Marea boacana CSM   martie 27th, 2013

Din prea mult zel in a-l servi pe Traian Basescu, a fost comisa o ilegalitate. Grava. Cu atat mai grava cu cat autorul este chiar Consiliul Superior al Magistraturii. Adica institutia creata tocmai pentru a supraveghea modul in care se face justitia si se aplica legea. Demonstratia e gata. Daniel Morar beneficiaza de o prelungire de sase luni a mandatului sau de procuror general interimar, fara ca legea sa permita acest lucru. Si asta nu este tot. El se mai afla si in conflict de interese pentru ca, simultan, a fost numit, de catre presedinte, magistrat la Curtea Constitutionala. Alta boacana extrem de grava. De care raspunde de data asta, direct, chiar Traian Basescu. Cel care a intervenit violent in politica interna a unui partid si a initiat, cu ajutorul consilierului sau, platit din bani publici, o noua constructie politica.

Legea nu mai poate fi interpretata, de asta data, nici macar de amatorii in materie de legislatie. Mandatul de interimar la conducerea Parchetului General nu poate fi dat decat o singura data, pentru numai sase luni si este privilegiul exclusiv al procurorului general. Cu alte cuvinte, doamna Laura Codruta Kovesi, inainte de a primi un cadou la Bruxelles si de a parasi Parchetul General, a utilizat o prevedere legala – chiar daca ea a fost imorala si contrara spiritului legii, care solicita nu rotatie, ci schimbare de stafeta – pentru a-l numi interimar, pentru sase luni, pe Daniel Morar. Cele sase luni expira foarte curand. Legea nu permite nimanui, dar absolut nimanui, sa-i dea lui Daniel Morar un nou mandat. Sau sa prelungeasca, fie si numai pentru o singura zi, mandatul existent. Se intelege ca nici CSM nu are acest drept. Si, cu toate acestea, in mod ilegal, CSM a decis sa-i dea lui Daniel Morar inca un mandat de sase luni.

Este extrem de grav. Avem o noua dovada a modului aiuristic in care functioneaza aceasta institutie, care ar trebui sa fie creierul, inima si garantul unei justitii independente. Problema care se pune acum este cine poate repara greseala. Cine ii poate cere socoteala CSM-ului? Conform Constitutiei si regulilor democratice, doar Parlamentul.

Si, uluitor, aproape simultan cu ilegalitatea savarsita de CSM, presedintele Traian Basescu ia si el doua decizii care ii pot fi fatale. Prima, prin care numeste un procuror – care nici in aceasta calitate nu a dovedit cine stie ce profesionalism – judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei. Ce cunostinte are Morar in materie de drept constitutional? Ne spune ceva, in acest sens, fisa lui profesionala? Absolut nimic. Si daca habar n-are de drept constitutional, ce Dumnezeu cauta el acolo? Dar si mai grava este cea de-a doua decizie luata de Basescu. Si anume sa-i ceara, desi l-a numit la Curtea Constitutionala, calitate in care beneficiaza de 9 ani de imunitate, sa ramana cateva luni in post ca procuror general. Perioada in care poate comite oricate infractiuni de abuz in serviciu, fara ca legea sa-l mai poata pedepsi. De fapt, pare o invitatie la asemenea abuzuri.

Cine poate opri aceasta nebunie? Doar Parlamentul o poate face.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

6 comentarii

martie 27th, 2013 at 16:09
gelu spune:

Traian Basecui poate sa doarma linistit si sa-si faca de cap in continuare adica sa fure si sa dezmembreze Romania conform ordinele primite de la americani, unguri si germani. I-a pus pe procurorul Morar la CCR, pe procurorul Ponta la Guvern si pe Kovesi o va pune sefa la DNA in timp ce serviciile vegheaza la linistea lui si la ascultarea telefoanelor noastre.

martie 27th, 2013 at 16:12
gelu spune:

„Cine poate opri aceasta nebunie? Doar Parlamentul o poate face.” Pai ce mai stati, luati masurile necesare, voi parlamentarii Romaniei, pentru a opri abuzurile lui Traia Basecui si ale premierului Ponta ca doar el premierul n-a scos nici o vorbulita depsre aceasta grava incalcare a legii.

martie 27th, 2013 at 20:12
gelu spune:

Inscripturi din stenograma intalnirii de saptamana viitoare dintre Basescu-Ponta. Ponta: Sa traiti sefu am venit!!! Base: Acu…mai.. n-am terminat sticla de vischi…de ce ai venit ma, ha, ha, hic…nu te-am chemat eu ha, ha, ha… Ponta: Sa traiti sefu dar m-ati chemat sa-mi dati numele prucurorilor de la DNA si Parchet. Basescu: A, hau, hic, ha, ha.. acu imi aduc amint…stiuuu ce sunt aia procorori, dar pache…. ha, ha, ha.. dna, ha, ha, hic??? Ponta: Pai sunt institutiilea de forta ale statului care dau drumul la dosare, sa traiti. Base: Acu… inteleg, ha, ha, ha ma pisoia.. tu vrei sa ma legi pe mine? Ponta: Sa traiti sefu chiar asa… stiti doar ce colaborator supus si umil sunt. Doar pu..li…mea crede ca eu va uresc…Hei va place sefu cum i-am dus pe prostavani??? Base: Ha, ha, hic, ha, ha, ha…esti tare pisoia….s aici mi-a placut hau, hic, hau…ai avut de la cine invat..hau, hic! Victor: Asa ca, sefu da-ti-mi numele ca trebuie sa plec, sa lucrez pentru tara. Base: ha, ha, ha pentru mine pisoa…s pentru mine lucre… tu vrei sa ma pacalesti..Hau, hic, hau..pai ma una e Kovesi saraca aia ce plimba armasarul de la SPP, hau, hic, hau ce fat…stie ea.. ce e de calite..ai vazut pisoias ce arma…sari am, hau, hic, hi, hi, hi…Pai si al doile… procoro..hau, hic, hic, ha, ha, ha am uitat wischi asta e de vina ha, ha, ha sticla e goala, ha, ha, ha… Lazaroiul unde esti mmai, imbe..ci..le… hau, hic..mai adu o sticla hau, hic, ha.. ba tranture…. trebuie sa-ti spun eu, hau, hau, hic, ha, ha, ha, ha…. hai pisoaias pleaca acum…. te sun..a maine Daconeasa hau, hic, hau, hic si ti-l da si pe alalt, hau, hic, hau, ha, ha, ha… Ponta: Sa traiti sefu, am inteles, sa traiti, sa traiti, sa traiti (in timp ce plecat pana la pamant si cu ochii in podea iese cu spatele pe usa). Base: hau, hic, hau cand scap drac… de fonctia asta ma fac dresor, hau, hic, hau de pisoia….ha, ha, ha, hic… ca-mi pla…ce, hau, hau, hic, ha, ha!!!

martie 28th, 2013 at 11:07
Marian Nicolae spune:

Domnule senator, dar pentru RUMANUL ION STAN CE PUTEM FACE???

Acuzat cu declaraţii de martor despre zvonuri publice
Deputatul Ion Stan – trimis în judecată pe baza unor interceptări ilegale

De Vlad Dumitraş

http://www.cotidianul.ro/deputatul-ion-stan-trimis-in-judecata-pe-baza-unor-interceptari-ilegale-209917/

Sub influenţa puternică a preşedintelui Traian Băsescu de a-l scoate din coasta SRI şi SIE pe deputatul Ion Stan (PSD-Dâmboviţa), acesta a fost trimis în judecată. Aflat la cel de-al patrulea mandat consecutiv, Ion Stan este obligat să vadă cum funcţionează justiţia atunci când omul intră în luptă cu o anume putere ocultă din justiţie, politică şi servicii.

Ce a aflat deputatul Ion Stan din rechizitoriul pe care il-a întocmit procuroarea Claudia Roşu, soţia la fel de celebrului în făcutul dosarelor Doru Ţuluş?

Mai întâi şi mai întâi, că mijloacele de probă din dosarul cauzei sunt doar procese-verbale de redare în forma scrisa a interceptărilor. Acestea nu pot fi însă probe decât în dictatură.

martie 28th, 2013 at 12:06
noname spune:

Ce pazesc cretinii de parlamentari USL ? De ce am votat USL ? Ca sa-l vedem pe basesci un puscarie.

martie 28th, 2013 at 22:13
gelu spune:

Deci, toti e..vre…ii ce locuiesc in afara granitelor Israelului si ocupa functii importante in institutiile statelor in care domiciliaza sunt si agenti Mossad. Hajneala esta e…vre…i…ca si de aceea este agent Mossad ceeace inseamna ca Mossadul conduce pe bune CSM din Romania si nu numai CSM. Si de aceea a fost Hajneala aleasa sefa la CSM tocmai din ordinul Mossadului via Traian Basescu si serviciile de inform….a…tzii pe care acesta le controleaza. Nu trebuie uitat faptul ca si la SIE, a ajuns sef pana sa fie numit premier alt agent Mossad posesor si el al dublei cetateni s-a pasaportului israelian Mihai Razvan Ungureanu, coincidenta si el scolit din intamplare si-n Israel. Este important de stiut daca Hajneala poseda dubla cetatenie israeliana si romana fiind posesoare si de pasaport israelian? Instructia Mossad a fost facuta in perioada iunie-iulie 2008 cand Hajneala a studiat la Colegiul Galillee, Israel, cursurile de specializare pe tema Studii privind securitatea natională – Evaluarea Info…rma…. tziilor. Iar intrebarea care se pune este urmatoare. Cati cetateni de origine e..vre…ia….sca lucreaza in aparatul celor 8 servicii de inform……atii cu precadere la SRI si SIE care detin dubla cetatenie romana si israeliana si sunt posesori s-ai pasaportului israelian deoarece toti care fac parte din aceasta categorie sunt 100% agenti Mossad interesati in primul rand de servirea intereselor Israelului si in nici un caz de intresele si bunastarea Romaniei s-a poporului roman????? Si atunci sa ne mai miram de ce se cramponeaza Traian Basescu de putere si nu-l lasa serviciile recte Mossad-ul din mana.