Iulia Motoc si gata coabitarea   iunie 14th, 2013

SRSDaca Iulia Motoc ajunge magistrat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, atunci Traian Basescu isi va fi atins si ultimul obiectiv politic pe care a mizat, atunci cand l-a silit pe Victor Ponta sa semneze faimosul pact de coabitare. De ce este Iulia Motoc o reduta importanta la CEDO? De ce este Iulia Motoc ultimul obiectiv al coabitarii, din perspectiva lui Traian Basescu? De ce apoi se va declansa razboiul?

Teoretic un judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului reprezinta o piesa importanta pentru ca acolo se dau solutii in ceea ce priveste litigiile pe care cetatenii romani le au cu statul. Iar acestea, in mod evident, nu vizeaza doar decizii legate de situatia imobilelor confiscate de regimul comunist. Din ce in ce mai multe litigii se referea la incalcari, unele grosolane, ale drepturilor omului ori ale drepturilor procesuale. Vinovate fiind, daca se constata vinovatia, autoritatile statului. Si, in multe, in foarte multe cazuri, responsabili sunt procurorii sau chiar judecatorii. Este sistemul pastorit de Traian Basescu impreuna cu Monica Macovei si de eficienta sau ineficienta caruia el si regimul sau sunt responsabili.

Traian Basescu intentioneaza sa prelungeasca in afara Romaniei practici pe care le-a generalizat aici. Asa se face ca, iata, in obiectivul sau a aparut Iulia Motoc. Un magistrat impins de Traian Basescu la Curtea Constitutionala a Romaniei, care l-a slujit pe acesta cu abnegatie si desavarist devotament si al carei sot, dipolmat de profesie, face si el partea unui sistem in calitate de inalt functionar captiv. Traian Basescu spera ca, prin numirea la CEDO a Iuliei Motoc, in ultimul si cel mai greu an de madat prezidential, dar si ulterior, va primi mai putine bobarnace de la aceasta instanta europeana, pentru incalcari ale drepturilor omului. Dar tot aici, la CEDO, ajung, mai devreme sau mai tarziu, si cauzele politico-penale. Respectiv oameni politici carora li s-au instrumentat dosare si care au fost condamnati in conditii dubioase, cum este, de pilda, Adrian Nastase sau in viitor – cine stie? – daca aceasta practica va continua, vor ajunge la CEDO si reprezentanti ai regimului Traian Basescu. De aceea miza este importanta.

Pentru a o impinge pe Iulia Motoc la CEDO, este aproape suficient ca, la capatul selectie facute in Romania, ea sa fie singur magistrat de sex feminin propus. Pentru ca la CEDO, in mod obiectiv, cele mai mari sanse la viitoarea numire le va avea o persoana de sex feminin.

Dar ce ofera Traian Basescu la schimb in aceasta mutare de sah care face parte din algoritmul coabitarii ? Un post de magistrat la Curtea Constitutionala. De care Victor Ponta are mare nevoie. Acum cand USL functioneaza. Dar si mai tarziu atunci cand, din motive obiective, cele doua partide mari vor functiona separat.

Dupa acest targ, in epicentrul caruia se afla insolidul personaj numit Iulia Motoc, din perspectiva lui Traian Basescu, pactul de coabitare nu mai are sens. Pur si simplu pentru ca el nu prea mai are ce sa obtina de la Victor Ponta. Si va avea tot interesul sa loveasca in Guvern si, implicit, in premier. Si, de asemenea, in USL, caruia ar dori sa-i aplice lovituri mortale.

Sunt absolut convins ca, in curand, Traian Basescu va lovi in Victor Ponta, iar Victor Ponta va fi silit sa riposteze.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii