In slujba SRI. Sau a lui George Maior?   iulie 18th, 2013

SRSDomnul deputat Sebastian Ghita a tras un tun. A facut o propunere legislativa, caracterizata prin originalitate si inteligenta. De ce s-ar margini Serviciul Roman de Informatii, in batalia sa crancena cu terorismul intern si extern, la operatiuni clasice de filaj? Sau la interceptari ambientale? Sau la interceptarea, la gramada, a convorbirilor telefonice ori a comunicatiilor electronice ? Sau la crearea de societati comerciale ori fundatii sub acoperire, ori la infiltrarea redactiilor partidelor, bancilor si sindicatelor? De ce nu ar mai face SRI inca un pas?

Parlamentarul PSD care, cu totul si cu totul din intamplare, a ajuns, la debutul carierei sale politice, tocmai in comisia care, prin titulatura, se angajeaza sa controleze Serviciul Roman de Informatii, a lansat pe piata o trasnaie. Necesitatea unui proiect, pe care se angajeaza sa-l semneze si sa-l avanseze in Parlament – probabil nu si sa-l scrie – prin care, in premiera in Victor Ponta, SRI sa poata controla, in plus fata de cele enumerate sau omise mai sus, si cartelele telefonice prepay. Preplatite. In ce fel? Prin obligarea celor care le cumpara de a-si prezenta codul numeric personal. Dupa care, suspectii de terorism sau de orice actiune, care ar putea aduce atingere sigurantei nationale, ar fi in palma SRI.

Si, har Domnului, SRI are ce urmari. Romania este ticsita de teroristi. Ca dovada, domnul George Maior, artizanul coabitarii, a si identificat cativa. Si, de teroristi ce au fost, n-au ajuns la Guantanamo. Ci au fost, pur si simplu, trimisi la plimbare in tarile de origine. Daca Romania este tara loviturilor de stat, parlamentare si constitutionale, cum teoretizeaza Basescu, atunci avem aproape sase sute de senatori si deputati si inca vreo noua milioane de cetateni care pun in pericol siguranta nationala. Ca sa nu mai vorbim de jurnalisti. De toti jurnalistii. Va dati seama ce pericol prezinta, in aceste conditii, utilizarea unor cartele telefonice prepay, scapate de sub controlul SRI?

Sebastian Ghita a lovit direct la tinta. Iar Victor Ponta ii da dreptate. Lui sau lui George Maior?

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

iulie 18th, 2013 at 17:48
gelu spune:

Si uite asa incet incet Romania devine latifundia celor 100.000 de lucratori ai serviciilor secrete in frunte cu sefii lor deoarece acesta masa de caprari va avea posibilitatea sa urmareasca convorbirile telefonice si traficul pe net a 19.000.000 de cetateni din tara (nepunandu-i bineinteles la socoeala pe cei foarte foarte mici care nu pot vorbi la telefon si naviga pe net) si din prelucrarea acestor convorbiri inregistrate se pot afla optiunile politice, felul in care cetatenii au votat, cat de mult urasc sau iubesc un anumit politician sau partid politic ceeace da posibilitatea celor 7 servicii secrete din aceasta tara sa poata configura rezultatul alegerilor viitoare astfel incat sa ajunga mereu la putere numai acele partide si politicieni care sunt controlate de servicii. Ca sa nu mai punem la socoteala cum ca-n functie de optiunile politice, cetatenii care se gasesc in opozitie cu interesele politice ale SRI sa fie dati afara din servici sau sa dea faliment daca sunt posesori de firme cu ajutorul ANAF sau concurentei neloaiale a firmelor controlate de servicii. Cu alte cuvinte cei 100.000 de caprari vor afla totul despre viata privata-economica si politica a restului celor 19.000.000 minus cetatenii pana la varsta de 7-8 ani. Ei caprarii devenind bosii iar restul sclavii lor care culmea le vor plati salariile din impozitele varsate la bugetul de stat. Ei palmasii nemaiavand astfel nici o posibilitatea a mai putea sa-i controleze pe cei 100.000 care devin astfel un fel de zei in aceasta tara.