Jurnal de senator   martie 25th, 2013

Ora 11.30 – La Sala Drepturilor Omului incepe dezbaterea organizata de FACIAS, “Rolul Curtii Constitutionale a Romaniei intr-o democratie consolidata”. Este prezenta intreaga crema a Justitiei romanesti, plus domnul Zegrean de la CCR. Primii iau cuvantul Mona Pivniceru, Rodica Stanoiu si Tudor Chiuariu. Fosti, actuali si poate viitori ministri ai Justitiei. Evident, Zegrean. Imi iau si eu rolul in serios, vorbind pe larg despre trei calitati discutabile ale CCR. Competenta, care cam lipseste, buna-credinta, care lipseste si ea, si independenta judecatorilor si a institutiei. Si despre ceea ce se poate face.

Din pacate, la ora 13.00 trebuie sa plec, pentru ca la grupul senatorial ne intalnim cu doi ministri. Cu Daniel Constantin de la Agricultura si apoi cu Lucia Varga de la Ape si Paduri. Discutii extrem de interesante, unele cu un grad ridicat de confidentialitate. Ambii ministri declara ca apelul si avertismentul nostru, al senatorilor, a ajuns la ei iar procedura ordonantelor de urgenta va fi din ce in ce mai mult evitata in viitor.

Urmeaza o discutie in grupul senatorial. Despre initiativa lui Ioan Ghise, in calitatea sa de sef al Comisiei de statut si regulamente, pentru a exista mai mult timp in plen pentru prezentarea declaratiilor politice, a intrebarilor si interpelarilor. Apoi ii informez despre decizia cadrelor medicale din Dambovita de a-i cere ministrului Nicolaescu scoaterea de pe site a proiectului sau de reforma. Ii averizez pe toti senatorii ca, mai ales dupa ultimele declaratii ale lui Traian Basescu, revizuirea Constitutiei va fi sabotata de acesta. Impreuna cu CCR, care l-a numit chiar astazi pe Morar. Si ca singura solutie este o noua Constitutie.

Urmeaza plenul Senatului, unde se declanseaza un mic-mare scandal. Comisia de ancheta pe cazul Barsan, pe care am initiat-o, semnata de 76 de senatori, este ingropata de SRI si DNA prin intermediul cozilor de topor din Biroul permanent. Care au profitat din plin de absenta lui Crin Antonescu. Ancheta interceptarii ilgale pe siguranta nationala a magistratului de la CEDO este, vezi Doamne, preluata de Comisia SRI. Baietii si-au facut datoria. Eu ma racoresc, difuzand un comunicat.

Votam mai multe legi si aprobam cateva ordonante de urgenta.

Maine voi face o noua declaratie politica.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

3 comentarii

martie 26th, 2013 at 04:44
Paul spune:

SRS te lupta, te lupta si iar te lupta. Ma bucur ca ai intrat in Senat. Chiar daca azi lupta ta nu da roade , exista intotdeauna un „maine” imprevizibil. Niciodata nu stim ce e dincolo de „gardul” dusmanului si cat de aproape suntem de victorie.

martie 26th, 2013 at 10:10
Marian Nicolae spune:

@ Paul,

Domnul senator nu este singur, este parte dintr-un popor milenar….

http://www.scribd.com/doc/127538978/Adevarul-Despre-Distrugerea-Romaniei-de-Catre-Evrei-2

martie 26th, 2013 at 11:01
gelu spune:

Hotul si pungasul Traian Basecui trebuie demis urgent, facut controlul averii clanului si confiscat fiecare leu, dolar sau euro pe care membrii clanului nu pot sa-l dovedeasca. Trebuie ca toate dosarele penale pe care le are si la care Morar si procurorii lui le-au dat NUP sau IUP sa fie redeschise si vazut cat de legal si corect au fost date aceste NUP. Morar trebuie cercetat pentru infractiunea de favorizare a infractorului TB in dosarul Flota deoarece cu de la sine putere a ordonat o contra-expertiza prin care prejudiciul a fost redus la 0. Nu inteleg de ce Antonescu si Ponta se lamenteaza atata si nu vor sa-l termine odata politic si finaciar pe Traian Basecui cu tot clanul lui de hoti si de escroci. A inclacat borfasul Constitutia de la ultima suspendare pana astazi???? A incalcat-o pai supendati-l irevocabil si gata, sa tragem apa dupa borfas si sa-l imbracam in zeghe pe viata.