In numele serviciilor. Si al onorabilului Basescu   aprilie 23rd, 2013

La hotelul Hilton s-a petrecut un eveniment care, in mod normal, putea ramane derizoriu. Dar nu a fost sa fie asa. Momentul e important. Are o semnificatie deosebita. Dar nu sub aspectul gestului de fond al catorva liberali care isi imagineaza ca pot crea o miscare. Ci dintr-o alta perspectiva. Cea a implicarii serviciilor secrete. Cu binecuvantarea lui Basescu. Si iata un scandal gata impachetat.

Congresul PNL a avut loc de curand. Acolo, conform statutului, ar fi putut fi prezentate nenumarate  motiuni, nenumarate proiecte liberale. Ar fi putut fi expuse si sustinute si  alte viziuni decat viziunea adoptata in final. Ar fi putut sa aiba loc o batalie a titanilor liberali. Dar nu s-a intamplat nimic. Cu exceptia discursului lui Calin Popescu Tariceanu. Si nici macar Tariceanu nu a prezentat o platforma a unei grupari. Congresul a mers uns. Pana la capat. Titanii nu s-au vazut.

La scurt timp insa cei cativa dizidenti, de fapt trei, au zvacnit. Ei au incercat sa faca intr-un restaurant ceea ce nu au putut in sala in care s-a desfasurat Congresul.

Iar margica zamislita de cei trei dizidenti – nici macar Tariceanu ori Orban nu au participat la „facere” – se numeste ONG. Conform legii, un ONG este creat pentru orice altceva cu exceptia activitatilor politice. Ori corifeii de la Hilton, fix politica, anunta ca intentioneaza sa faca. Un alt fel de politica liberala. Diferita de cea pentru care a optat, aproape in unanimitate, partidul la Congres. De aceea, am facut afirmatia ca, in mod normal, evenimentul ar fi cazut definitiv in derizoriu. Pentru ca, nici la Hilton, niciun observator de buna credinta nu ar fi putut remarca ca se misca vreo placuta tectonica in liberalismul romanesc. Dar a existat si o surpriza. De mari proportii. Care poate schimba optica in care analizam acest moment special.

Acolo, unde a picat margica pseudo-liberala, s-a intamplat sa se afle cateva personaje care dau momentului o conotatie aparte. Nu ma refer, in special, la Sever Voinescu Cotoi, acel baiat rau al Parlamentului trecut, care a ajutat-o pe Anastase sa fraudeze numararea voturilor. Ma gandesc insa la expremierul Mihai Razvan Ungureanu. Premierul unguent. Care, inainte de a fi devenit unguent, a fost sef al celui de-al doilea serviciu de informatii al tarii, SIE. Dar, mai ales, ma gandesc la domnul Teodor Melescanu, actualul sef SIE.

Si, pentru numele lui Dumnezeu, oare de ce ar trebui sa ne preocupe prezenta unui fost si actual sef al unui serviciu de informatii la ceremonia de lansare la apa, de catre cativa politicieni, al unui ONG care isi propune, si el, sa faca politica? Pai, explicatia e simpla. Prin lege, sefii serviciilor secrete nu au voie sa faca politica. Dimpotriva, ei trebuie sa stea extrem de departe de orice initiative de acest fel. Altfel, imaginea serviciilor secrete iese sifonata. Rau de tot.

Dar, cine il cunoaste pe jovialul si prudentul Teo, stie ca actualul sef al spionajului romanesc este un om caracterizat printr-o prudenta rara. El nu putea sa se afle acolo de capul lui. Nu fara o unda verde. Si cine putea sa-i dea unda verde? Cine altcineva decat Traian Basescu. Hopa! Iata, pana la urma, ce iepuras a iesit din palaria marca Hilton.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

aprilie 24th, 2013 at 13:47
Marian Nicolae spune:

Gasiti mai jos un material mai rar vazut in presa:

Comunicat politic șocant al senatorului Valer Marian
Modul în care Victor Ponta și Ilie Sîrbu pot fi șantajați

http://www.cotidianul.ro/modul-in-care-victor-ponta-si-ilie-sirbu-pot-fi-santajati-212046/

Comunicatul primit de la senatorul Valer Marian este scandalos sau conține informații scandaloase. El este rezultatul conflictului între senatorul sătmarean și o parte din conducerea PSD. Conflictul s-a acutizat la recentul congres și explodează cu acest document născut din blocarea accesului lui Valer Marian la dezbaterile din Congresul PSD. De unele afirmații din acest rechizitoriu am mai auzit.De altele, niciodată. Nu este treaba mea să le verific și nici să le ascund. Un comunicat politic de o asemenea gravitate,lansat în spțiul public de un om de mare probitate, nu poate fi dosit fără riscul de a descalifica profesional. Nu știu ce vor face colegii mei din presă. Vor publica sau nu. Știu însă sigur că a fost trimis și altora. CC-ul mesajelor o arată de la prima vedere. Vom vedea cum trece mass media din România peste această provocare. Nu este meseria mea să opresc sau sa filtrez comunicatele de presă ale politicienilor. În același timp, Victor Ponta, Ilie Sârbu și instituțiile statului pot face lumină în legătură cu afirmații care, în acest, moment interesează toată populația României.
Cornel Nistorescu

Cabinetul Senatorului Valer Marian

Grupul parlamentar: PSD

Circumscripţia electorală: Satu Mare

Satu Mare Piaţa 25 Octombrie nr. 1 et. 8 cam. 9

Telefon /fax: 0261 710088

COMUNICAT DE PRESĂ

Întrucât în data de 20 aprilie 2013, la Congresul PSD, am fost împiedicat să-mi exercit dreptul statutar de vot în calitate de membru şi senator PSD, delegat de Organizaţia judeţeană Satu Mare a PSD (poziţia nr.1 pe lista delegaţilor), am adresat ieri, 22 aprilie 2013, Biroului Permanent Naţional al PSD următoarea solicitare:

Către

Biroul Permanent Naţional al PSD

În vederea formulării unei plângeri către forurile naţionale ale PSD (Biroul Permanent Naţional, Comitetul Executiv Naţional, Consiliul Naţional şi Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală) şi către forurile de conducere ale Partidului Socialiştilor Europeni şi Internaţionalei Socialiste, precum şi pentru a iniţia o acţiune judiciară în daune morale, în calitate de membru şi senator PSD, delegat la Congresul PSD din 19 -20.04.2013, vă solicit să-mi comunicaţi de urgenţă următoarele:

1. numele, prenumele şi domiciliul persoanelor de ordine care au acţionat în holul situat după uşile de intrare în Sala Palatului la Congresul PSD din 19 – 20.04.2013;

2. dacă aceste persoane activează în cadrul compartimentului organizatoric al PSD ori sunt angajaţi ai unei societăţi de protecţie şi pază, urmând să-mi precizaţi denumirea şi sediul acesteia, precum şi temeiul juridic şi politic al angajării serviciilor acestei firme de către Biroul Permanent al PSD.

Menţionez că în data de 20 aprilie 2013 zece persoane tunse scurt sau rase în cap, purtând ecusoane cu inscripţia „Securities”, m-au împiedicat să mă deplasez spre perimetrul în care era organizat sistemul de vot electronic, prinzându-mă de sacou şi bruscându-mă, în faţa mai multor martori oculari, printre care şi consilierul meu Gheorghe Alexandru, care a filmat incidentul. Le-am prezentat persoanelor respective ecusonul de delegat, mandatul pentru vot, cartea de identitate, legitimaţia şi insigna de senator, şi le-am solicitat să-şi decline identitatea şi apartenenţa la PSD sau la vreo firmă de protecţie şi pază, dar au refuzat. Le-am solicitat să-mi precizeze dacă au primit dispoziţie pentru a nu mi se permite accesul şi de la cine anume, la care mi-au răspuns că au primit „ordin de sus”, dar nu au voie să-mi spună de la cine.

Satu Mare, Senator

22.04.2013 Valer Marian

După primirea răspunsului, mă voi adresa forurilor naţionale ale PSD pentru a solicita sancţionarea statutară a persoanei sau persoanelor vinovate şi voi informa în acest sens organismele de conducere ale Partidului Socialiştilor Europeni şi ale Internaţionalei Socialiste. Bănuiesc că „ordinul de sus” a fost dat de preşedintele PSD, primul ministru Victor Ponta, ţinând cont şi de faptul că mi-a parvenit o informaţie că oamenii de ordine de la Congresul PSD erau angajaţi ai unei firme de protecţie şi pază care asigură astfel de servicii la meciurile clubului Dinamo Bucureşti, la care proaspeţi patroni sunt fraţii Ionuţ şi Robert Negoiţă, cunoscuţi ca buni şi vechi amici ai lui Victor Ponta.

Totodată, bănuiesc că am fost împiedicat să intru sâmbătă la lucrările Congresului întrucât am anunţat public de două ori, în conferinţe de presă susţinute cu două săptămâni respectiv cu două zile înainte, că doresc să iau cuvântul şi să-mi exprim poziţia cu privire la anumite stări de fapt din partid. Vineri, remarcând atmosfera triumfalistă şi unanimă de Congres al XIV-lea, cu un Nicu Bănicioiu îmbujorat precum „prinţişorul” Nicu Ceauşescu şi cu o Rovana Plumb înfoiată precum tovarăşa Ana Mureşan (ultimul ministru comunist al Comerţului Interior), am renunţat să mă mai înscriu la cuvânt. Probabil că s-a crezut că sâmbătă voi urca intempestiv pe scenă şi că voi spune anumite cuvinte ce nu se doreau a fi auzite.

Probabil că se credea că voi prezenta public anumite aspecte cuprinse într-o notă pe care, în urmă cu două săptămâni, i-am transmis-o în scop preventiv şi animat de bună credinţă preşedintelui Victor Ponta, prin intermediul socrului său Ilie Sârbu, liderul Grupului senatorial al PSD. Nota respectivă conţine informaţii exprimate de foşti şi actuali lideri politici şi de opinie ori de foşti şi actuali şefi ai serviciilor secrete din România, având următorul conţinut:

Cu ce este şantajat premierul Victor Ponta de preşedintele Traian Băsescu (conform unor foşti şi actuali lideri politici şi de opinie, care s-au exprimat în baza unor informaţii furnizate de foşti şi actuali şefi ai serviciilor secrete româneşti):

1. Episodul maltratării tatălui şi fugii la Paris, unde a dus câteva luni viaţă de boschetar (1990);

2. Episodul homosexual de la Paris cu ofiţerul SIE acoperit Marin Bobeică (1990);

3. Racolarea în SIE de către generalul Corneliu Biriş (1997), în Unitatea „Fantome” (Umbre), în care, potrivit ofiţerului de legătură identificat de preşedintele Traian Băsescu, a primit misiunea să o monitorizeze pe Carla del Ponte, procuror antimafia, fost procuror general al Elveţiei, ulterior procuror şef al Tribunalului Penal Internaţional de la Haga (în acest scop, a fost trimis la un curs antimafia în Italia şi Elveţia);

4. Determinarea sinuciderii, prin metode uzitate de formaţiunea „Fantome”, a procurorului Cristian Panait;

5. Orgiile sexuale de la hotelul Ana din Târgu Jiu şi de la Rin Grand Hotel din Bucureşti

6. Căpuşarea Complexului energetic Turceni, prin cabinetul de avocatură al prietenului Dan Şova;

7. Înşelarea unui coleg de partid (Bojin) din Timişoara într-un proces penal pentru care a perceput împreună cu avocatul Dan Şova suma de 50.000 euro onorariu;

8. Rapoartele/informările furnizate, în perioada 2011 – 2012, de doamna colonel Rovana Plumb despre cuplul Victor şi Daciana Ponta.

Cu ce este şantajat liderul PSD Ilie Sârbu de preşedintele Traian Băsescu (conform aceloraşi surse):

1. Apartenenţa la DIE, unde ar fi fost ofiţer acoperit înainte de 1989, în formaţiunea „Cimitire” din „Unitatea Fantome” (care întocmea acte civile de vii pentru morţi sau acte de morţi pentru vii);

2. Plecarea în misiune în Occident (Roma, Italia) în acelaşi an (1985) cu căpitanul de vas Traian Băsescu (Anvers, Belgia) şi cu colegul de seminar Daniel Ciobotea (Geneva, Elveţia), actualul Patriarh al României

3. Dosarele instrumentate de DNA pentru perioada cât a fost ministrul Agriculturii în Guvernul Adrian Năstase (2001 – 2004);

4. Suspiciuni privind acte de corupţie (trafic de influenţă, primire de foloase necuvenite, luare de mită) alături de actualul director general al Romsilva, Adam Crăciunescu, pe care l-a promovat de la Timiş.

Am dorit ca prin această notă să transmit preşedintelui Victor Ponta şi liderului Grupului senatorial al PSD, Ilie Sârbu, că au anumite vulnerabilităţi prin prisma unor informaţii vehiculate în înalte cercuri politice şi în rândurile serviciilor secrete, dar nu am primit nici un răspuns şi nu mi s-a solicitat nicio clarificare. Consider că cei doi au obligaţia morală de a răspunde public la acuzaţiile vehiculate pentru a clarifica dacă sunt şantajabili în faţa preşedintelui Traian Băsescu şi a serviciilor secrete. Aştept cu curiozitate răspunsul lor şi le stau oricând la dispoziţie cu clarificările necesare.

Satu Mare, Senator

23.04.2013 Valer Marian

aprilie 25th, 2013 at 10:47
Marian Nicolae spune:

Cu voia dumneavoastra, domnule senator, as dori sa informez pe cei care se bat impotriva lui Basescu, ca pot fi loviti la portofel, asa cum mi-a facut-o si mie, incercand sa-mi gasesc dreptatea in” Justita Romana”

Cu voia dumneavoastra, domnule Mandrasescu,, as dori sa-l anunt pe cetateanul Basescu Traian, ca am primit “nota de plata” la banchetul organizat de catre domnia sa in valoare de 2713,92 lei aferenti instumentarii unui dosar in care cetateanul Basescu Traian, in calitate de Presedinte al Romaniei, chiar nu avea de ce sa se amestece, normal, intr-o tara normala, condusa de catre un presedinte normal…nu-i cazul…nostru, nu-i asa ?

Ca doar trebuie sa-i dam Kazarului ce-i al Kazarului…ma scuzati, am vrut sa zic Cezarului ce-i al Cezarului, am…gresit.

Doresc sa-l anunt pe cetateanul Basescu Traian ca am vazut stampila prezidentiala pe decizia judecatoreasca aferenta dosarului 24507/300/2012 care specifica clar : NOI, PRESEDINTELE ROMANIEI…..

Cetatene Basescu Traian, in afara faptului ca NU sunteti un Ludovic al XIV-lea pentru a spune ca “Statul sunt eu”…..dati-mi voie sa va anunt ca Romania NU sunteti dumneavoastra………..sub nici o forma…..

Ma simt chiar magulit ca o persoana de “calitatea dumneavoastra” s-a pretat la un asemenea act de jaf organizat, prin Injustitia Romana vremelnic condusa de catre administratia kazara…..la adresa mea, un simplu cetatean ruman…..cu adevarat ruman, nu ca domnia voastra.

Vedeti aici: http://portal.just.ro/300/SitePages/Rezultate_dosare.aspx?k=alfonso%20sanz&a=%20scope:vDosar%20MJmpIdInstitutie=300

aprilie 25th, 2013 at 10:56
Marian Nicolae spune:

Vedeti si aici:

http://mandrasescu.com/sindromul-stockholm-al-intelectualului-nationalist/#comment-381

aprilie 26th, 2013 at 09:20
Marian Nicolae spune:

Buna dimineata,
Sunt in trecere, doar sa semnez condica……

In alta ordine de idei, am observat ca in ultima vreme relatia pasionala dintre mine si domnul Basescu a atins noi culmi. Este adevarat ca ceea ce se gaseste in inima domniei sale, la adresa mea, isi are acelasi corespondent si in inima mea. Astfel putem afirma ca exista o relatie stransa intre noi doi. Nu ca as fi dorit vreodata acest lucru…Doamne fereste, dar deh, caile Domnului sunt necunoscute iar noi simpli muritori si trecatori prin aceasta lume, nu putem decat sa ne conformam Domnului si sa facem ceea ce ni se cere.

Asa ca nu pot decat spune Mazel Tov domnule Basescu, va asigur de toata dragostea mea…strivitoare……stiu, dar nu am ce face, nu eu am ales sa fiu activ in aceasta relatie….caile Domnului, doar caile Domnului…….domnule Basescu……