Pactul diavolului   decembrie 16th, 2012

Cetatenii Romaniei tocmai s-au pronuntat. Si au facut-o fara echivoc. Puterea, intr-o proportie de aproape 70 la suta, a fost incredintata in mana USL. Ceea ce inseamna ca, raspunzand acestei solicitari, partidele care compun aceasta alianta trebuie sa guverneze singure. Si stim cu totii ca a existat si o componenta negativa a votului prin care a fost ales noul Parlament. Mesajul negativ vizeaza indepartarea lui Traian Basescu din zona exercitiului puterii. Orice abatere de la acest contract incheiat cu cetatenii reprezinta o tradare. Orice intelegere cu cei refuzati de electorat, in urma cu cateva zile, inseamna un pact al diavolului. Aviz amatorilor!

Aflam cu surprindere ca a avut loc o intalnire de taina intre Traian Basescu, Victor Ponta si Crin Antonescu. O intalnire, fie ea si de taina, este fireasca, chiar daca poate starni nedumeriri. Pana si cei mai inversunati adversari politici au datoria ca, in beneficiul comunitatii, sa caute cele mai potrivite solutii pentru a da curs unei schimbari ordonate de electorat. Pentru a produce o schimbare fara costuri prea mari. Si, evident, atunci cand au loc doar tatonari, luari ale pulsului politic, preparative in vederea unor viitoare intelegeri, protagonistii au dreptul la discretie. La intalniri de taina. Cand, insa, s-a batut palma, populatia trebuie sa afle imediat ce si cum. Daca nu cumva chiar cu putin inainte, pentru a-si da acordul sau pentru a-si exprima dezacordul. Altfel, nu este in ordine. Altfel, este o inselatorie.

Dar ce informatii avem, pana in acest moment, legate de o combinatie in trei? Intre Basescu, Ponta si Antonescu. Stim ca o vreme, o zi sau doua, intalnirea a ramas secreta. Mai stim, fara ca vreunul dintre cei trei protagonisti sa fi recunoscut raspicat, ca a fost depasit stadiul unei simple tatonari. Ca s-a discutat concret despre intentiile majoritatii USL. Despre viitoarea Constitutie. Despre alte schimbari, care pot juca un rol urias asupra viitorului romanilor. Daca nu ma insel si daca lucrurile stau asa cum par, atunci ar trebui sa beneficiem de informatii suplimentare. Este datoria elementara a oricaruia dintre cei trei oameni politici. Nu stim daca s-a semnat sau nu un document. Daca da, atunci e grav. Pentru ca, indiferent cum ar arata acel document, el reprezinta o palma pe obrazul romanului, din simplul motiv ca protagonistii si-au luat angajamente reciproce pe seama cetateanului, fara ca cetateanul sa fi fost in prealabil avertizat. Avem, in principiu, doua indicii ca este posibil sa se fi semnat un document si ca este necesara de urgenta o confirmare ori o infirmare a acestei informatii. Primul e ca Traian Basescu umbla neprotocolar cu un document in mana la summitul UE, document pe care i l-a pasat lui Schultz. Iar al doilea indiciu este ca Antonescu a afirmat ca stie ce contine acel document. De unde ar fi putut sti, daca nu ar fi fost un document comun?

Merg cu supozitia atat de departe, incat imi imaginez inca doua lucruri. Si anume ca, in prealabil, a avut loc un aranjament doar in doi. Doar intre Ponta si Basescu. Si abia apoi, usor fortat, a fost pus pe teava si Crin Antonescu. Daca s-a perfectat o intelegere vizand viitoarea Constitutie ori reforma statului, e de rau. Pentru ca deciziile ar trebui sa fie ale natiunii romane.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

8 comentarii

decembrie 16th, 2012 at 13:33
Huhu Ciu spune:

Ponta si Antonescu nu au meritat voturile a 60% din alegatori, ei au tradat poporul roman de doua ori, pina acum, la referendum si acum la intilnirea secreta cu mult uritul dictator Basescu!

decembrie 16th, 2012 at 17:13
desteptarea parlamantului spune:

eu zic că este a 3 trădare; ciocanul mare cU cele 10
porunci şi acceptarea lor, declarația cu u.d.m.r. fiind a treia după mine. 1000% ponta este șantajat de băsescu. Problema cu chiprile un tradător în P.S.D SE PARE O PERDEA DE FUM. VĂ MAI AMINTIȚI CÂND RĂSPORITUL SOCRU A LUI PONTA A RECUNOSCUT CĂ A TRATAT CU băsescu INTRAREA LA GUVERNARE CU PSD. Răspopitul e un ESCROC NOTORIU, ŞI FAPTUL CĂ EL răspopitul A ANUMŢAT LA
ANTENA 3 CĂ GEOANĂ E TRĂDĂTORUL ÎN CE CALITATE A FĂCUT ??? PE POST
DE CE A ANUNŢAT EL. PE POSTUL DE SOCRU A PREMIERULUI ? CRED CĂ PONTA VA TREBUI SĂ RENUNŢE LA A FI PRIM MINISTRU. !!!!
FIIND ŞANTAJAT. ALOOO SE AUDE UUUU.SSSS.LLLL.M E RĂU ŞI GRAV

decembrie 16th, 2012 at 18:45
& spune:

Vrem sa ne trezim dimineata si sa ascultam Mozart…cand deschidem TV-ul sa ne intampine Tudor Chirila, sa ne spuna Buna Dimineata!
Caramitru sa ne spune, Cetateni, ati avut un cosmar!
Romania s-a trezit, Imnul nostru nu este degeaba!
Nu suntem o natie de lasi, tradatori, delapidatori, hoti si mincinosi!
Doamna Ana Blandiana sa ne intampine cu un > salut, sunt Ana, va iubesc si va fac cadou un poem…
Sa urmeze o muzica plina de iubire…sa vina Mos Craciun si sa aduca civilizatie, relaxare, bun simt si…locuri de munca1
Toti lacomii si mimliardarii de carton grobieni sa faca…POC!, sa dispara, pur si simplu si sa auzim

Buna ddimineata, Romania! Va iubim!

vama veche nu am chef azi – YouTube

decembrie 16th, 2012 at 23:03
desteptarea parlamantului spune:

AFARA PLOUA PROBABIL ȘI LA VAMA VECE CE ZICI & ????!!!! SAU……….

decembrie 16th, 2012 at 23:07
Petre S spune:

Tineti minte ce v-am zis? Ati crezut ca spun baliverne despre Ponte si Crin… Nici despre cele 100 miliarde de Euro datorie care vor deveni in 30 de ani 0,5 tilioane de dolari si pe care natiunea romana va trebui sa o plateasca pentru banii imprumutati de Basescu in numele romanilor si fara a a vea avizul nimanui, nici despre contiunarea politiciii de aservire a Romaniei la FMI si finantele mondiale continuata in taina de Ponta, tot nu m-ati crzut. fratilor daca nici acum nu intelegeti de ce trebuie o noua revolutie, nu stiu cum sa va mai ajut. Si da Ponta si Antonescu sunt si ei niste tradatori: de 2 ori v-au tradat – la referendum si acum.

decembrie 17th, 2012 at 07:26
noname spune:

Asa e ! Trebuie sa iesim in strada ! Si nu numai sa-i rasturnam pe ponta si antonescu ci sa luptam pentru iesirea din UE, aceasta noua URSS.

decembrie 17th, 2012 at 07:30
noname spune:

Jos cu labagiul ponta !

decembrie 17th, 2012 at 10:56
sorge spune:

De peste un an spun ca este blat si nimeni nu vrea sa ma creada .