Rapire contra rapire   iulie 22nd, 2013

SRSOmar Hayssam este acuzat si condamnat pentru faptul ca a inscenat rapirea unor jurnalisti din Romania pentru a obtine cateva milioane ca parte a rascumpararii lor. Dupa care, a scapat situatia de sub control. Asa a ajuns el, in urma unui act de inselaciune facut pe calea unei rapiri, condamnat ca cel mai mare terorist din istoria Romaniei. Voi prezenta astazi un scenariu tulburator. Care este reversul medaliei. Rapire contra rapire. La randul sau, Omar Hayssam a fost rapit. Cititi mai jos scenariul readucerii lui in Romania.

Singura ipoteza ce poate fi luata in calcul, singura ipoteza rezonabila, prin care doua persoane responsabile, respectiv presedintele statului roman si primul-ministru al aceluiasi stat, fac declaratii contradictorii, in conditiile in care niciunul dintre ei nu minte, este, pur si simplu, rapirea lui Omar Hayssam. Cum?

Omar Hayssam a fost drogat in propria sa locuinta din Damasc. El nu era incarcerat. El nu era un prizonier de drept comun sau de lux al statului sirian. Era o persoana libera, care isi ispasise o pedeapsa cu detentie in statul sau. Nu putea fi extradat sub nicio forma. In ciuda straniului acord incheiat, cu cativa ani in urma, intre presedintele Siriei si cel al Romaniei. Si, chiar in ciuda ratificarii date in urma cu un an de catre Parlamentul de la Bucuresti, Omar Hayssam nu putea fi extradat, iar Parlamentul sirian nu putea ratifica respectivul acord, pur si simplu, fiindca, in conformitate cu legea fundamentala a Siriei, fara nicio exceptie, un cetatean al acelei tari nu poate fi predat unei puteri straine. Intelegerea dintre cei doi sefi de stat a fost un truc. In ce scop? Vom spune altadata. Ne intoarcem la rapire.

Omar Hayssam a fost drogat, la el acasa, de un grup de comando. Adormit fiind, a fost luat pe sus si transportat in mare viteza pe teritoriul unui stat vecin. De acolo, a fost preluat de o aeronava militara care nu apartinea statului roman. A ajuns la Bucuresti. Cativa membrii ai grupului, care l-au impachetat si l-au transportat, s-au dus glont, cu marele „terorist”, la arestul politiei din Rahova. Unde l-au predat ca pe un cartof. E adevarat, fierbinte. Fara niciun fel de documente. Cu indicatia verbala ca omul a fost gasit pe strada – nu se stie pe ce strada, in ce oras, in ce tara sau pe ce continent – si ca seamana cu cel cautat. Adica cu Omar Hayssam.

Si asa a inceput sarabanda. Telefon la ministrul de Interne, Radu Stroe. Telefon la primul-ministru, Victor Ponta. Telefon din telefon pana la Maior, niscaiva consilieri prezidentiali si cativa agenti de influenta din presa.

Cartoful fierbinte sta si acum, lipsit de documente, care ar trebui cumva fabricate, fara vreun aparator si, probabil, supus unui debriefing. A se citi, un interogatoriu prin care se intentioneaza sa fie stors de informatii.

In acest scenariu, toata lumea are dreptate. Basescu nu minte cand afirma ca Omar Hayssam nu a fost adus de o aeronava militara romaneasca. Nu era romaneasca. Nu minte cand spune ca a fost o actiune neautorizata. Ponta nu minte cand spune ca a stiut ce a stiut. Nici Maior nu minte cand ne reaminteste ca a promis readucerea lui Hayssam.

Despre ce va face presedintele cu “cartoful fierbinte” sau cu Consiliul de Securitate ONU, care va putea fi sesizat pentru o “operatiune neautorizata” prin care a fost rapit un cetatean sirian, ramane sa detaliem maine.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

5 comentarii

iulie 22nd, 2013 at 16:47
gelu spune:

Inseamna ca Haissam a fost rapit de agentii Mossad daor ei puteau sa se aventureze si sa-l rapeasca din Siria. Agentii SRI si SIE neavand mutre de arabi nu puteau s-o faca, se dadeau de gol dupa infatisare.

iulie 23rd, 2013 at 09:15
paul spune:

ce va face presedintele cu “cartoful fierbinte” : il scalpeaza pe Gabriel oprea

iulie 24th, 2013 at 22:29
Marian Nicolae spune:

Super beton impachetarea coletului si livrarea acestuia pe alt continent…..S-a intrebat oare careva ce-o fi fost in tartacuta coletului dupa ce a realizat ca se gaseste pe taramul romanesc inca odata ????

iulie 25th, 2013 at 20:43
Marian Nicolae spune:

Zebulon, Israelul imi datoreaza o viata !!!!!! Dinte pentru dinte, ochi pentru ochi, sange pentru sange……. Parca asa se zice la Talion……… Viata fratelui meu Galben Mircea trebuie rascumparata cu acelasi pret, pretul de sange, altfel NU exista pace intre mine si neamul lui……Khazar..

iulie 27th, 2013 at 23:09
Marian Nicolae spune:

Prezent la dezbaterile de la Universitatea de Vară “Balvanyos”

Laszlo Tokes cere „protectorat” pentru Transilvania
—————————————————————————————
http://www.cotidianul.ro/laszlo-tokes-cere-protectorat-pentru-transilvania-219027/

Sâmbătă, prezent la dezbaterile de la Universitatea de Vară “Balvanyos”, europarlamentarul Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, să construiască împreună cu guvernul său “un sistem de cooperare naţională”, pentru a oferi “protectorat” Transilvaniei, “aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud”.
—————————————————————————————–
Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, prezent la dezbaterile de la Universitatea de Vară “Balvanyos”, să creeze “un sistem de cooperare naţională”, în aşa fel încât să ofere “protectorat” Transilvaniei, după modelul Austriei cu Tirolul de Sud, transmite corespondentul MEDIAFAX.
——————————————————————————————-
“(…) Îl rugăm pe premierul Viktor Orban şi Guvernul condus de el să construiască un sistem de cooperare naţională, în aşa fel încât să oferiţi protectorat Transilvaniei, cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud”, a declarat Laszlo Tokes la Băile Tuşnad.

El a mai spus că trebuie să fie selectaţi specialişti care să realizeze un drapel al Transilvaniei, pentru că “secuimea are un steag”, şi împreună, prin cele două, maghiarimea să meargă mai departe “pe această cale a autonomiei, a autonomiei secuimii”.

Laszlo Tokes a mai spus că Băile Tuşnad, unde se desfăşoară Universitatea de Vară “Balvanyos”, reprezintă o zonă autonomă a Ţinutului Secuiesc.

“Ne-am adunat pe un pământ autonom din Băile Tuşnad, într-o zonă autonomă a Băilor Tuşnad, adică zona în care se desfăşoară Universitatea de Vară. Dacă sunteţi de acord, aş vrea să mai spun că suntem într-o locaţie din Ţinutul Secuiesc autonom”, a precizat Tokes.

Tokes a mai spus că există divergenţe la nivelul comunităţii maghiare din afara graniţelor Ungariei, care se datorează, în principal, regimurilor comuniste.

“Din păcate, statele care au apărut după tratatele de pace au reuşit să dividă comunitatea maghiară, naţiunea maghiară, şi regimul comunist a contribuit. Din păcate, nu există acea unitate în pluritate, de care am avea nevoie şi nu există forţa de coeziune, care ar ţine laolaltă comunităţi mai mici sau mai mari”, a spus Tokes.

În perioada 23-28 iulie, are loc cea de-a XXIV-a editie a Universitatii de Vara “Balvanyos”, de la Baile Tusnad. La eveniment au fost invitați premierul Ungariei, Viktor Orban, vicepremierul Zsolt Semjen, dar si membri ai PDL, UDMR, PPMT, CNMT.

Sunt prezente peste 350 de invitaţi din România, dar şi din Ungaria, Marea Britanie, Italia, Spania, Elveţia, Finlanda, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ucraina şi Voivodina.

Publicat acum 4 ore si 40 minute