Jurnal de senator   martie 19th, 2013

8.30 – 9.30 – Citesc scrisorile venite de la cetateni. Sunt impresionante. Ma intreaba unii dintre ei cum vom proceda cu legea amnistiei. O lege bruiata, din eroare sau cu rea intentie, de mai multi parlamentari, care lanseaza mesaje inconstiente. In fine, Ministerul Finantelor si-a terminat evaluarile iar maine vom avea primele discutii pe aceasta tema. Voi veni cu detalii dar, pana atunci, ii rog pe toti romanii de buna-credinta sa retina ca o lege a amnistiei si gratierii este obligatorie. Altfel, consecintele vor fi dezastruoase si pentru cei aflati dupa gratii, si pentru oamenii liberi.

9.30 – 10.30 –  Ma duc in plenul Senatului pentru a asculta declaratiile politice. Mie nu imi mai vine randul, de aceasta data. Dar e bine ca sunt acolo. Aflu lucruri extrem de interesante si decid ca pe site-ul CorectNews sa asigur postarea tuturor declaratiilor imporante pe care le fac atat cei din majoritatea parlamentara, cat si cei din opozitie. In paranteza fie spus, declaratiile politice mi se par extrem de importante si nu inteleg de ce nu se asigura cvorumul. Ma voi lupta pentru asta.

10.30 – 14.00 – Se voteaza 17 proiecte de legi iar una dintre ele, cea care ii impoziteaza pe micii producatori, este extrem de controversata. Starneste furtuni atat in majoritate, cat si in opozitie. Mi-e teama ca, in final, romanii vor fi extrem de nemultumiti. In ceea ce ma priveste, ma abtin de la vot.

14.30 – Discutii cu experti in materie legislativa si cu experti in servicii secrete pe marginea celor doua initiative, respectiv comisia de ancheta in cazul Barsan, care saptamana viitoare va incepe, probabil, sa functioneze si proiectul de lege prin care am cerut desfiintarea tuturor societatilor acoperite ale serviciilor secrete. Pe masura ce avansez, imi dau seama ca cele doua initiative politice pe care le-am luat functioneaza ca o hartie de turnesol. Fara sa vrea, scot capul senatori sau deputati care reprezinta, de fapt, nu cetateanul, ci serviciile secrete. Sper ca nu sunt mai multi decat ceilalti.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii