Diviziunea serpilor iese la atac   mai 16th, 2013

SRSA existat, cum am mai explicat, o opozitie feroce, chiar de la inceput, fata de initiativa celor peste 70 de senatori de a face o Comisie de ancheta in cazul magistratului Birsan. Si asta in conditiile in care proiectul nu viza altceva decat radiografierea unui singur caz de aviz ilegal al unei interceptari telefonice. Ce o fi starnit atat de mult serparia? Ce se ascunde in spatele tuturor tentativelor de obturare a adevarului? Ce ilegalitati s-au savarsit? Cine e vinovatul? Cum a functionat asaltul serpilor asupra tentativei noastre de a afla adevarul? Am stenogramele dialogurilor purtate in Biroul Permanent al Senatului. Reiese foarte clar cine s-a opus. Si in ce fel. Mai intai s-a incercat musamalizarea cazului prin pasarea problemei la Comisia de control SRI. O comisie care a fost comparata, de multe persoane, cu un cimitir. Un cimitir al cauzelor. Unde crucile si pietrele de mormant s-au incurcat intre ele de multe ori. Sau au fost incurcate.

Scandalul interceptarii ilegale a magistratului Birsan dateaza de prin 2011. De ce nu s-o fi sesizat pana acum Comisia SRI? De ce a facut-o abia dupa ce eu, impreuna cu Dobritoiu si cu alti peste 70 de senatori, am initiat acest demers? E clar de ce. Partea mai nostima este ca doua saptamani, cat a tras de timp, Comisia SRI nu  a facut de fapt nicio investigatie. Si-a insusit pur si simplu o informatie transmisa de conducerea SRI.

Dar era impotriva regulamentului Senatului ca o comisie solicitata de noi sa nu poata functiona. Astfel incat, cu strangere de inima, in cele din urma, Biroul Permanent, in care PNL este in minoritate, a luat decizia de a infiinta Comisia. Insa nu oricum. PSD si-a desemnat cu mare atentie oamenii. Refacand de cateva ori lista. Ca sa fie acolo cei mai “potriviti”.

Initial, UDMR care, prin Attila Verestoy, si-a exprimat totalul dezacord cu existenta Comisiei, a refuzat sa faca parte din ea. La fel PDL, pentru ca – nu-i asa? – dandanaua se produsese atunci cand acest partid, in alianta cu UDMR, se afla la putere. Dupa o saptamana, taman cand ar fi trebuit sa ne apucam de lucru – ce sa vezi? – brusc, UDMR si PDL decid sa faca totusi parte din Comisie. Se mai pierde astfel un timp, dar, in schimb, se creaza o noua majoritate in interiorul Comisiei de ancheta. A celorlalti. Si, in viteza, cu aceasta ocazie, se schimba, sub imperiul majoritatii, si denumirea Comisiei. Din denumire dispare sintagma “interceptare ilegala”, desi ilegalitatea fusese constatata de justitie. Si, fireste, mai trece timpul pentru ca si regulamentul trebuie modificat, nu-i asa?

Apropo de regulamentul de functionare al Comisiei de ancheta, tot  majoritatea, care – iata un caz fara precedent in istoria Parlamentului Romaniei – a impus un presedinte, altul decat vreunul dintre initiatorii comisiei, a mai reusit o “performanta”. A secretizat lucrarile. Presa nu a mai avut acces. Dupa care s-au mai pierdut vreo doua trei saptamani de discutii destinate unui singur scop. Acela de a evita, cu orice pret, invitarea in fata Comisiei a magistratului Birsan. Voi reveni.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

6 comentarii

mai 16th, 2013 at 22:53
florin spune:

Nu va lasati, domnule. Mafia din Parlament trebuie expusa.

mai 17th, 2013 at 07:52
Greywolf spune:

Curaj! JOS MAFIA PESEDISTA!

mai 17th, 2013 at 18:22
Paul Snaider spune:

Chestia cu Sorin este un banc de prost gust. Romani , vi se pregateste ceva. Ceva fain de tot; si anume: 1) Se apropie alegerile europarlamentare si 2) Se apropie alegerile prezidentiale !!!
CONCLUZIA ; a) PSD sa aiba cit mai multe mandate ( se cere de afara pentru a lua puterea in PE) si b) Ponta presedinte, Basescu premier. Asta-i tot.Restul povesti; nani-nani !

mai 17th, 2013 at 19:48
Petre S spune:

Bai Sorine, pacat ca sefu’ Antonescu e un sobolan tradator ca si POnta. Doar ceva mai mic. Cum adica sa te „mustreze” cand aveai 100% dreptate? Who the #$%#% is this Ponta? Singura solutie, tine minte, e o noua revolutie. Securitatea trebuie E-X-T-I-R-P-A-T-A, nu va este clar? Jumatatile de masura nu duc nicaieri. Basescu si Ponta topiti in acid.

mai 20th, 2013 at 11:55
noname spune:

Moarte porcului de basescu !

mai 20th, 2013 at 11:56
noname spune:

Securistii, omorati cu ranga !