenilor din Targoviste votul lor. Pentru a deveni parlamentar. Pentru a legifera in calitate de deputat. Fiindca, pregatindu-ma sa intru in campania electorala, am facut ceea ce este firesc si m-am informat nu numai asupra starii judetului si localitatilor din Dambovita, ci si asupra personajelor din viata politica de acolo, am ajuns in situatia in care consider ca am aflat destule si nu mai vreau sa stiu nimic in plus despre acest membru de vaza PDL. Dar, fiindca tot stiu ceea ce stiu, imi fac datoria de jurnalist, de la care nu voi abdica niciodata, pentru a le spune si celorlalti un adevar. Acest judet Dambovita a fost condus, pana la alegerile locale, intr-un sistem de tip mafiot. In esenta, primele constatari perfect documentate, facute de noul Consiliu Judetean, demonstreaza ca Florin Popescu, urmarindu-si propriile interese si cele ale clanului PDL, a creat prejudicii financiare comunitatii din Dambovita, care se ridica la exorbitanta suma de 40 de milioane de euro. In doar 4 ani. Iar cifra se refera doar la ce s-a constatat pana in acest moment. Organele in drept vor afla, cu certitudine, si altele. Nu este cazul sa intru acum in detalii.

In aceste conditii, Florin Popescu nu este incompatibil. Este perfect calificat, din perspectiva ANI si a celorlalte legi pe care le avem dar si dintr-o perspectiva morala, sa le solicite votul oamenilor pe care i-a jumulit, eventual sa-l cumpere, eventual sa il fure si sa ne trezim cu el in calitate de facator de legi. In Parlamentul tarii. In timp ce ANI, luptandu-se la greu cu adversarii lui Traian Basescu, l-a ars pe Mircea Diaconu, stampilandu-l drept incompatibil, pentru ca marele actor si moralul politician si-a permis sa isi conduca teatrul in care joaca cu succes de atatia ani.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

octombrie 30th, 2012 at 08:30
noname spune:

Basescu si gasca lui de nenorociti trebuie omorati cu pietre !

octombrie 31st, 2012 at 10:04
Petre S spune:

Noname, nu-i mai bine ca seccatura criminala sa fie arsa de vie in acid?