Pretul lui Omar Hayssam   iulie 19th, 2013

SRSDouazeci de ani inseamna mult. Practic, pentru Omar Hayssam, aceasta pedeapsa se traduce prin detentie pe viata. Dupa opt ani de la rapirea jurnalistilor, iata ca, in fine, executarea acestei sanctiuni penale incepe sa curga. Este bine ca statul roman reuseste, cel putin in cateva cazuri, sa-si duca la indeplinire deciziile. Pe de alta parte, circumstantele modului in care au fost savarsite faptele atribuite lui Hayssam sunt nebuloase. Si, inca si mai nebulos, este modul in care el a reusit sa se evapore din tara. Poate vom primi in fine raspunsuri. Desi, tare ma tem ca pana si detentia pe viata a lui Omar Hayssam are un pret.

Spre cinstea autoritatilor romane, si in primul rand a Ministerului de Justitie si a unui serviciu secret, cel caruia i se atribuie, de catre justitia de la Bucuresti, atributul de cel mai mare terorist din istoria acestei tari, a fost adus sub escorta pentru a-si ispasi pedeapsa de douazeci de ani in Romania. Data fiind varsta personajului, precum si starea sanatatii sale, este de presupus ca Hayssam isi va sfarsi zilele dupa gratii. Detentia sa poate fi mai grea sau mai usoara. Mai inasprita sau mai indulcita de catre autoritati. Ar fi bine ca, in viitor, sa nu aflam cumva ca, la masa verde, s-a negociat vreo abatare, intr-un sens sau altul, de la litera si spiritul legii. Va fi oare posibil? Pentru a raspunde prin da sau nu, in prealabil, ar trebui sa primim, si inca repede, raspuns la cateva intrebari tulburatoare care au framantat si framanta opinia publica. In ce circumstante, cu exactitate, s-a produs rapirea, respectiv cum si de ce jurnalistii ostatici au fost trecuti dintr-o mana in alta? In ce circumstante, cu exactitate, s-a produs eliberare? Informatiile pe care le avem, inclusiv cele furnizate de victime, sunt contradictorii. Care a fost pretul rascumpararii? Cati bani au plect de la Bucuresti si cati au fost predati pentru rascumparare? De ce apare o diferenta de cateva milioane, semnalata verbal si in scris de catre procurorul de caz, Ciprian Nastasiu? Cine este „profesorul” despre care se discuta frecvent la interogatoriu? Nu cumva Traian Basescu? De ce se vorbea la interogatorii despre o eliberare negociata cu acest „profesor”? De ce, pana la urma, eliberarea chiar s-a produs prin fuga lui Hayssam?

A fost Hayssam bolnav de cancer? Sau mai este? Cat de grava este afectiunea sa? Cat de intemeiate au fost certificatele medicale de care a beneficiat? In ce circumstante au fost ele date? Cum a reusit sa fuga din tara? A beneficiat sau nu de concursul profesorului? A fost intemeiata demiterea sefilor celor mai importante doua servicii secrete precum si a procurorului general al statului? Cat de vinovati au fost acestia?

Unul dintre jurnalisti, Ovidiu Ohanesian, a scris adevarate tratate pe marginea rapirii sale. Care contin numeroase dezvaluiri cutremuratoare despre personaje ilustre din serviciile secrete, in primul rand din SIE. Aceste dezvaluiri se refera si la rolul nefast pe care l-ar fi jucat Traian Basescu.

Daca Omar Hayssam poate da unele raspunsuri la intrebarile de mai sus, ar fi bine sa o faca. Dar fara a cere un pret pentru ipoteticele omisiuni!

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

3 comentarii

iulie 20th, 2013 at 20:24
Marian Nicolae spune:

Domnule senator oare de ce este adus un arab in Romania ?????
Nu care cumva pentru a se gasi raspunsuri la problemele de mai jos???
——————————————————————–
Cred totusi ca anumite lucruri trebuiesc spuse tare si cu forta:

Caderea Secretarului de Stat Hillary Clinton, a generalului CIA Petraeus si a altor cateva capete dure de senatori americani este egal aproape cu zero atata timp cat avem pe post de presedinte un Basescu Traian si un Victor Ponta care face pe Premierul….

Israel, adevarata HAIESEK HABIS este mizeria organizata de Knesset, Mossad, CIA, NSA MI6 si alti necuvantatori in ROMANIA !!!!!!

CARATI-VA DE AICI PANA NU PUNEM kALASHNIKOV-URILE PE PIELEA VOASTRA.

ATUNCI VETI VEDEA CA ODATA CU FIASCO-UL MISIUNII VOASTRE MIZERABILE, IUBITUL VOSTRU ISRAEL SE VA PREFACE IN NIMIC ALTCEVA DECAT O GRAMADA DE MOLOZ…..

EXACT ASA CUM ATI FACUT VOI CU INDUSTRIA ROMANEASCA CABAKA CE SUNTETI !!!!!!

iulie 20th, 2013 at 20:24
Marian Nicolae spune:

Domnule Basescu, despre proiectul Israel in Romania ce ne puteti spune, va rugam : Cornel-Dan Niculae : Politica filo-sionista a Romaniei in fata Europei si a lumii – Cu concursul guvernelor de dupa 1990 si al principalelor mijloace de informare în masa (ziare, posturi radio, tv) din Romania, care cenzureaza toate stirile si informatiile tangente la acest subiect, încetatenirea evreilor se face în secret, în cea mai mare taina. In prima faza evreii încetateniti nu se grabesc sa se instaleze în România, dar au grija sa cumpere valorile imobiliare (apartamente, case, terenuri, spatii comerciale, de productie etc.) accesibile. De câtiva ani buni piata imobiliara din România a devenit monopolul unor firme evreiesti. La început, se vor stabili în Romania evreii în vârsta, motivând ca vin sa-si traiasca ultimii ani din viata în România, sa-si cheltuiasca pensia în România, ceea ce pentru multi români naivi va face suportabila si chiar tentanta ideea “revenirii” evreilor în România. Ulterior, când se va implini numarul (un milion) de evrei care si-au luat a doua sau a treia cetatenie în România, iar controlul evreilor asupra institutiilor publice din România va fi deplin, evreii vor veni cu totii “acasa”, în proprietatile lor, fara sa existe nici un temei legal pentru a li se interzice sa devina astfel o minoritate etnica suprapusa întregii societati românesti. Asa zisul “stat de drept” va considera ca invazia evreilor este perfect legala…scopul final al proiectului Israel în România este instituirea unui control deplin asupra României si deposedarea în fapt a românilor de teritoriul lor national. Beneficiind de experienta capatata în Palestina, liderii evrei au adoptat pentru Romania o strategie diferita, mult mai subtila, mai ingenioasa, dar cu acelasi tel: uzurparea drepturilor pe care românii le au în tara lor si asupra tarii lor…” (Un Israel în România, Apel al Uniunii Vatra Româneasca si al ligii pentru combaterea antiromânismului.)

iulie 20th, 2013 at 20:27
Marian Nicolae spune:

Prosti nu suntem nici noi rumanii…vorba ceea, Vaticanul stie mai bine cine a inventat limba latina……

Sau s-o zicem in franceza:

On ne peut pas apprendre un vieux singe a faire des grimaces……

Maimutoiul batran este evident, poporul ruman……