Cazul Morar, Kovesi si Basescu   martie 29th, 2013

Traian Basescu a incercat, si incearca si in acest moment, o miscare pervesa la nivelul marilor parchete. Marea rocada ar fi fost schimbul de functii intre Daniel Morar si Laura Codruta Kovesi. Operatiunea a esuat. Pana acum pe jumatate. Basescu l-a retras din pozitie pe Morar, plasandu-l la CCR. A ramas pe teava Koevesi, pe care locatarul de la Cotroceni incearca sa o impinga la sefia DNA. E doar un proiect pervers sau ceva mai mult?

Daniel Morar nu a facut pana in prezent dovada ca este un bun profesionist in materie de drept penal. Respingerea in instanta a 10 la suta dintre dosarele instrumentate de DNA este o dovada a lipsei de profesionalism si competenta. Atat a procurorilor care au instrumentat cazurile, cat si a celor carora le-a fost sef, dar dreptul penal reprezinta doar o mica parte din stiinta dreptului.

Codul Penal impreuna cu Codul de Procedura Penala abia daca acopera cateva sute de pagini. Intreaga legislatie penala inseamna cel mult o mie de pagini pe care le poate memora pana si un copil mai inzestrat. Codul Civil si Codul de Procedura Civila, impreuna cu Codul Familiei, cu Codul Comercial si cu Stiinta Dreptului Constitutional inseamna cantitativ zeci de mii de pagini pe care domnul Daniel Morar nu le-a studiat. Plasarea lui printre cei opt judecatori ai Curtii Constitutionale este, cel putin sub acest aspect, o greseala de neuitat. Acest personaj va fi incapabil sa interpreteze corect Legea fundamentala. Sau sa raspunda corect nenumaratelor solicitari cu care este confruntata Curtea.

De ce l-a plasat acolo este usor de inteles. A avut nevoie de un personaj care in viitorii noua ani sa raspunda la comenzile sale si care, in orice caz, sa stea in pozitie de drepti atunci cand USL va face eroarea sa propuna o Constitute revizuita si nu o noua Constitutie. Moment in care Traian Basescu va ataca din toate pozitiile, incercand sa faca praf si pulbere intreg demersul majoritatii. Mai ramane de explicat de ce atat Daniel Morar cat si Basescu deraiaza de la litera si spiritul legii, tinand ocupat atat un loc la Curtea Constitutionala cat si, cateva luni, pozitia de procuror general interimar. CSM nu avea dreptul legal sa faca aceasta prelungire.  Basescu, in calitate de presedinte, nu are dreptul sa treaca cu vederea o asemenea incalcare a legii iar Daniel Morar a devenit incompatibil chiar din secunda in care a fost numit la CCR si nu a demisionat de la Parchet. Dar Basescu vrea cu orice pret ca Morar sa taie si sa spanzure in aceasta perioada, savarsind abuzuri in serviciu, cu unicul scop ca dusmanilor locatarului de la Cotroceni sa le fie intocmite dosare penale sau macar sa li se arate pisica.

La celalalt capat, acelasi Basescu joaca partida Kovesi. Pe care a chemat-o degraba de la Bruxelles pentru a o negocia la masa verde cu Victor Ponta si a o impinge la sefia DNA. Din acelasi motiv. Pentru a o transforma intr-o arma de lupta impotriva adversarilor sai politici.

Bomboana pe coliva o pune acelasi Traian Basescu atunci cand, culmea, in fata avocatilor, cei mai pregatiti dintre juristii acestei tari, recunoaste cu subiect si predicat ca mai multi oameni politici, evident basisti, caci altii nu ar fi indraznit, i-au solicitat sa intervina in dosare penale. De ce nu i-a deferit justitiei? Este o intrebare buna. La care, intr-o buna zi, procurorii vor trebui sa gaseasca raspuns intr-un nou dosar penal purtand numele aceluiasi Basescu.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

martie 29th, 2013 at 13:10
Marian Nicolae spune:

Nu este posibil asa ceva……

Culmea incapabilitatii de care dau dovada cei care ar trebui sa fie preocupati de sanatatea copiilor !!!!!!!

Gata de doi ani, singurul centru de specialitate pentru cei 10.000 de copii autiști din țară e nefuncțional din cauza unor… avize!
de Sebastian Ionescu / 29 Mar 2013 09:23

http://www.dcnews.ro/2013/03/gata-de-doi-ani-singurul-centru-de-specialitate-pentru-cei-10-000-de-copii-autisti-din-tara-e-nefunctional-din-cauza-unor-avize-2/

Construit și complet dotat, grație unor investiții de 2,9 milioane de euro donați de Norvegia și 3,74 milioane de lei din Bugetul de Stat, Centrul de îngrijire pentru copii cu TSA (tulburări cu spectru autist) al Spitalului „Dr. Constantin Gorgoș” din Capitală este nefuncțional, de la finalizarea sa.

Adică, de doi ani de zile!

Motivul este și mai revoltător: au lipsit niște… avize!

Persoanele responsabile din Ministerul Sănătății își recunosc vina… dar atât – rămân, neclintite, în funcții! Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu promite că problema Centrului va fi soluționată „în două-trei luni”, odată cu modificarea legislației în domeniul psihiatriei și cu reorganizarea Centrului de Sănătate Mintală.

De doi ani de zile, doctorul Violeta Manasi, managerul Spitalului „Dr. Constantin Gorgoș”, face memorii. Cum se schimbă ministrul Sănătății, îi semnalează noului deținător al portofoliului problema majoră cu care se confruntă. „Este foarte frustrantă situația. Chiar și ambasadorul Norvegiei a spus că avem aici unul dintre cele mai moderne centre de acest tip din Europa și că în Norvehia nu au așa ceva. Dar, ce folos, dacă nu îl putem folosi la capacitatea sa?! Aici am putea trata 250 de copii, anual. Și nu e vorba doar de tratament, fiindcă acesta este un centru pilot integrat, singurul din țară, în care se face diagnostic, tratament, recuperare, monitorizare. Dar am rămas la capacitatea din trecut a spitalului, de 50 de copii. Nu avem personal de specialitate suficient – doar un singur medic, un psiholog și un asistent social”, arată doamna Manasi.

Proiectul acestui centru pilot a inclus pregătirea a 200 de specialiști din toată țara: medici, psihologi, psihopedagogi, asistenți sociali, asistenți medicali, logopezi, kinetoterapeuți etc. Conform termenilor donației (grantului) din partea Innovation Norway, 46 dintre acești specialiști ar fi trebuit selecționați și angajați în urma examinării finale. Acest fapt nu a fost respectat.

Demersurile nerealizate, exclusiv birocratice, sunt două: 1. Includerea noului Centru în structura organizatorică a spitalului; 2. Aprobarea statului de funcții care să includă cei 46 de noi angajați.

Traseul este următorul: spitalul face cererea către Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), aceasta obține avizul Ministerul Sănătății și apoi aprobă.

Spitalul a cerut (aprobarea) în aprilie 2011, ASSMB a cerut (avizul), Ministerul Sănătății n-a dat avizul.

Acum, după al „n”-lea memoriu depus de Spitalul „Dr. Constantin Gorgoș”, de data aceasta la cabinetul ministrului Eugen Nicolăescu, sunt semne că situația s-ar putea rezolva: „Spre deosebire de predecesorii săi, actualul ministru a venit la fața locului, să vadă despre ce este vorba, la câteva zile după data de 15 februarie, când i-am făcut sesizarea. Am avut și o discuție amplă, încurajatoare. Deci, nu am ce să îi reproșez, dimpotrivă”, spune managerul Violeta Manasi.

După vizita ministrului, la Spital a ajuns, via ASSMB, și o adresă a Direcției Organizare și Politici Salariale din Ministerul Sănătății, prin care se susține că, de fapt, avizul pentru integrarea Centrului în Spital ar fi fost dat din 2011, dar… „dintr-o regretabilă eroare (…) la imprimarea anexei nu au fost tipărite ultimele două rânduri care cuprind mențiunea că la nivelul unității funcționează Centrul de Îngrijire pentru Copii cu Tulburări de Spectru Autist”.

Semnatarele epistolei, adică directorul Doina Tănasă și consilierul dr. Marieta Bărduț au și tupeul să adauge că „nu am fost sesizați de la aceea (sic!) dată și până în prezent de această situație”.

Însă, în afara repetatelor memorii ale d-nei Manasi, Ministerul Sănătății a fost sesizat, tot în repetate rânduri, de Ambasada Norvegiei. Guvernul norvegian are obligația de a monitoriza pentru cel puțin cinci ani proiectul finanțat și reprezentanții săi au constatat că situația este identică cu cea din 2011. „Întrucât Centrul nu funcționează în conformitate cu termenii grantului, dacă această situație nu este grabnic rezolvată, este posibil ca România să fie obligată să restituie grantul”, avertizează Violeta Manasi.

Contactat de DeCeNews, Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătății, a declarat că problema urmează a fi soluționată „în următoarele două-trei luni de zile”. „Vrem să restructurăm, din temelii, domeniul acesta, al sănătății mintale. Până la data de 30 de zile vom creiona un concept. Apoi, intrăm în faza legislativă, de lansare în dezbatere publică și apoi de adoptare a unor acte normative. Vom restrucura Centrul de Sănătate Mintală. Și apoi, pe această nouă bază, vom rezolva și problema Centrului pentru copii autiști de la Spitalul Gorgoș”, promite Nicolăescu.

Referitor la atenționările norvegienilor, ministrul consideră că „dacă au așteptat doi ani, acum mai pot aștepta o lună de zile”.

I-am cerut domnului Nicolăescu opinia și despre adresa subordonatelor sale de la Direcția Organizare și Politici Salariale: „Iată, se dovedește, din nou, ceea ce am mai spus – anume, că structurile birocratice au nenorocit sistemul”, a fost replica.

martie 30th, 2013 at 21:26
gelu spune:

Nea Rosca Stanescu ai cazut de fraier intrand ca deputat in Parlament chiar si din partea PNL sperand ca vei putea sa faci bine in tara asta dar n-ai cu cine. Nava Flaminia a intrat incarcata cu 3000 de tone de reziduri toxice in apele teritoriale ale Romaniei. Nava va fi reparata la Mangalia iar incarcatura chimica toxica si radioactiva va fi transportata chipurile la Pitesti pentru a fi distrusa. Deci Basescu, PDL, Ponta, Antonescu si USL au batut palma ca sa umple Romania cu deseuri chimice si radioactive ca dovada ca coabitarea functioneaza din plin. Afacera fiind derulata de Basescu si PDL inainte de caderea guvernului Boc sau Ungureanu si continuata intr-o veselie de Ponta, Antonescu si USL dupa venirea lor la putere. Deoarece containerele cu chimicalele si deseurile radioactive au fost imbarcate din USA tocmai pentru a ajunge in Romania pentru a fi distruse sau stocate in vreo vaguna ferita de ochii lumii, contract fiind bisnitarit de Basescu care s-a luat tainul gras de vreo 10 de milioane de dolari si a primit aprobarea derularii in CSAT cu semnaturile lui Basescu, Boc sau Ungureanu si a sefilor SRI, SIE, MAN, si MAI. Contractul nefiind anulat nici dupa ce canaliile Ponta, Antonescu in recte USL au preluat puterea anul trecut. Initial daca nava nu lua foc in preajma tarmurilor Angliei trebuia sa fie descarcata intr-un port din Belgia si Germania pentru ca containerele sa fie transportate pe calea ferata pentru a li se sterge urma tarii de proveninta si a continutului lor si a ajunge pe sestache in Romania. Deoarece nava a luat foc si a fost avariata s-a fost plimbata vreo 9 luni pe langa tarmurile europene si in final a ajuns in Romania destinatia finala a incarcaturii inca de la semnarea contracului. Cate asemenea contracte au mai fost derulate sub pulpana bisnitareasca a lui Traian Basescu, Guvenul Boc si Ungureanu numai aghiuta stie, cate asemenea contracte vor fi derulate sub pulpana aceluias bandit Basescu si Guvernul Ponta tot aghiuta va stii??? Acum ati inteles de ce USA si Glitensteinghiti l-au sustinut cu atata ardore pe Basescu ca sa nu fie demis la Referendum???? Si de ce Basescu s-a opus intrarii in spatiul Shengen??? Tocmai ca traficul semiclandestin cu reziduri chimicale si radioactive foarte toxice din USA catre Romania sa continue intr-o veselie. Ps.1 Scuzati-mi limbajul canalii dar daca pot sa faca asa ceva canalii sunt pe bune.