Vanatoarea de primari   august 12th, 2013

SRSIn Romania numarul primarilor si consilierilor locali pe care Agentia Nationala de Integritate ii califica drept incompatibili este alarmant de mare. Ne apropiem galopant de 2.000. Si procesul va continua. Vom afla, in curand, ca aproape toti alesii locali sunt certati cu legea. Pana sa vedem care este realitatea, aparenta ne condamna. Conform ANI, suntem un stat condus aproape exclusiv de alesi neintegri. Cu alte cuvinte, corupti.

Daca, in conformitate cu legea ANI, toti cei gasiti incompatibili vor trebui sa se retraga din post si sa nu mai ocupe niciun fel de demnitate publica cativa ani, atunci, in curand, in Romania va exista un vid de putere. Ar trebui, cu alte cuvinte, organizate foarte repede, din nou, aproape in toate localitatile, alegeri pentru alti primari si pentru alti consilieri. Este, asa cum bine a remarcat Razvan Dumitrescu, o serioasa problema de siguranta nationala.

Detaliul conform caruia, din statisticile existente pana in prezent, rezulta ca 80 la suta dintre incompatibili, adica neintegri, respectiv corupti, apartin USL, este prea putin important. In definitiv USL a obtinut peste 60 la suta din pozitiile de primari, consilieri si presedinti de Consilii Judetene. Din aceasta perspectiva, nu tin mortis sa acuz Agentia Nationala de Integritate de partizanat politic. Merg pana acolo incat nici macar nu o acuz ca ar savarsi vreun abuz. In definitiv, inspectorii merg, legati la ochi, si aplica legea. Ce mai conteaza daca aceasta aplicare a legii ne conduce sau nu intr-un spectacol de teatru al absurdului.

Miile de primari, consilieri si presedinti de Consilii Judetene sunt declarati incompatibili din simplul motiv ca fac parte, fara a fi remunerati, din Consilii de Administratie ale unor regii de utilitate publica – apa, canal etc. Unde reprezinta interesul comunitatii. Vorba lui Radu Mazare – ce ar trebui sa faca primarii pentru a veghea la bunul mers al acestor societati? Sa-si trimita acolo soferii?

Imi petrec cateva zile in Franta. Cunosc primari, consilieri si jurnalisti. Aflu ca aici nu exista ANI. Cum nu exista, de fapt, niciunde in Europa. Cum nu exista nici DNA, cu exceptia Spaniei. Nu exista o lege care sa-i declare pe alesii Frantei incompatibili ori corupti daca conduc societati comerciale. Sau daca fac parte din Consilii de Administratie, din comitete si comitii. Aproape fara exceptie, primarii si consilierii detin averi considerabile. Si nimeni nu-i arata cu degetul. Iar treaba merge. Si inca foarte bine.

Dar cine ar putea sa-i arate cu degetul? Presa basista. Presa basista nu exista insa in Franta. Nici urma de basist pe aici. Poate cu exceptia unor diplomati ori securisti rataciti prin posturi. Nu numai ca nu exista presa basista, alcatuita din asa-zisi cavaleri ai integritatii carora li s-ar putea adauga “reprezentanti ai ONG-urilor, specialisti anticoruptie”, dar nu exista nici uriasa armata de controlori existenta in Romania. Iata un efect pervers al organizarii politice a unui stat. Cu cat controleaza mai multi coruptia, cu atat mai mult coruptia creste. Si invers.

Nu exista presa basista in Franta. In schimb toata presa scrisa este ajutata de stat. Financiar. Prin sume de bani alocate direct de la buget. Si treaba merge. Iar in Romania treaba nu merge.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

august 12th, 2013 at 16:47
Marian Nicolae spune:

Domnule senator, am onoarea sa va salut.
Cu acordul dumneavoastra, va propun studiul de caz de mai jos:

Studiu de caz: Vona Gabor Jobbik de felul sau…….
http://romanian.ruvr.ru/news/2013_08_12/MAE-roman-considera-declaratiile-liderului-Jobbik-privind-un-conflict-cu-Romania-extrem-de-grave-7918/

Haideti sa facem un exercitiu de gandire, stiu este greu, in Romania sportul acesta NU se mai practica de ceva vreme, iara cei ce-l practica inca, sunt pe cale de disparitie naturala sau nu, in fine acesta este un alt subiect de abordat intr-o zi mai putin insorita decat aceasta de azi…….

Sa revenim …cine este acest Vona Gabor? Un Jobbik, se pare, ce face un Jobbik? Scandal, bataie, oase rupte, eventual scuipa in casa in care a fost primit anume in Romania……

Totusi, acest Jobbik NU reprezinta decat un soldat….soldatul trebuie cel mult luat pe sus si facut pachet cu directia Budapesta si cu interdictie de a intra in Romania pe urmatorii…99 de anii……MAE Roman se aude, va rog?????

Revenim si reluam rationamentul de acolo de unde l-am lasat:

Cine este acest Vona Gabor, ma refer la ADN-ul mitocondrial:

UN HUN…. Ok este un hun si ce-i cu asta…pai este, pentru ca hunii stim foarte bine ca au fost administrati si sunt inca de…khazari……

Pricepeti unde bat? In Khazaria cea noua, rebotezata Israel cu al sau premier Benjamin Netanyahu…..

Pe scurt avem un soldat hun care executa ordinele intocmai si la timp, anume Vona Gabor si un general khazar care decide atat pentru huni cat si pentru romani….in Ardeal….

Domnule Benjamin Netanyahu, premier al Israelului si al Statelor Unite ale Americii, asumati-va prostiile pe care le faceti pe plan momdial si faceti lumii un pustiu de bine:

DEMISIONATI va rog !!!!!!!!