Deznodamantul razboiului politico-penal   iulie 30th, 2013

SRSTraian Basescu va pierde la finalul bataliei pe care o duce, impotriva lui Dan Voiculescu si a Antenelor, cu ajutorul catorva procurori penali. Deznodamantul este fara echivoc. Nicio tentativa de a institui teroarea, prin inlocuirea fortei dreptului cu dreptul fortei, nu are nici cei mai mici sorti de izbanda in lumea in care traim. Si asta chiar daca, intr-o prima etapa, la modul malefic, presedintele demis politic de catre romani a castigat o batalie. Confectionand, cu sprijinul Laurei Codruta Kovesi, cateva dosare penale reprezentantilor Antenelor si, fapt fara precedent, punand sub ancheta societatile comerciale editoare in scopul suprimarii acestora. Ori a diminuarii capacitatilor de riposta. Ori a intimidarii celorlalte voci din media. Basescu va pierde razboiul chiar daca va mai castiga o runda, doua. Si iata cum.

Traian Basescu incearca sa acrediteze, in fata partenerilor nostri euroatlantici, teza conform careia USL incearca sa rastoarne Romania cu susul in jos, intorcand-o de la parteneriatele asumate prin intrarea in NATO si UE. Iar el, vezi Doamne, se sacrifica pe altarul bataliei pentru reforma statului, a justitiei si supravietuirea economica a Romaniei in criza. Si este un fel de lup singuratic. Lipsit de putere. Motiv pentru care are nevoie de protectia cancelariilor europene. Este un joc ieftin. Si mult prea transparent. Ca si cel prin care locatarul de la Cotroceni ii implica pe procurori in combinatii politice. Incercand sa-i utilizeze ca pe un instrument al terorii prin care adversarii sunt anihilati. Iar cei care nu sunt anihilati, demonizati, loviti in imagine urmeaza a fi intimidati. Inhibati in efortul lor de a indrepta lucrurile in Romania.

Traian Basescu, cum afirmam mai sus, a castigat prima batalie. Si va mai castiga si altele. Dar, la capatul razboiului pe care l-a declansat, va fi infrant. Fix la un an de la suspendarea sa, el aranjeaza in asa fel lucrurile, cu Laura Codruta Kovesi pe care, utilizand coabitarea, atata cat a fost, a reusit sa o impinga la sefia DNA, pacalindu-l pe Ponta, pentru a le deschide dosare penale la doi dintre adversarii sai politici. Profesorului Dan Voiculescu, unul dintre principalii artizani ai USL si vicepremierului Liviu Dragnea. Ambii numarandu-se printre cei mai importanti avocati ai suspendarii si demiterii lui Basescu. Momentul este ales din ratiuni psihologice. Si politice. Sa fie o lectie pentru cine ar mai incerca sa i se opuna. Motivele invocate in dosare nu mai au nicio insemnatate. Ele trebuie doar sa fie cat de cat plauzibile pentru opinia publica. Interna. Si, mai ales, externa. Dar, pentru a-l lovi pe Voiculescu, caruia i s-a mai pus in carca si un alt dosar penal, a fost necesara discreditarea Antenelor. Sau, ma rog, tentativa de discreditare.

S-a ajuns, astfel, in situatia in care casa de presa a Antenelor sa poata fi distrusa in mod indirect. Pe cale administrativa. Pentru ca, dincolo de anchetele penale deschise impotriva conducatorilor Antenelor si a jurnalistilor acestor televiziuni, printr-o premiera absoluta, sunt supuse anchetei penale societatile editoare. Ceea ce lasa mana libera procurorilor sa incomodeze, sa restranga sau chiar sa suprime activitatea acestora.

Din cealalta directie a frontului loveste Oana Haineala Schmidt, implicand CSM si Inspectia Judiciara intr-o urata aventura impotriva Antenelor si a site-ului Lumea Justitiei.

Este un razboi cu final previzibil. Cel care va pierde va fi Basescu. Sacrificand insa credibilitatea procurorilor.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

august 2nd, 2013 at 09:06
Marian Nicolae spune:

1 août 2013

AU CAS OÙ –
Le discours d’Elisabeth II sur le troisième guerre mondiale

Elisabeth II en 1954. – Crédit photo : State Records NSW
http://bigbrowser.blog.lemonde.fr/2013/08/01/au-cas-ou-le-discours-delizabeth-ii-sur-le-troisieme-guerre-mondiale/

Heureusement pour tout le monde, personne n’aura jamais entendu le discours qu’aurait pu prononcer la reine d’Angleterre en 1983.
Une allocution destinée à préparer et mobiliser les sujets d’Elisabeth II en cas de troisième guerre mondiale contre la Russie.

Voici ce qu’Elisabeth II avait prévu de dire :

“Notre brave pays doit encore se préparer à survivre à l’adversité.
Je n’ai jamais oublié la peine et la fierté que j’ai ressenties lorsque ma sœur et moi, blotties dans notre chambre d’enfants, écoutions grâce au poste récepteur les mots inspirants de mon père en ce jour fatidique de 1939.

A aucun moment, je me suis imaginée que ce solennel et affreux devoir me reviendrait un jour.”

Ce texte, écrit par des hauts fonctionnaires britanniques, faisait partie d’un scénario de guerre de 320 pages, intitulé 3Wintex-Cimex 833, et déclassifié jeudi par les archives nationales.

Le discours avait été écrit en pleine guerre froide, à un moment de tension maximale entre les deux blocs. L’ambassadeur de Grande-Bretagne à Moscou venait de prévenir la reine que le vocabulaire belliqueux de l’Union soviétique devenait “réellement inquiétant”, rappelle le Guardian.

ATTAQUE NUCLÉAIRE
———————————————-
Les services secrets et les ministères de l’intérieur et de la défense, à l’origine de ces documents, avaient imaginé une attaque nucléaire de l’URSS contre l’Angleterre. Dans cette hypothèse, l’Angleterre se préparait au pire.

En cas d’attaque chimique et nucléaire, les services britanniques estimaient les pertes humaines à 33 millions de victimes. A Londres, ce bilan était chiffré à 1 million de morts au minimum.
Et pour parer au pire, tout un plan de bataille avait été organisé.

Dans ces rapports top secret, les hauts fonctionnaires expliquaient comment Downing Street, la résidence du premier ministre, était équipée d’un système permettant de déclencher le tir de missiles nucléaires.

Et au cas où une attaque soviétique aurait été déclenchéet, le chef du gouvernement avait reçu la recommandation de disperser tous ses ministres à travers le pays. Objectif : former des “gouvernements embryonnaires” , chargés de reprendre le contrôle de Londres en cas de destruction de la capitale et de mort du premier ministre.

Un scénario catastrophe effrayant, que la reine prévoyait de conclure sur ces mots :

“Alors que nous faisons tout notre possible pour combattre ce nouveau mal, prions pour notre pays et les hommes de bonne volonté où qu’ils soient.

Que Dieu vous bénisse.”

august 3rd, 2013 at 18:38
Marian Nicolae spune:

• @ Vasile , Astăzi, 9:04 Am citit postarea dumneavoastra, care pana la un moment dat pastreaza adevarul istoric. Totusi nu amintiti nimic despre furtul Israelului si despre furtul identitatii evreiesti de catre KHAZARI…… KHAZARII care s-au substituit populatiei adevarate evreiesti semite si pe care au exterminat-o, ramanand in acest moment singurii „reprezentanti” ai poporului evreu….NESEMIT…… Va sugerez sa studiati istoria adevarata a omenirii sa vedeti cat de frumoasa este……..
Daca cititi postarile mele de mai sus oleaca…..veti intelege ca acelasi lucru care s-a intamplat cu populatia evreiasca SEMITA si cu Israelul….trebuia sa se intample cu populatia romaneasca si cu Romania……….

Adica substituirea INTREGII POPULATII ROMANESTI cu cea KHAZARA si eliminarea in cateva zeci de ani a populatiei originale romane si ortodoxa. Astfel sa zicem intr-o suta de ani, am fi avut o populatie romana, dar complet ne-romana, aceasta fiind in realitate TOATA KHAZARA…… Interesant, nu-i asa ?????

Aceasta este realitatea din asa zisul stat Israel: Israelul este ocupat in proportie de 95% de evrei KHAZARI NESEMITI, iar restul sunt arabi si evreii ADEVARATI SEMITI care oricum sunt tratati ca niste paria in propria tara…un pic la fel ca si in ROMANIA… Les Khazars…une histoire a suivre de tres pres…..jewwatch…….
Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/news/2013_08_02/Mass-media-au-interpretat-greSit-afirmatiile-preSedintelui-ales-al-Iranului-2860/