Concurs la capitolul frica   iulie 24th, 2013

SRSSunt multi cei cuprinsi de frisoane la gandul ca Omar Hayssam va vorbi. Si din medii extrem de diverse. De la politicieni, la oameni de afaceri. De la oameni de afaceri, la lucratori ai serviciilor secrete. Cand si cum se va intampla, vom afla relativ curand. Premisa dezvaluirilor a fost, in fine, realizata. Omar Hayssam ne este servit pe tava. Inainte insa de a afla care sunt persoanele sau categoriile de persoane carora le este teama de pusculita cu amintiri a lui Hayssam, e bine sa stim daca acesta mai are sau nu o marja de negociere. Si daca are, in ce consta ea.

Ce poate obtine Omar Hayssam astazi, accesand bunavointa unor reprezentanti ai statului? In primul rand, el are nevoie sa-si protejeze viata. Cei care vor negocia cu Hayssam ii vor propune, in schimbul tacerii sau, dimpotriva, in schimbul dezvaluirilor, conditii civilizate de detentie. Si, daca este cazul, de tratament pentru diferitele afectiuni de care sufera. In al doilea rand, Hayssam urmareste sa-si protejeze, cum este si firesc, familia. O familie destul de numeroasa. Aceasta protectie inseamna, in primul rand, garantarea unor conditii de natura materiala. Cu alte cuvinte, cei care negociaza si vor negocia cu Hayssam trebuie sa-l convinga pe acesta ca averea sa, atata cata a mai ramas dupa ce “bunul doctor Yasim”, acoperit de Basescu, a data iama prin ea, va fi pusa cat de cat la adapost. Asigurand astfel resure pentru familia condamnatului. In continuare, zona de negociere se va deplasa in directia pedepsei care urmeza sa fie executata. Conform Codului de Procedura Penala, Omar Hayssam poate cere rejudecarea procesului sau. Si poate obtine o pedeapsa mult mai mica. Dar se poate petrece si contrariul. Pe rol, impotriva lui, mai sunt si alte anchete.

Cu o marja atat de larga de negocieri, care pot fi purtate, este usor de inteles cum se vor buluci, toti cei interesati de ascunderea sau de devoalarea unor adevaruri, sa-i intre in gratii lui Hayssam.

Dar cine sunt acestia? In primul rand, o serie de personalitati din mediul PSD, care au stat in spatele unor afaceri ale lui Hayssam, care l-au favorizat in schimbul unor avantaje materiale, care, pana la urma, i-au fost complici si au avut de castigat de pe urma lui. Numai cativa dintre acestia se mai afla insa, astazi la parghiile de putere sau in proximitatea acestora, astfel incat numarul celor din PSD, care ar avea ceva sa-i ofere lui Hayssam, este strict limitat. Pe de alta parte, spre finalul perioadei in care acesta s-a aflat in Romania, Omar Hayssam a patruns, cu aceeasi dexteritate, si in mediile PDL care, prin Traian Basescu, au controlat, incepand de la sfarsitul lui 2004, acele parghii de putere de care era interesat actualul condamnat pentru terorism. Si aici au fost puse la cale mari afaceri. Si aici ar cam fi ceva de spus in privinta unor operatiuni ilegale. De data aceasta contactele dintre Hayssam si Basescu, mai ales cat timp Basescu  a fost primar general al capitalei, ar putea deveni explozive.

Dar cea mai interesanta zona, spre care s-ar putea revarsa dezvaluirile lui Hayssam, vizeaza traficul de arme. Din aceasta perspectiva devoalarea legaturilor lui Hayssam cu inalte personaje din serviciile secrete de la Bucuresti, este esentiala. Si poate deveni un fel de bomba termonucleara.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

iulie 24th, 2013 at 14:32
Greywolf spune:

Dar va putea vorbi? Dupa cum vedem este tinut „bine” ascuns! Nu cred ca va putea da declaratii presei!

iulie 25th, 2013 at 20:41
Marian Nicolae spune:

Zebulon, Israelul imi datoreaza o viata !!!!!! Dinte pentru dinte, ochi pentru ochi, sange pentru sange……. Parca asa se zice la Talion……… Viata fratelui meu Galben Mircea trebuie rascumparata cu acelasi pret, pretul de sange, altfel NU exista pace intre mine si neamul lui……Khazar..

iulie 27th, 2013 at 13:13
Marian Nicolae spune:

Buna ziua domnule senator,

Cu voia dumneavoastra trebuie sa ma adresez rudei mele de sange, domnul Traian Basescu:

Domnule Basescu, este adevarat, dragostea dintre mine si dumneavoastra este una nabadaioasa…deh cum bine zic francezii les histoires de cul sont toujours compliques….

Propunerea mea este urmatoarea:

Un armistitiu acum de sarbatori si vacanta, ar fi mai mult decat binevenit, n’est pas???? Dumneavoastra ce ziceti?
Cel putin pana pe 23 August, dupa aceea mai vedem……

Sunt de acord sa nu va mai atac, ii dau Cezarului ce-i al Cezarului, chiar daca termenul de valabilitate la Cezarului este un pic expirat…….

Ne petrecem frumos concediul, dupa care scoatem armele din nou la vedere, numai daca este imperios necesar……..

Un fel de Gentlemen Agreement……..
Ce spuneti domnule Basescu ??????

iulie 27th, 2013 at 23:07
Marian Nicolae spune:

Prezent la dezbaterile de la Universitatea de Vară “Balvanyos”

Laszlo Tokes cere „protectorat” pentru Transilvania
—————————————————————————————
http://www.cotidianul.ro/laszlo-tokes-cere-protectorat-pentru-transilvania-219027/

Sâmbătă, prezent la dezbaterile de la Universitatea de Vară “Balvanyos”, europarlamentarul Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, să construiască împreună cu guvernul său “un sistem de cooperare naţională”, pentru a oferi “protectorat” Transilvaniei, “aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud”.
—————————————————————————————–
Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, prezent la dezbaterile de la Universitatea de Vară “Balvanyos”, să creeze “un sistem de cooperare naţională”, în aşa fel încât să ofere “protectorat” Transilvaniei, după modelul Austriei cu Tirolul de Sud, transmite corespondentul MEDIAFAX.
——————————————————————————————-
“(…) Îl rugăm pe premierul Viktor Orban şi Guvernul condus de el să construiască un sistem de cooperare naţională, în aşa fel încât să oferiţi protectorat Transilvaniei, cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud”, a declarat Laszlo Tokes la Băile Tuşnad.

El a mai spus că trebuie să fie selectaţi specialişti care să realizeze un drapel al Transilvaniei, pentru că “secuimea are un steag”, şi împreună, prin cele două, maghiarimea să meargă mai departe “pe această cale a autonomiei, a autonomiei secuimii”.

Laszlo Tokes a mai spus că Băile Tuşnad, unde se desfăşoară Universitatea de Vară “Balvanyos”, reprezintă o zonă autonomă a Ţinutului Secuiesc.

“Ne-am adunat pe un pământ autonom din Băile Tuşnad, într-o zonă autonomă a Băilor Tuşnad, adică zona în care se desfăşoară Universitatea de Vară. Dacă sunteţi de acord, aş vrea să mai spun că suntem într-o locaţie din Ţinutul Secuiesc autonom”, a precizat Tokes.

Tokes a mai spus că există divergenţe la nivelul comunităţii maghiare din afara graniţelor Ungariei, care se datorează, în principal, regimurilor comuniste.

“Din păcate, statele care au apărut după tratatele de pace au reuşit să dividă comunitatea maghiară, naţiunea maghiară, şi regimul comunist a contribuit. Din păcate, nu există acea unitate în pluritate, de care am avea nevoie şi nu există forţa de coeziune, care ar ţine laolaltă comunităţi mai mici sau mai mari”, a spus Tokes.

În perioada 23-28 iulie, are loc cea de-a XXIV-a editie a Universitatii de Vara “Balvanyos”, de la Baile Tusnad. La eveniment au fost invitați premierul Ungariei, Viktor Orban, vicepremierul Zsolt Semjen, dar si membri ai PDL, UDMR, PPMT, CNMT.

Sunt prezente peste 350 de invitaţi din România, dar şi din Ungaria, Marea Britanie, Italia, Spania, Elveţia, Finlanda, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ucraina şi Voivodina.

Publicat acum 4 ore si 40 minute