Traian Basescu isi aduna pisicuta si pleaca   martie 24th, 2013

Nu exista declaratie de dragoste mai frumoasa. Fireste, de dragoste politica. Mai frumoasa decat cea pe care Traian Basescu i-a facut-o Elenei Udrea. De dragul ei, el se desparte definitiv de ditamai partidul politic. Si de vechiul partid, PD, si de noul partid, PDL. De partidul la care venise in aceeasi zi cu tot sufletul. Si cu toata dragostea. Buldogul devine, astfel, dusmanul sau de moarte, in timp ce pisicuta, adunata de pe jos, va fi dusa, probabil plocon, in noul partid de suflet al aceluiasi Basescu, partidul lui MRU. Care a parazitat numele si istoria Aliantei DA.

Invinsa politic dar coplesita de iubire, Elena Udrea se mai alinta putin. Printr-o contestatie. Scrisa. La care asteapta raspuns scris. Eventual, pentru proces. In timp ce Blaga isi savureaza victoria amara. Si-si face ghiozdanul pentru DNA. Buldogul risca sa plateasca cu libertatea haituirea pisicutei si victoria sa politica.

Dar ce se intampla, dincolo de aceasta poveste de iubire si de ura politica, pe marea scena a Romaniei, dominata, pana una alta, de un USL care are o majoritate de 70 la suta, de un Guvern Ponta 2 aflat intr-o relatie de vicioasa coabitare cu Basescu si in care regimul acestuia din urma incearca sa supravietuiasca racaind peretii? Crin Antonescu s-a grabit sa puna sare pe rana viitorului fost partid PDL. Sa salute victoria lui Blaga impotriva lui Basescu, ca de fapt asta s-a intamplat, si sa declare ca, in principiu, de acum incolo acest partid poate deveni frecventabil. Ce inseamna asta? Inseamna ca liderul PNL – pana una alta, singurul prezidentiabil cu sanse reale – si copresedintele USL a sesizat ce urmeaza sa se intample. Acesta este, intr-un fel, un mesaj din viitor. Dupa declaratia belicoasa a lui Traian Basescu – deh, dragoste cu nabadai – PDL urmeaza degraba, dupa ce s-a infrant in alegerile locale si legislative, sa se infranga si sa se franga si in propriul partid.

Oamenii buldogului vor ramane cu acesta. Indiferent cat de putini vor fi. Si nici nu prea conteaza numarul. Pentru ca, oricum, e vorba tot de o minoritate parlamentara. Si tot de o minoritate in planul puterii locale. Mai bine un partid mic, mic de tot, dar vioi si apt sa o ia de la capat. Sub bagheta din ce in ce mai putin vrajita a lui Traian Basescu, o alta parte importanta din actualul PDL se va duce in scutecele gata pregatite de omul-unguent. Se vor numi, impreuna, Partidul DA? Probabil. Si tot probabil este ca MRU se va da galant la o parte pentru a-i face loc la varf doamnei Elena. Pentru ca altfel, din nou, Basescu s-ar putea sa semnalizeze dezamagire, suparare si gand de despartire. Tot dintr-o pornire de iubire.

In loc sa se bata doua formatiuni si jumatate – jumatatea fiind de etnie maghiara -,  iata ca USL se va trezi confruntata cu o mica haita de hiene.

Este limpede ca atat liberalii, cat si pesedistii vor incerca sa profite de aceasta fragmentare spectaculoasa a opozitiei. Asta stim. Ceea ce nu stim este cum anume, dincolo de achizitiile pe care le-ar putea face cele doua partide, vor reusi ele impreuna, in cadrul USL, sa faca fata cu succes unei noi configuratii a opozitiei, in care nici macar Traian Basescu, acum invins si umilit in iubire, nu va mai fi ce-a fost odata.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

martie 24th, 2013 at 13:53
gelu spune:

Nu trebuie sa va ganditi ci trebuie sa aplicati Litera Legii, scrie clar in Constitutia Romaniei ce atributii are Presedintele, scrie. Ati declarat voi USL la preluarea puterii cum ca, in Romania, Legea trebuie respectata si nu vreti s-o incalcati????? Ati declarat. Deci respectati Litera Legii si suspendati-l pe Traian Basecui tocmai datorita faptului ca acesta s-a autodenuntat afirmand cu subiect si predicat ca el a condus PDL in ultimii 10 ani de zile incalcand Constitutia pe care s-a jurat c-o va respecta. Daca nu-l suspendati voi, USL-stii, deveniti partasi la infractiunea de favorizare a infractorului Traian Basecui.

martie 24th, 2013 at 16:19
gelu spune:

Revolta de pe Pedebounty!!! Ieri matelozii aflati in corabia condusa de Traian Basescui i-au aruncat peste brod pe capitanul tiran impreuna cu concubina lui si o sleahta de salahori in speranta ca corabia mai poate fi adusa pe linia de plutire. Situatia grava in care a ajuns nava datorand-se faptului ca capitanul alcoolic a dezmembrat-o vanzand cuiele de arama cu care era tintuita nava. Cuiele fiind vandute pe bani grei secuilor pentru ca acestia sa bata-n cuie conturul Tinutului Secuiesc pe harta Romaniei.

martie 25th, 2013 at 07:32
noname spune:

Gunoiul basescu impreuna cu curva udrea trebuie executati si spanzurati de copite, asa cum au patit mussolini si curva sa, clara petacci.

martie 25th, 2013 at 08:40
rancea gheorghe spune:

Asa se nasc si tot asa dispar paartidele politice. nu avem nici o surpriza si nici o noutate.
Eu cred ca Dn. presedinte, nervos din cauza esecului si baut, si-a dat drumul, facand un film la marginea gropii. Sigur este ca nici el nu vede groapa si nici altcinevaa nu i-o impune. Va suferi si sunt sigur ca suferinta este singurul leac pe care-l merita. Si cand suferintaa se va sfarsi, va veni si plata. Pentru ca asa a fost decand lumea. Este pazit astazi de acoliti, vor suferi cu totii, sunt solidari si vor pieri cu totii.