Justitia invinsa in batalia de la Cornetu   iulie 31st, 2013

SRSDestinul a ales. In modesta comuna Cornetu din Ilfov, in judecatoria amplasata in caminul cultural, se duce o batalie la capatul careia Justitia romana va fi infranta. Chiar de catre presedintele Consiliului Suprem al Magistraturii, Oana Haineala Schmidt. Daca verdictul modestei judecatorii de la Cornetu va fi  in favoarea solicitarii doamnei Haineala, atunci, in mod public si cat se poate de explicit, va exista proba ca libertatea Justitiei e pusa pe butuci. Ca unui post de televiziune, cum e Antena 3, ori unor site-uri, cum este Lumea Justitie, li se va pune pumnul in gura este desigur important. Prin crearea unui periculos precedent. Dar marele pierzant va fi Justitia.

Cum s-a ajuns in situatia stranie si, intr-un fel, demna de literatura de tip Ilf si Petrov in care unei modeste judecatorii, a unei comune din Romania, sa i se solicite sa interzica unor jurnalisti sa faca orice fel de referiri la activitatea unei persoane? Fie ea si Oana Haineala Schmidt. De ce exista, in definitiv, o asemenea cerere? De ce se dezbate ea tocmai la Judecatoria Cornetu? Ce se poate intampla in cazul unui verdict favorabil doamnei Haineala?

Ceea ce trebuie, de la bun inceput, precizat e ca doamna Haineala nu este un simplu magistrat. Ea indeplinetse o functie publica. Si inca una importanta. Este presedinta Consiliului Suprem al Magistraturii, inima si creierul puterii judecatoresti din Romania. Tocmai fiindca are o asemenea calitatea publica, doamna Haineala se supune, in mod normal, practicii si recomandarilor din Uniunea Europeana. Conform acestora, presa are posibilitatea, cu prioritate chiar, sa faca referiri, dezvaluiri si comentarii la adresa tuturor indivizilor de care depinde, intr-o masura mai mica sau mai mare, destinul unor colectivitati si a unor comunitati. In ceea ce o priveste pe doamna Haineala, este vorba de comunitatea magistratilor.

De exmplu, daca persoana care se afla in fruntea CSM a avut sau are legaturi suspecte cu o persoana cercetata de DNA pentru coruptie – este exact cazul doamnei Haineala – atunci presa are nu numai o mai mare libertate, ci si o mai mare datorie de a dezbate aceasta situatie. Daca, Doamne fereste, doamna Haineala este corupta la randul ei sau daca a savarsit sau savarseste fapte reprobabile, nu neaparat ilegale, atunci consecintele negative asupra societatii vor fi, in mod vadit, mai importante decat in cazul unui magistrat obisnuit ca sa nu ne referim la un simplu cetatean.

Impotriva unei asemenea ratiuni, omologata la nivel european, se lupta la Cornetu doamna Haineala. De ce la Cornetu? Pentru ca de la uriasa si ametitoarea ei inaltime, Judecatoria Cornetu pare o furnica pe care presedinta CSM ar putea-o oricand zdrobi. Este greu de presupus, in aceste conditii, ca instanta de la Cornetu va judeca cu constiinta libera aceasta cauza unica in istorie. Care s-ar putea solda cu un verdict de interzicere totala a oricaror referiri la adresa actelor si faptelor doamnei Haineala.

Ar putea urma un precedent extrem de periculos. Pasul urmator ar fi ca nimeni din lume sa nu mai poata vorbi sau visa cu gandul la Haineala. Dar ce s-ar intampla daca si alte persoane publice ar solicita acelasi lucru, tot la Cornetu? S-ar intampla ca Justitia va fi terfelita si umilita. Nemaivorbind despre libertatea presei. Sau a opiniei in general.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

august 2nd, 2013 at 09:04
Marian Nicolae spune:

1 août 2013

AU CAS OÙ –
Le discours d’Elisabeth II sur le troisième guerre mondiale

Elisabeth II en 1954. – Crédit photo : State Records NSW
http://bigbrowser.blog.lemonde.fr/2013/08/01/au-cas-ou-le-discours-delizabeth-ii-sur-le-troisieme-guerre-mondiale/

Heureusement pour tout le monde, personne n’aura jamais entendu le discours qu’aurait pu prononcer la reine d’Angleterre en 1983.
Une allocution destinée à préparer et mobiliser les sujets d’Elisabeth II en cas de troisième guerre mondiale contre la Russie.

Voici ce qu’Elisabeth II avait prévu de dire :

“Notre brave pays doit encore se préparer à survivre à l’adversité.
Je n’ai jamais oublié la peine et la fierté que j’ai ressenties lorsque ma sœur et moi, blotties dans notre chambre d’enfants, écoutions grâce au poste récepteur les mots inspirants de mon père en ce jour fatidique de 1939.

A aucun moment, je me suis imaginée que ce solennel et affreux devoir me reviendrait un jour.”

Ce texte, écrit par des hauts fonctionnaires britanniques, faisait partie d’un scénario de guerre de 320 pages, intitulé 3Wintex-Cimex 833, et déclassifié jeudi par les archives nationales.

Le discours avait été écrit en pleine guerre froide, à un moment de tension maximale entre les deux blocs. L’ambassadeur de Grande-Bretagne à Moscou venait de prévenir la reine que le vocabulaire belliqueux de l’Union soviétique devenait “réellement inquiétant”, rappelle le Guardian.

ATTAQUE NUCLÉAIRE
———————————————-
Les services secrets et les ministères de l’intérieur et de la défense, à l’origine de ces documents, avaient imaginé une attaque nucléaire de l’URSS contre l’Angleterre. Dans cette hypothèse, l’Angleterre se préparait au pire.

En cas d’attaque chimique et nucléaire, les services britanniques estimaient les pertes humaines à 33 millions de victimes. A Londres, ce bilan était chiffré à 1 million de morts au minimum.
Et pour parer au pire, tout un plan de bataille avait été organisé.

Dans ces rapports top secret, les hauts fonctionnaires expliquaient comment Downing Street, la résidence du premier ministre, était équipée d’un système permettant de déclencher le tir de missiles nucléaires.

Et au cas où une attaque soviétique aurait été déclenchéet, le chef du gouvernement avait reçu la recommandation de disperser tous ses ministres à travers le pays. Objectif : former des “gouvernements embryonnaires” , chargés de reprendre le contrôle de Londres en cas de destruction de la capitale et de mort du premier ministre.

Un scénario catastrophe effrayant, que la reine prévoyait de conclure sur ces mots :

“Alors que nous faisons tout notre possible pour combattre ce nouveau mal, prions pour notre pays et les hommes de bonne volonté où qu’ils soient.

Que Dieu vous bénisse.”

august 3rd, 2013 at 18:36
Marian Nicolae spune:

• @ Vasile , Astăzi, 9:04 Am citit postarea dumneavoastra, care pana la un moment dat pastreaza adevarul istoric. Totusi nu amintiti nimic despre furtul Israelului si despre furtul identitatii evreiesti de catre KHAZARI…… KHAZARII care s-au substituit populatiei adevarate evreiesti semite si pe care au exterminat-o, ramanand in acest moment singurii „reprezentanti” ai poporului evreu….NESEMIT…… Va sugerez sa studiati istoria adevarata a omenirii sa vedeti cat de frumoasa este……..
Daca cititi postarile mele de mai sus oleaca…..veti intelege ca acelasi lucru care s-a intamplat cu populatia evreiasca SEMITA si cu Israelul….trebuia sa se intample cu populatia romaneasca si cu Romania……….

Adica substituirea INTREGII POPULATII ROMANESTI cu cea KHAZARA si eliminarea in cateva zeci de ani a populatiei originale romane si ortodoxa. Astfel sa zicem intr-o suta de ani, am fi avut o populatie romana, dar complet ne-romana, aceasta fiind in realitate TOATA KHAZARA…… Interesant, nu-i asa ?????

Aceasta este realitatea din asa zisul stat Israel: Israelul este ocupat in proportie de 95% de evrei KHAZARI NESEMITI, iar restul sunt arabi si evreii ADEVARATI SEMITI care oricum sunt tratati ca niste paria in propria tara…un pic la fel ca si in ROMANIA… Les Khazars…une histoire a suivre de tres pres…..jewwatch…….
Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/news/2013_08_02/Mass-media-au-interpretat-greSit-afirmatiile-preSedintelui-ales-al-Iranului-2860/