Declaratie politica: Guvernul Ponta blocheaza activitatea Parlamentului   iulie 31st, 2013

Atrag din nou atentia asupra unor practici daunatoare si periculoase pentru democratie, de care se face vinovat, in mod constant, Guvernul USL condus de premierul Victor Ponta. Ma refer la respingerea cvasigenerala a proiectelor de legi initiate de parlamentari ai diferitelor partide. In urma cu o saptamana, Guvernul Ponta a dat aviz negativ pentru nu mai putin de 19 proiecte de legi, neexistand nicio situatie de aviz favorabil. In ultima sedinta de Guvern, care a avut loc marti, 30 august, Guvernul Ponta a avizat negativ alte 18 proiecte de acte normative. Intr-un singur caz, cel de-al 19-lea, precizandu-se ca solutia ar urma sa fie data de Parlament.

Imi exprim, pe de-o parte, consternarea in raport cu acest dispret constant manifestat fata de puterea legislativa si, in al doilea rand, ingrijorarea intrucat orice analiza lucida a agendei sedintelor de Guvern ne conduce la concluzia ca asemenea avize negative, intr-un numar atat de mare, care se adauga numeroaselor hotarari adoptate in Executiv, nu pot fi in mod obiectiv documentate si analizate in mod serios in timpul scurt de numai o saptamana, scurs de la o sedinta la alta. Nu pot decat sa prezum ca la originea acestor avize negative in serie stau nu ministrii, nu membrii cabinetului si cu atat mai putin premierul, cat birocratii din subordine. Acestia fiind primii vinovati pentru dispretul nanifestat fata de munca parlamentarilor, guvernantii fiind doar cei responsabili politic pentru a aproba, in mod mecanic, asemenea solutii si nu inteleg pericolul real, vizand golirea de continut a actului democratic.

Daca Guvernul Ponta persista in asemenea practici, ar putea sa se vada confruntat, in viitor, nu numai cu un boicot tacit, ci chiar cu un boicot explicit al parlamentarilor.

Senator PNL de Dambovita,

Sorin Rosca Stanescu

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

6 comentarii

iulie 31st, 2013 at 14:15
gelu spune:

Atata timp cat securistii din cele vreo 7 servicii de informatii ale statului roman papa de la buget o suma cu mlt mai mare decat cea acordata CNAS cum vreti voi ca cetatenii obisnuiti s-o duca bine. Bine au dus-o s-o duc securistii de ieri si de astazi incasand salarii si pensii foarte consistente, de exemplul si cei ca tortionaru Visianu care are pensie de vreo 10.000 de lei pentru c-a omorat oameni nevinovati in inchisoarea de la Ramnicu Sarat. Si ceeace este mai grav este faptul ca uSL cu 70% pondere in Parlament vegheaza ca aceste absurditati sa continue si sa infloreasca, Ponta majorand chiar acum 2 zile fondurile alocate SRI, SIE, DNA, CSM si MAI.

iulie 31st, 2013 at 17:43
Marian Nicolae spune:

Domnule senator, oficios, asa printre noi, stiam deja acest lucru. Acum il aflam si…oficial……

Intrebarea este:
Credeti ca se va schimba ceva in bine pentru poporul ruman sau pentru Romania????
Eu zic ca nu…….

iulie 31st, 2013 at 17:45
Marian Nicolae spune:

@ blogideologic iulie 30, 2013 la 3:00 pm

Un turboconsumerism al economiei de piata hedonice, care functioneaza pe steroizi….de cativa ani buni….

Ce se va intamp[la cand steroizii nu-si vor mai face efectul, iara mai sus mentionatul turboconsumerism va intra in….sevraj ?????

Any ideas, any options post – collaps ????

I’ll give you a hint:
Return to the…future…in the New Middle Age………..

You know, wars with blunt blades, rusted gears, des gens fatigues, la totale quoi….

Les malins resterons bien cachees dans leur bunckers a la con, qq uns a Denver Airport, oh, pardon me, I meant bellow the Denver Airport Facility……

This is what I call a fucking good distraction…….
PS. Pardon my…french……

august 2nd, 2013 at 09:03
Marian Nicolae spune:

1 août 2013

AU CAS OÙ –
Le discours d’Elisabeth II sur le troisième guerre mondiale

Elisabeth II en 1954. – Crédit photo : State Records NSW
http://bigbrowser.blog.lemonde.fr/2013/08/01/au-cas-ou-le-discours-delizabeth-ii-sur-le-troisieme-guerre-mondiale/

Heureusement pour tout le monde, personne n’aura jamais entendu le discours qu’aurait pu prononcer la reine d’Angleterre en 1983.
Une allocution destinée à préparer et mobiliser les sujets d’Elisabeth II en cas de troisième guerre mondiale contre la Russie.

Voici ce qu’Elisabeth II avait prévu de dire :

“Notre brave pays doit encore se préparer à survivre à l’adversité.
Je n’ai jamais oublié la peine et la fierté que j’ai ressenties lorsque ma sœur et moi, blotties dans notre chambre d’enfants, écoutions grâce au poste récepteur les mots inspirants de mon père en ce jour fatidique de 1939.

A aucun moment, je me suis imaginée que ce solennel et affreux devoir me reviendrait un jour.”

Ce texte, écrit par des hauts fonctionnaires britanniques, faisait partie d’un scénario de guerre de 320 pages, intitulé 3Wintex-Cimex 833, et déclassifié jeudi par les archives nationales.

Le discours avait été écrit en pleine guerre froide, à un moment de tension maximale entre les deux blocs. L’ambassadeur de Grande-Bretagne à Moscou venait de prévenir la reine que le vocabulaire belliqueux de l’Union soviétique devenait “réellement inquiétant”, rappelle le Guardian.

ATTAQUE NUCLÉAIRE
———————————————-
Les services secrets et les ministères de l’intérieur et de la défense, à l’origine de ces documents, avaient imaginé une attaque nucléaire de l’URSS contre l’Angleterre. Dans cette hypothèse, l’Angleterre se préparait au pire.

En cas d’attaque chimique et nucléaire, les services britanniques estimaient les pertes humaines à 33 millions de victimes. A Londres, ce bilan était chiffré à 1 million de morts au minimum.
Et pour parer au pire, tout un plan de bataille avait été organisé.

Dans ces rapports top secret, les hauts fonctionnaires expliquaient comment Downing Street, la résidence du premier ministre, était équipée d’un système permettant de déclencher le tir de missiles nucléaires.

Et au cas où une attaque soviétique aurait été déclenchéet, le chef du gouvernement avait reçu la recommandation de disperser tous ses ministres à travers le pays. Objectif : former des “gouvernements embryonnaires” , chargés de reprendre le contrôle de Londres en cas de destruction de la capitale et de mort du premier ministre.

Un scénario catastrophe effrayant, que la reine prévoyait de conclure sur ces mots :

“Alors que nous faisons tout notre possible pour combattre ce nouveau mal, prions pour notre pays et les hommes de bonne volonté où qu’ils soient.

Que Dieu vous bénisse.”

august 3rd, 2013 at 18:35
Marian Nicolae spune:

• @ Vasile , Astăzi, 9:04 Am citit postarea dumneavoastra, care pana la un moment dat pastreaza adevarul istoric. Totusi nu amintiti nimic despre furtul Israelului si despre furtul identitatii evreiesti de catre KHAZARI…… KHAZARII care s-au substituit populatiei adevarate evreiesti semite si pe care au exterminat-o, ramanand in acest moment singurii „reprezentanti” ai poporului evreu….NESEMIT…… Va sugerez sa studiati istoria adevarata a omenirii sa vedeti cat de frumoasa este……..
Daca cititi postarile mele de mai sus oleaca…..veti intelege ca acelasi lucru care s-a intamplat cu populatia evreiasca SEMITA si cu Israelul….trebuia sa se intample cu populatia romaneasca si cu Romania……….

Adica substituirea INTREGII POPULATII ROMANESTI cu cea KHAZARA si eliminarea in cateva zeci de ani a populatiei originale romane si ortodoxa. Astfel sa zicem intr-o suta de ani, am fi avut o populatie romana, dar complet ne-romana, aceasta fiind in realitate TOATA KHAZARA…… Interesant, nu-i asa ?????

Aceasta este realitatea din asa zisul stat Israel: Israelul este ocupat in proportie de 95% de evrei KHAZARI NESEMITI, iar restul sunt arabi si evreii ADEVARATI SEMITI care oricum sunt tratati ca niste paria in propria tara…un pic la fel ca si in ROMANIA… Les Khazars…une histoire a suivre de tres pres…..jewwatch…….
Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/news/2013_08_02/Mass-media-au-interpretat-greSit-afirmatiile-preSedintelui-ales-al-Iranului-2860/

august 5th, 2013 at 07:07
Marian Nicolae spune:

Dragilor, azi ai musai sa ma retrag pentru ceva vreme la origini sa ma duc sa beau o gura de apa din Izvorul lui Zamolxe, sa ma-ncarc de ganduri bune si aleasa intelepciune……

De aflati ca am avut vreun accident, aflati dara ca accdient nu fu-se ca doara si ursul din padure-mi da binete……..

Voi aveti grija dara, luati timona corabiei si puneti cap compas catre taramuri bune, pastrati capul compas catre Rasarit ca asa-i bine.

Despre dusul capitan, aflati ca vazutu’ l-am zilele trecute, pe punte, privind prin fundul unei sticle goale de rom si luand azimutul…crezand ca foloseste sextantul…….

Mare grija sa aveti la corabia noastra draga, ca una ai si singura de-o avem in asta galaxie.

Sa navigati cu grija si intelepciune catre Rasarit cu mare bagare de sama, caci corabia ni-i plina cu alese bunataturi, pescajul ni-i mare si apa-i mica.

Stanci ascutite abea asteapta sa ne distruga bordajul si coca navei……..

Si mai aflati ceva dara, dragii mei rumani:

Asta corabie de-i zicem Romania, nu-i a mea si nici a voastra….ci a urmasilor vostri si a urmasilor urmasilor vostrii in veacul vecilor !!!!

Stiti voi cine zis-a cele de mai sus, ca doar rumani de-ai mei sunteti, tuca-va tata.