Cine mitraliaza o putere in stat?   iulie 25th, 2013

SRSUrmarind sa vad ce se intampla cu pisica moarta aruncata dintr-o parte in alta, numita CFR Marfa, am dat nas in nas cu o realitate si mai socanta. Guvernul, intrunit miercuri, a discutat intr-adevar despre aceasta privatizare pusa pe butuci. Ocolind, e drept, ceea ce era mai important. Dar mult mai grav este ca, in aceeasi sedinta, domnii ministrii au mitraliat in serie absolut toate initiativele legislative initiate de parlamentari. Nouasprezece asemenea proiecte de legi au primit aviz negativ. Nu a existat niciun proiect de lege avizat pozitiv. Eu unul cred ca exista o legatura intre esecul privatizarii CFR Marfa si acest dispret manifest fata de importanta si de munca Parlamentului. O legatura data de „sistem”.

Daca Omar Hayssam este o pisica vie, fie ea si drogata, pasata de la unul la altul in functie de interesele politice, iata ca CFR Marfa indeplineste toate rigorile definitiei unei pisici moarte. Care este, din nou, plimbata intre Palatul Victoriei si Palatul Cotroceni. Mai exista insa un palat, Palatul Parlamentului. Care, constitutional, reprezinta cea mai importanta putere a statului de drept. Iata insa ca si Parlamentului i se aplica acest blestemat algoritm numit, popular, pisica moarta. Intre modul in care sunt ingropate initiativele parlamentare de catre Guvern, maniera in care este compromisa o mare privatizare strategica si scandaloasa ambiguitate a cazului Omar Hayssam exista o legatura. Ea poate fi definita prin ceea ce numeam in preambul „sistem”.

Despre ce sistem este vorba? Omar Hayssam a lucrat pentru batrana Securitate romaneasca. Care l-a racolat pe vremea cand era student. Dar el a lucrat si pentru securitatea siriana. Sunt multi care afirma ca cel condamnat de justitia de la Bucuresti, drept cel mai mare terorist al tuturor timpurilor, transpira si pentru alte servicii de informatii. Serviciile de informatii reprezinta un sistem. Un sistem care actioneza din umbra. Este evident ca Omar Hayssam nu-i putea rapi pe jurnalisti, nu se putea evapora din Romania si nu putea fi extras din Siria, via o alta tara, pentru a se reintoarce in arestul politiei, fara ca sistemul sa fi actionat printr-o intreaga tesatura. Ca sa nu mai vorbim de dosarul disjuns al traficului de arme.

Tot sistemul este cel care a „rezolvat” si faimoasa privatizare CFR Marfa. Daca Gruia Stoica este un investitor autentic sau contrafacut, daca el are sau nu o posibilitate reala de a imprumuta banii necesari de la banci pentru a plati statului roman contravaloarea actiunilor pe care le-a castigat la licitatie si pentru a face investitiile strategice necesare, este o intrebare la care, iata, doar „sistemul” are un raspuns. Tot „sistemul” este cel care ne poate lamuri pana la urma daca Gruia Stoica, asa cum afirma surse DIICOT, este capul unei retele de crima organizata sau nu. Pana in prezent, „sistemul” intr-un fel a informat Guvernul si in alt fel a informat presedintia si casele de presa. Exact ca si in cazul Omar Hayssam. De aceea, in ambele situatii, in timp ce fortele politice se incaiera, sitemul se bucura si are de castigat.

Dar tot sistemul este cel care da de pamant cu Parlamentul. Cum altfel ne-am putea imagina ca saptamana de saptamana, aproape douazeci de proiecte de legi primesc aviz negativ in Executiv? Le studiaza ministrii cumva in scurta sedinta de Guvern? Sau avizele vin de undeva din spate? Din sistem. Nu cumva, din nou, sistemul este interesat ca puterile in stat sa se incaiere?

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

5 comentarii

iulie 25th, 2013 at 19:45
Marian Nicolae spune:

Zebulon, Israelul imi datoreaza o viata !!!!!!

Dinte pentru dinte, ochi pentru ochi, sange pentru sange…….

Parca asa se zice la Talion………

Viata fratelui meu Galben Mircea trebuie rascumparata cu acelasi pret, pretul de sange, altfel NU exista pace intre mine si neamul lui……Khazar..

iulie 25th, 2013 at 22:32
paul spune:

http://stejarul.wordpress.com/

New post! A fost un atac terorist sau un accident ? Cine sunt cei doi indivizi care se vad coborand zidul de beton in videoul inregistrat pe security cameras , secunde inainte ca trenul sa deraieze? Arata tot mai mult ca un atac terorist!

iulie 27th, 2013 at 13:11
Marian Nicolae spune:

Buna ziua domnule senator,

Cu voia dumneavoastra trebuie sa ma adresez rudei mele de sange, domnul Traian Basescu:

Domnule Basescu, este adevarat, dragostea dintre mine si dumneavoastra este una nabadaioasa…deh cum bine zic francezii les histoires de cul sont toujours compliques….

Propunerea mea este urmatoarea:

Un armistitiu acum de sarbatori si vacanta, ar fi mai mult decat binevenit, n’est pas???? Dumneavoastra ce ziceti?
Cel putin pana pe 23 August, dupa aceea mai vedem……

Sunt de acord sa nu va mai atac, ii dau Cezarului ce-i al Cezarului, chiar daca termenul de valabilitate la Cezarului este un pic expirat…….

Ne petrecem frumos concediul, dupa care scoatem armele din nou la vedere, numai daca este imperios necesar……..

Un fel de Gentlemen Agreement……..
Ce spuneti domnule Basescu ??????

iulie 27th, 2013 at 23:06
Marian Nicolae spune:

Prezent la dezbaterile de la Universitatea de Vară “Balvanyos”

Laszlo Tokes cere „protectorat” pentru Transilvania
—————————————————————————————
http://www.cotidianul.ro/laszlo-tokes-cere-protectorat-pentru-transilvania-219027/

Sâmbătă, prezent la dezbaterile de la Universitatea de Vară “Balvanyos”, europarlamentarul Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, să construiască împreună cu guvernul său “un sistem de cooperare naţională”, pentru a oferi “protectorat” Transilvaniei, “aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud”.
—————————————————————————————–
Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, prezent la dezbaterile de la Universitatea de Vară “Balvanyos”, să creeze “un sistem de cooperare naţională”, în aşa fel încât să ofere “protectorat” Transilvaniei, după modelul Austriei cu Tirolul de Sud, transmite corespondentul MEDIAFAX.
——————————————————————————————-
“(…) Îl rugăm pe premierul Viktor Orban şi Guvernul condus de el să construiască un sistem de cooperare naţională, în aşa fel încât să oferiţi protectorat Transilvaniei, cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud”, a declarat Laszlo Tokes la Băile Tuşnad.

El a mai spus că trebuie să fie selectaţi specialişti care să realizeze un drapel al Transilvaniei, pentru că “secuimea are un steag”, şi împreună, prin cele două, maghiarimea să meargă mai departe “pe această cale a autonomiei, a autonomiei secuimii”.

Laszlo Tokes a mai spus că Băile Tuşnad, unde se desfăşoară Universitatea de Vară “Balvanyos”, reprezintă o zonă autonomă a Ţinutului Secuiesc.

“Ne-am adunat pe un pământ autonom din Băile Tuşnad, într-o zonă autonomă a Băilor Tuşnad, adică zona în care se desfăşoară Universitatea de Vară. Dacă sunteţi de acord, aş vrea să mai spun că suntem într-o locaţie din Ţinutul Secuiesc autonom”, a precizat Tokes.

Tokes a mai spus că există divergenţe la nivelul comunităţii maghiare din afara graniţelor Ungariei, care se datorează, în principal, regimurilor comuniste.

“Din păcate, statele care au apărut după tratatele de pace au reuşit să dividă comunitatea maghiară, naţiunea maghiară, şi regimul comunist a contribuit. Din păcate, nu există acea unitate în pluritate, de care am avea nevoie şi nu există forţa de coeziune, care ar ţine laolaltă comunităţi mai mici sau mai mari”, a spus Tokes.

În perioada 23-28 iulie, are loc cea de-a XXIV-a editie a Universitatii de Vara “Balvanyos”, de la Baile Tusnad. La eveniment au fost invitați premierul Ungariei, Viktor Orban, vicepremierul Zsolt Semjen, dar si membri ai PDL, UDMR, PPMT, CNMT.

Sunt prezente peste 350 de invitaţi din România, dar şi din Ungaria, Marea Britanie, Italia, Spania, Elveţia, Finlanda, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ucraina şi Voivodina.

Publicat acum 4 ore si 40 minute

iulie 28th, 2013 at 18:25
Marian Nicolae spune:

Canalul de televiziune cu viziunui portocalii B! TV ne prezinta chiar acum documentarul:
DEZINFORMAREA – Planul secret de distrugere a Occidentului……..

Ma umfla rasul la ideea de disitrugere a Occidentului….dupa ce acelasi “inocent” Occident a distrus Iugoslavia, Cehoslovacia si cat p-aci chiar intreaga Romanie…….sa mai amintim depre Perestroika si gravele consecinte ale acesteia asupra URSS ????

Oare cat de prosti ne cred CIA-ul si ceilalti lucratori ca …Vladimir Tismaneanu care ne tot indruga de zor nici el nu stie ce……..pe mai sus amintitul canal B1 TV….????