Umbra premierului racaie la Cotroceni   august 19th, 2013

SRSDomnul Catalin Predoiu, adus in politica de Calin Popescu-Tariceanu ca succesor al Monicai Macovei la Justitie, a sarit cu dexteritate in barca politica a PDL, invocand proiectul celor patru coduri. A caror paternitate si-a adjudecat-o. Dupa doua mandate la Justitie, avand, indiscutabil, meritul de a fi parintele codurilor, dar si nemeritul de a fi lasat aceasta putere in stat in mocirla creata de Macovei, domnul Predoiu este desemnat prim-ministru al Guvernului din umbra PDL si, la scurt timp, candidat prezidential. Care sunt sansele lui reale?

Intr-o recenta dezbatere televizata, domnul Catalin Predoiu a dat un raspuns, cel putin socant, unei intrebari puse de moderator. El a afirmat ca nu a parasit niciodata PNL. Ca PNL l-ar fi parasit pe el. Cand? Cum? Dupa ce, in ciuda rezultatului algereilor, Traian Basescu a inginerit un fel de majoritate parlamentara in jurul PDL si a format Guvernul Boc, portofoliul Justitiei a fost preluat tot de catre Predoiu. Deci nu PNL a ales. Ci tanarul ministru al Justitiei a preferat sa schimbe barca politica pentru a ramane in functie. Si atunci, cum l-au tradat pe el liberalii? Poate ca exista un secret necunoscut autorului acestei analize. Il invit pe domnul Catalin Predoiu sa-l faca public. Daca insa nu exista un secret, atunci, cu tot regretul, sunt silit sa constat ca premierul din umbra si totodata viitorul candidat prezidential si-a inceput fulminanta ascensiune printr-o minciuna.

Ce-i drept, relativ recent, domnul Catalin Predoiu a rostit, cu mult curaj, si un mare adevar pentru care nu pot decat sa-l stimez. Si anume, ca Teodor Chiuariu s-a ales cu un dosar penal pentru ca, in calitatea sa de ministru al Justitie, ar fi intentionat sa schimbe unele reguli proaste ale jocului in ceea ce priveste DNA. Iar DNA i-a platit-o acestuia. Cu alte cuvinte, domnul Catalin Predoiu, cu experienta sa de cel mai longeviv ministru al Justitiei, recunoaste deschis ca procurorii DNA initiaza si participa la manevre de natura politica. Un adevar insa, nu poate sterge cu buretele o minciuna.

De ce a simtit Catalin Predoiu nevoia sa-i acuze pe liberali pentru ca el insusi a schimbat barca politica? Pur si simplu pentru ca personajul nu se simte prea bine in costumatia de tradator. Ceea ce inseamna ca, in ciuda ambitiilor sale politice de data mai recenta, omul mai are totusi onoare.

Predoiu are, incontestabil, meritul de a fi muncit pe branci, finalizand un proiect pe cat de necesar, pe atat de important. Cele patru coduri care reprezinta cea mai importanta parte a legislatiei Romaniei, evident, dupa legea fundamentala care este Constitutia. Din pacate, si aici, Predoiu a ales o scurtatura. A trecut codurile prin siluirea Constitutiei. Prin asumarea raspunderii. Nedezbatute fiind in Parlament, codurile nu reprezinta o opera definitiva. Ele mai trebuie peticite si sunt peticite in multe locuri.

In criza de personalitati, Blaga l-a desemnat, aproape peste noapte, pe Predoiu premier al unui Guvern din umbra. Pentru a-i da o mai mare credibilitate personajului, l-a ridicat in rang de vicepresedinte PDL. Apoi i s-a parut prea putin. Si s-a gandit sa-l propuna candidat prezidential. Acum, PDL dispune de un personaj care racaie la poarta Controcenilor, dar este in criza de prim-ministru. Daca nu cumva Predoiu intentioneaza sa fie un prim-ministru jucator. Un prim-ministru presedinte.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

august 19th, 2013 at 19:13
gelu spune:

Pana sa racaie umbra premierul la Cotroceni ii termina DNA pe toti oamenii importanti ai PNL. Inca un ministru acuzat de coruptie pe baza unui dosar trucat. Si e curios cum Premierul in loc sa faca o analiza a stagnarilor constestatiilor depuse la DNA in ceeace-i priveste pe fostii ministrii pedelaci coabiteaza in continuare cu Basescu contrazicandu-se cu acesta doar de ochii lumii la televizor. In orice caz voi liberalii trebuie sa-i multumiti pentru numirea lui Kovesi la DNA lui Victor Ponta, multumiti-i ca merita.

august 20th, 2013 at 11:45
gelu spune:

Liberarilor dormiti in ghete, nu l-ati suspendat pe chiorul cand trebuia acum va v-a termina el pe voi cu ajutorul madamei Kovesi. Incet, incet cu dosare trucate de catre DNA veti deveni instorie ca si PNTCD. Pact de voi dar si mai pacat de aceasta tara.